Batáty
Brokolice, batáty, rajčata. Potraviny pro zdravou kůži
Víte, jak díky správné výživě můžete svou pleť udržet krásnou a svěží po celý rok? Stačí myslet na...
Rajčata, špenát i ořechy. Co jíst pro zdravé a krásné letní opálení
Ať už trávíte letní dovolenou na chalupě, nebo u moře, určitě si přejete získat zdravě opálenou...
RECEPT DNE: Pečené batáty plněné fazolemi
Batáty jsou ideální pro všechny, kteří se zajímají o zdravé stravování. Jsou totiž zdrojem...
RECEPT DNE: Zapečené plněné batáty s mrkví a fetou
Kombinace sladké brambory a slaného sýra je skvělá. Zkuste si připravit zapečenou batátu s mrkví a...
RECEPT DNE: Placky ze sladkých brambor
Milujete bramboráky? Pak vyzkoušejte netradiční recept, kde místo klasických brambor použijete...
RECEPT DNE: Polévka ze sladkých brambor s avokádem
Sladké brambory neboli batáty patří k nejvýživnějším druhům zeleniny vůbec. Obsahují velké množství...
Potraviny pro zdravé kosti. Jezte sardinky, čedar i fíky
Zdravé kosti = vápník. Tuhle rovnici známe všichni už od dětství. Ne každý ale ví, že klíčové jsou...
Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát
Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...
Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...
Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina
Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim...
Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche
S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující...
Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...
Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné...
Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum
Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po...
Všechny sladké brambory jsou geneticky modifikované. A bez schválení EU
Zásah do dědičné informace zemědělských plodin podléhá v zemích EU přísné regulaci. Sladký brambor...
Odlehčete své večeře s mořskými rybami, bylinkami a tofu
Šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante Jan Souček, patří mezi mladé mistry svého oboru...
Když dobytčí trus rozsvítí žárovku. Češi pomáhají Kambodžanům s energií
Phnompenh (Od naší zvláštní zpravodajky) Svým způsobem žijí jako ve středověku. Nemají elektřinu ani tekoucí vodu. Kambodžští farmáři však...
Za dobrou koprovkou stojí za to přijet, říká autor prestižního seznamu
I když v prestižním Maurerově seznamu kvalitních restaurací tvoří většinu podniky z Prahy, našel...
Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...
Festival začíná, na východní Moravě servírují delikatesy čtyři podniky
Prestižní gastronomický Grand Restaurant Festival letos více pronikne do Zlínského kraje. Luxusní...
Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem
Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a...
Kaki, fenykl, romanesco, batáty. Co s nimi v kuchyni?
Určitě jste už v regálech obchodů s ovocem a zeleninou narazili na plody roztodivných barev a...
Sladké, tučné, umělé... a další hříchy na talíři našich dětí
Sedavá zábava, špatný příklad v rodině, genetické dědictví a nevhodná skladba jídelníčku. To jsou...
Restaurace Avia leží v přízemí kostela a sází na „šmrnc“ 30. let
Brněnská Avia splní očekávání strávníků z jihomoravské metropole, ale i ze zahraničí. Za ušima tady...
Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato
Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor...
Hody na grilu: bifteky, které vám zmizí z talíře
Přestože grilovat se dá snad úplně všechno, pro mnohé z nás je tou pravou "ohňovou" pochoutkou...
Pomerančové chutě: na dortu i na masu
Pomeranče si dokážeme představit jako součást sladkých dezertů a koktejlů, ale stejně dobře se dají...
Mexické chutě a vůně
Kdo někdy zaslechl mexické kytary, nebo ho třeba nadchl film Frida, určitě si rád přivolá žhavé...
Jak vypadá kosmický jídelníček?
Když se astronaut ve vesmíru - dnes tedy obvykle na Mezinárodní kosmické stanici ISS kroužící kolem...
Jídlo budoucnosti bude z laboratoře
Představte si, že po snědení jediného jablka dodáte tělu dostatek vitaminů na celý den, že biftek...