Zázvor

Kuře a la bažant a jahelník. Nejlépe vaří školní jídelna v Malešicích

27. srpna 2013  18:31

Spíše než ve školní jídelně to v soutěži o nejlepší oběd vypadalo jako v exkluzivní restauraci....

Do roka mohou být krokodýli snědeni, plánuje farma na jižní Moravě

26. srpna 2013  12:44

Za rok až půldruhého roku se krokodýlí farma ve Velkém Karlově na jižní Moravě plánuje zbavit...

VIDEO: Dejte si Two Steps to Energy a překonáte lenost i chmury

21. srpna 2013

Energetický drink plný vitaminů měl v úmyslu namíchat barman Kristián Ceniga, když připravoval...

Zkuste na grilu i arabskou kuchyni: vynikající kofty v tortille

18. srpna 2013

Pokud kroutíte hlavou nad mletou jehněčí kýtou, neděste se, nahradit ji klidně můžete masem...

Kam na zmrzlinu v Praze? Osvědčený je Světozor, ale i domácí výrobci

20. července 2013

Zázvorová, mátová, skořicová, či s příchutí zeleného čaje? Nebo dáváte přednost osvědčeným chutím?...

Kuřecí maso na tři způsoby: s kořenovou zeleninou, citronem a dipem

29. června 2013

Rychleji než kuřecí maso už připravíte jen ryby. Ale nejen proto je oblíbené. Také pro nejrůznější...

Vejce, sýr i bylinky. Které potraviny můžete zmrazit na horší časy?

7. června 2013

Zamrazování patří mezi nejšetrnější druhy konzervování potravin, při kterém se přeruší biochemické...

Ideální víkendová grilovačka: jehněčí burger, křidélka a kozí sýr

25. května 2013

Grilování pro vás jistě není žádná novinka, mnozí se nenecháte odradit ani za deštivých večerů. A...

Zdravé a chutné recepty na celý týden a hubnoucí jídelníček k tomu

18. května 2013

Chcete zhubnout? Připravili jsme pro vás týdenní jídelníček, u jednoho jídla najdete vždy recept....

Nejšílenější knedlíky se dělají v Číně, ty nejlepší u moravské babičky

2. května 2013

Kdo by to byl řekl, že pokud někde leží království knedlíků, pak to bude v Číně, respektive v její...

Miláčku, rodím! Bylinky pomáhají před porodem, při něm i v šestinedělí

23. dubna 2013

Porod je nezapomenutelný okamžik, který navždy změní ženě náhled na život. I tento euforický moment...

Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka

9. března 2013

Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat...

Na samotě rozjela „retrobyznys“. Vaří a prodává domácí marmelády

9. března 2013

Blanka Milfaitová opustila teplé kancelářské místo a dala se do podnikání. Snaží se prosadit s...

Magazín Domácí lékař: osvědčené recepty na nejčastější nemoci

28. února 2013

Jakou nasadíte léčbu, když dostanete virózu? Uvaříte si čaj ze zázvoru, bolest v krku utišíte...

Těhotenství bez nevolnosti, nespavosti nebo zácpy? Pomůže příroda

20. února 2013  2:29

Těhotenství by mělo patřit k nejkrásnějším obdobím v životě ženy. Ale i tento kouzelný čas mohou...

Jak připravíte z černého čaje a koření lahodný lék na posílení imunity

18. února 2013

Když vyberete správné koření, namícháte ho a povaříte s černým čajem, získáte silný nápoj s mnoha...

Chřipková epidemie zavírá v kraji školy. Nemocní jsou žáci i učitelé

14. února 2013  16:13

Chřipková epidemie v Libereckém kraji vrcholí. Některé malé vesnické školy musely zavřít, jinde...

Vitamin C na talíři. Bojujte s chřipkou a přitom si pochutnejte

9. února 2013

Chřipka hrozí ze všech stran a nejlepší způsob, jak se jí ubránit, je nadopovat se vitaminem C. Aby...

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17. ledna 2013

Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Vyzkoušené tipy, jak překonat pásmovou nemoc

6. ledna 2013  7:30

Pásmová nemoc nebo anglicky jet lag může někdy proměnit i sebelepší cestu v peklo. Kdo to nezažil,...

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

24. prosince 2012

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi...

Vánoční koření dotváří sváteční atmosféru, ale pomáhá i léčit

19. prosince 2012

K Vánocům neodmyslitelně patří chuť a vůně koření. Ne všichni si však uvědomujeme, že tyto voňavé...

Tradiční i méně obvyklé recepty na vánoční cukroví, které vás nadchnou

30. listopadu 2012  8:48

Do Štědrého dne zbývá už jen necelý měsíc. Je tedy nejvyšší čas povolat do stavu pohotovosti vály,...

Čtenářský recept: Zázvorníky

27. listopadu 2012  9:56

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3. listopadu 2012  6:46

Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje...

Marmeláda se nevrátí, Unie odsoudila Česko k rosolu a džemu

10. října 2012  4:15

Marmeláda se do regálů českých obchodů hned tak nevrátí. Tedy aspoň ne produkt, který si pod tímto...

Lehké obědy od pondělí do pátku aneb podzimní krabičková dieta

5. října 2012  2:39

Hubnutí pomocí krabiček, v nichž máte jídlo na celý den s přesnou hodnotou kalorií, si získalo řadu...

Farmářské trhy v Praze protkají slavnosti dýní, nabídnou i recepty

1. října 2012  17:37

Pražské farmářské trhy nabídnou na podzim svým návštěvníkům nejrůznější akce. Na dýňových...

Kokosová bábovka, švestkový koláč a další pečené dobroty z Jarmarku

12. září 2012

Kdo z vás byl v sobotu na Jarmarku v pražských Holešovicích, možná si nenechal ujít možnost...

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29. srpna 2012

Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například...

Bazalka jako afrodiziakum. Co ještě dokáže letní koření?

28. srpna 2012

K létu patří svěží čerstvé koření, které je ideální k ochucování pokrmů a nápojů. My však známe i...

V kraji je dobrá úroda. Pálenky a moštu bude, co hrdlo ráčí

26. srpna 2012  9:47

Vůně letního a časně podzimního ovoce se už line z pálenic v Karlovarském kraji. Lidé do nich nosí...

Ochutnejte Maroko, tříchodový oběd si připravíte i doma

18. srpna 2012

Připravit marockou kuchyni není těžké. Nejnáročnější je sehnat keramickou nádobu zvanou tažin...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti