Zázvor
Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky
Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...
Vychází Neporažený Hemingway, první překlad postřehů z býčích zápasů
V češtině vycházejí poprvé některé povídky a žurnalistické texty spisovatele Ernesta Hemingwaye. V...
Mikrospánek: záludný zabiják, před kterým se můžete bránit
Trvá tři až patnáct sekund. Pak buď usnete, nebo se probudíte. Po mikrospánku je člověk zmatený,...
Pošlete recept do soutěže a vyhrajte grilovací tašku pro celou rodinu
Grilování se stalo národní zábavou. Griluje se na chatě, na zahrádce, na balkoně nebo třeba v...
ANKETA: Hlasujte, zda vítězí v létě na Hané místní pivo nebo minerálka
Na hašení letní žízně má sice každý vlastní recept, nejčastěji však lidé sahají po pivu a...
Grilovací příručka: Ty nejlepší steaky nejen z hovězího masa
Vyvezte grily z garáží a kůlen, sundejte je z půdy a kupte pytel uhlí. Sezona nejchutnějších mas,...
Šest přírodních způsobů, jak podpořit sexuální touhu
Máte pocit, že vaše sexuální touha už není jako před lety? Nejste sami, většina lidí se v určitém...
Kuře tandoori, jehněčí biryani a další tři lahodné pozdravy z Indie
Při vyslovení indická kuchyně se leckomu stáhnou ústa v předtuše extra pálivých jídel. Chilli k...
Zdraví z lékárny i přírody: které látky pomohou vašemu tělu
Trápí vás padání vlasů, bolavé klouby nebo třeba špatné zažívání? Na vaše potíže se prodává řada...
Řízky, bůček, žebírka. Tři pádné důvody, proč milujeme vepřové maso
Dalo by se říct, že vepřové je národní maso. Od velikonočního selátka na grilu po zabíjačku v...
Pět chutných a voňavých pozvánek do Vietnamu. Odolat je nadlidský úkol
Základem téhle asijské kuchyně je spousta čerstvých bylinek, polévky, závitky, restované tenké...
Student zhubl 25 kilo, vyděsila ho až bandáž žaludku
Studentu Markovi je teprve 22 let, ale i tak se už stačil projíst a propít k bezmála 150 kilogramům...
Tereza krmila jedy sebe i dceru. Nakonec dokázala shodit 15 kilo
Devětadvacetiletá svobodná matka Tereza se sice nechce smířit s tím, že už váží víc než 100...
Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto
Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro...
Prazdroj dohání konkurenci, přichází s ovocným pivem
Největší český pivovar Plzeňský Prazdroj přichází na trh s míchaným ovocným pivem. Stejně jako...
Jak léčit průjem
Osm potravin, které zklidní podrážděný žaludek. Bolest břicha, nevolnost, pocení, nebo také křeče...
Rady, jak pečovat o své zdraví, i když nemáte čas
Ráda byste se starala o sebe, jak nejlépe dovedete, ale máte příliš málo času? Nebojte se, existují...
Zázvor v zimě kraluje: chutná i léčí nachlazení
Pokroucený kořen louhovaný v horké vodě poslední dobou ovládá kavárny a restaurace. Má štiplavou...
Valentýn s chutí čokolády. Šňupejte ji, pečte i zapíjejte
Láska je sladká, ale na Valentýna si ji můžete ještě osladit kvalitní čokoládou. Bonboniéry nebo...
Zelený, černý, bylinný. Který čaj si vybrat?
Čaj je kromě vody nejpopulárnější nápoj na světě a podle archeologických nálezů lidé popíjejí tento...
Oběd jedním šmahem pro celou rodinu. Od miminka po tátu
Větší věkové rozdíly v rodině nemusejí znamenat, že strávíte půl dne u plotny, abyste gastronomicky...
Oběd by měl být největším jídlem dne. I při hubnutí
Oběd je největším jídlem vašeho dne. I když třeba shazujete nadbytečná kila, mělo by vaše polední...
Hájovna na Březníku nově zve i běžkaře. Pochutnají si tam na nutriích
Je neděle, devět hodin ráno a na šumavské Modravě si nazouvá běžky mladá rodina. Vyrazí na Březník,...
Pět zaručených tipů, jak přežít ráno po prohýřené noci
Ještě než se pustíte do bujarého zapíjení končícího roku a mohutného vítání toho nadcházejícího,...
Zdravé cukroví: upečte letos bez hory hladké mouky a bílého cukru
Vyzkoušejte letos cukroví, jehož základem nejsou náhražky, polotovary a jiná chemie a vašemu tělu...
Cukroví, které si musí poležet: zázvorky i ořechová kolečka
Přinášíme vám recepty na cukroví, které po upečení musíte schovat na pár týdnů do krabice a uložit...
Kotlíkový mejdan: jídla, která připravíte v přírodě na ohni
Letní grilování je za námi, ale není nutné vzdát se vaření venku. Inspiraci na jídla z kotlíku jsme...
Mandlová krusta pokořila zázvor s medem. Nejlíp vaří ve škole v Písku
Nejlepší školní obědy servírují kuchařky v píseckém Domově mládeže a Školní jídelně. Porotu...
Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta
Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních,...
Jak voní váš byt? Podzimní deprese zažene aroma citronu
Vůně dokáží osvěžit, zklidnit, povzbudit i léčit. Používat parfém nemusíme jen my, ale i náš byt....
Na podzim se nosí svěží květinové i dřevité vůně. Vybíráme novinky
Nové roční období je spojeno nejen s novými módními trendy, ale i s novými vůněmi. Sexy topy...
Kuchařky ze školních jídelen uvaří za 27 korun i lososa či kotlety
O titul Nejlepší školní jídelna na Moravě soutěžily v úterý v Brně kuchařky z moravských základních...