Zázvor

Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky

15. srpna 2012

Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...

Vychází Neporažený Hemingway, první překlad postřehů z býčích zápasů

6. července 2012  13:48

V češtině vycházejí poprvé některé povídky a žurnalistické texty spisovatele Ernesta Hemingwaye. V...

Mikrospánek: záludný zabiják, před kterým se můžete bránit

23. června 2012

Trvá tři až patnáct sekund. Pak buď usnete, nebo se probudíte. Po mikrospánku je člověk zmatený,...

Pošlete recept do soutěže a vyhrajte grilovací tašku pro celou rodinu

20. června 2012  4:35,  aktualizováno  25.6 16:01

Grilování se stalo národní zábavou. Griluje se na chatě, na zahrádce, na balkoně nebo třeba v...

ANKETA: Hlasujte, zda vítězí v létě na Hané místní pivo nebo minerálka

Ilustrační snímek
4. června 2012  11:59

Na hašení letní žízně má sice každý vlastní recept, nejčastěji však lidé sahají po pivu a...

Grilovací příručka: Ty nejlepší steaky nejen z hovězího masa

16. května 2012  2:20

Vyvezte grily z garáží a kůlen, sundejte je z půdy a kupte pytel uhlí. Sezona nejchutnějších mas,...

Šest přírodních způsobů, jak podpořit sexuální touhu

7. května 2012

Máte pocit, že vaše sexuální touha už není jako před lety? Nejste sami, většina lidí se v určitém...

Kuře tandoori, jehněčí biryani a další tři lahodné pozdravy z Indie

5. května 2012

Při vyslovení indická kuchyně se leckomu stáhnou ústa v předtuše extra pálivých jídel. Chilli k...

Zdraví z lékárny i přírody: které látky pomohou vašemu tělu

1. května 2012

Trápí vás padání vlasů, bolavé klouby nebo třeba špatné zažívání? Na vaše potíže se prodává řada...

Řízky, bůček, žebírka. Tři pádné důvody, proč milujeme vepřové maso

21. dubna 2012  2:49

Dalo by se říct, že vepřové je národní maso. Od velikonočního selátka na grilu po zabíjačku v...

Pět chutných a voňavých pozvánek do Vietnamu. Odolat je nadlidský úkol

14. dubna 2012  2:10

Základem téhle asijské kuchyně je spousta čerstvých bylinek, polévky, závitky, restované tenké...

Student zhubl 25 kilo, vyděsila ho až bandáž žaludku

13. dubna 2012  4:38

Studentu Markovi je teprve 22 let, ale i tak se už stačil projíst a propít k bezmála 150 kilogramům...

Tereza krmila jedy sebe i dceru. Nakonec dokázala shodit 15 kilo

6. dubna 2012

Devětadvacetiletá svobodná matka Tereza se sice nechce smířit s tím, že už váží víc než 100...

Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto

3. dubna 2012  2:34

Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro...

Prazdroj dohání konkurenci, přichází s ovocným pivem

26. března 2012  18:29

Největší český pivovar Plzeňský Prazdroj přichází na trh s míchaným ovocným pivem. Stejně jako...

Jak léčit průjem

21. března 2012

Osm potravin, které zklidní podrážděný žaludek. Bolest břicha, nevolnost, pocení, nebo také křeče...

Rady, jak pečovat o své zdraví, i když nemáte čas

20. března 2012

Ráda byste se starala o sebe, jak nejlépe dovedete, ale máte příliš málo času? Nebojte se, existují...

Zázvor v zimě kraluje: chutná i léčí nachlazení

17. února 2012  16:28

Pokroucený kořen louhovaný v horké vodě poslední dobou ovládá kavárny a restaurace. Má štiplavou...

Valentýn s chutí čokolády. Šňupejte ji, pečte i zapíjejte

11. února 2012  4:41

Láska je sladká, ale na Valentýna si ji můžete ještě osladit kvalitní čokoládou. Bonboniéry nebo...

Zelený, černý, bylinný. Který čaj si vybrat?

8. února 2012

Čaj je kromě vody nejpopulárnější nápoj na světě a podle archeologických nálezů lidé popíjejí tento...

Oběd jedním šmahem pro celou rodinu. Od miminka po tátu

4. února 2012  14:31

Větší věkové rozdíly v rodině nemusejí znamenat, že strávíte půl dne u plotny, abyste gastronomicky...

Oběd by měl být největším jídlem dne. I při hubnutí

18. ledna 2012  2:50

Oběd je největším jídlem vašeho dne. I když třeba shazujete nadbytečná kila, mělo by vaše polední...

Hájovna na Březníku nově zve i běžkaře. Pochutnají si tam na nutriích

16. ledna 2012  9:24

Je neděle, devět hodin ráno a na šumavské Modravě si nazouvá běžky mladá rodina. Vyrazí na Březník,...

Pět zaručených tipů, jak přežít ráno po prohýřené noci

30. prosince 2011  4:31

Ještě než se pustíte do bujarého zapíjení končícího roku a mohutného vítání toho nadcházejícího,...

Zdravé cukroví: upečte letos bez hory hladké mouky a bílého cukru

9. prosince 2011

Vyzkoušejte letos cukroví, jehož základem nejsou náhražky, polotovary a jiná chemie a vašemu tělu...

Cukroví, které si musí poležet: zázvorky i ořechová kolečka

2. prosince 2011

Přinášíme vám recepty na cukroví, které po upečení musíte schovat na pár týdnů do krabice a uložit...

Kotlíkový mejdan: jídla, která připravíte v přírodě na ohni

28. října 2011  3:16

Letní grilování je za námi, ale není nutné vzdát se vaření venku. Inspiraci na jídla z kotlíku jsme...

Mandlová krusta pokořila zázvor s medem. Nejlíp vaří ve škole v Písku

27. října 2011  18:18

Nejlepší školní obědy servírují kuchařky v píseckém Domově mládeže a Školní jídelně. Porotu...

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21. října 2011  1:14

Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních,...

Jak voní váš byt? Podzimní deprese zažene aroma citronu

26. září 2011  1:21

Vůně dokáží osvěžit, zklidnit, povzbudit i léčit. Používat parfém nemusíme jen my, ale i náš byt....

Na podzim se nosí svěží květinové i dřevité vůně. Vybíráme novinky

9. září 2011

Nové roční období je spojeno nejen s novými módními trendy, ale i s novými vůněmi. Sexy topy...

Kuchařky ze školních jídelen uvaří za 27 korun i lososa či kotlety

Kuchařka Pavlína Špunarová přijela do Brna soutěžit z Lipníka nad Bečvou. Se
24. srpna 2011  17:34

O titul Nejlepší školní jídelna na Moravě soutěžily v úterý v Brně kuchařky z moravských základních...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti