Zázvor

Kouzlo smoothies vyučují v Chefparade, přednáší ho nutriční gastronomka

29. října 2014

Smoothies je teď v módě, je součástí diet i těch, kteří se pokouší stravovat trochu jinak. Původně...

Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná

26. října 2014

Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se...

Zagrilujte si. Bude to možná na dlouho naposled, tak ať to stojí za to

10. října 2014

Jasně, můžete naložit plátky krkovice, přihodit pár klobásek, koupit pivo do džbánku a budete vám...

Francouzská a indická kuchyně se střetnou v novém filmu Láska na kari

2. září 2014

Spojte si vášeň pro jídlo, zájem o vaření a možnost nahlédnout za oponu profesionální kuchyně. K...

Nápoj z kadeřavé máty se stal výrobkem Libereckého kraje

25. srpna 2014  16:20

Podle tradiční zapomenuté receptury začal vyrábět provozovatel Kittelova muzea Jan Vokurka léčivý...

Chutě dalekého Maroka: hovězí kebab, jehněčí burger i mandlové bochánky

23. srpna 2014

Vytvořte si ve své kuchyni nebo na zahradě exotickou atmosféru za každého počasí. Pomůžou tomu...

Rychlé jídlo nemusí být blaf, uvařte si světové speciality za pár minut

2. srpna 2014

Pokud si pod pojmem občerstvení na ulici představíte jenom smažená tučná jídla a párek v rohlíku,...

Festival nabízí lahůdky barokní kuchyně, račí maso i ragú z hlemýžďů

Kuchař Martin Havlík připravil pro hosty festivalu lahůdky inspirované barokní...
30. července 2014  17:45

Račí maso z Holandska, ragú z hlemýžďů nebo po dvanáct hodin dušené kachní maso. Tyto pokrmy budou...

Nevolnost v těhotenství dítěti prospívá. Bude zdravější a chytřejší

30. července 2014  15:13

Podle odhadů lékařů trpí ranní nevolností více než dvě třetiny těhotných, zejména během prvního...

Trpíte nevolnostmi na cestách? Vyzkoušejte rady, jak se jim vyhnout

24. července 2014

Pokud trpíte na houpavý žaludek při cestování, buďte klidní, nejste v tom sami. Například na lodi...

Na začátku investovali 20 tisíc, už mají šest zaměstnanců a rostou

19. července 2014

Vyrábět cider byl jen takový nápad, který se před skoro pěti lety zrodil v jedné dejvické hospodě...

Upečte si farmářské kuře, jahodový tart a jogurtový flan

5. července 2014  3:50

Uvařte si menu inspirované českou i francouzskou kuchyní, ve kterém můžete využít čerstvé letní...

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

29. června 2014

Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás...

Napumpujte do sebe zdraví. Smoothies nejen pro běžce

8. června 2014

Zkombinovat parné léto a běžecký trénink je pořádná fuška. Přemýšlela jsem, jak ulevit svému...

Hoďte na gril roštěnec, kotlety a kuře v jamajské či citrusové marinádě

7. června 2014

Grilovací sezona je v plném proudu. Horké dny lákají k posezení na terasách a zahrádkách, z...

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

1. června 2014

Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že...

Deset věcí, které oslabují vaši imunitu

22. dubna 2014  2:50

Vyhýbáte se kontaktu s nemocnými lidmi, pravidelně zobete vitaminy, neustále si myjete ruce a...

Roboty ozbrojené česnekem se chystají nasadit místo antibiotik i Češi

14. února 2014

Obranu proti přibývajícímu počtu bakterií, proti kterým nezabírají antibiotika, připravují i v...

Bez sushi a reklamy. Přesto v Brně japonský podnik ve sklepě slaví úspěch

Osmadvacetiletá majitelka Ebisu Yuhi Che
14. ledna 2014  18:31

Yuhi Che přijela do Brna před pěti lety z Japonska. Loni v říjnu otevřela podnik Ebisu a po městě...

Jak nejchutněji připravit rybu? Vyhrajte za rybí recept kuchařku

22. listopadu 2013  1:45

Dita P. se v dalším díle vydá s otcem a bratrem na ryby. Uloveného candáta pošíruje a servíruje s...

Nachlazení a běh: co na to čtenáři

6. listopadu 2013

Echinacea i slivovice, zázvor i rum, spánek i sauna, běhat i neběhat. Facebookovou stránkou...

VIDEO: Jak hmyzáci z Thajska zvedli tržby pařížského baru

1. listopadu 2013

Možná se nad hmyzem ošklíbáte a přitom netušíte, že ho zhruba půl kilogramu ročně sníte naprosto...

Naložte si, co jste vypěstovali: zelenina v oleji i jako pikantní směs

27. října 2013

Je nejvyšší čas zpracovat zeleninu a ovoce z vaší zahrady, protože až se vás zima zeptá, co jste...

Dýňová polévka, kterou jste si na Jarmarku OnaDnes.cz pochvalovali

22. října 2013  16:10

Vedle skvělých nákupů oblečení, bot, šperků a doplňků byla na Jarmarku k ochutnání také lahodná...

Celníci otevřeli kontejner z Číny. Plesnivé jídlo bylo prolezlé brouky

Čtyřicetitunový kontejner z Číny byl plný plesnivých, červy a brouky prolezlých
22. října 2013  15:44

Na mezinárodním překladišti v Uhříněvsi u Prahy objevili celníci čtyřicetitunový kontejner z Číny...

Čtenářský recept: Fíkové chutney

17. října 2013  2:30

Vhodné k masu, sýru, na chleba s máslem nebo do bagety

Čtenářský recept: Švestkové chutney

17. října 2013  2:30

Švestkové čatní je výbornou přílohou k vepřovému a sýrům.

Brambory nejen jako příloha. Vyzkoušejte koláč i curry s lilkem

12. října 2013

Podzimní klasika z pole nebo z krámu. I počasí nahrává sytým jídlům z voňavých hlíz, které ochotně...

Devět potravin, které vám pomohou k detoxikaci těla

11. října 2013  1:43

Cítíte se po létě unavení a bez energie? Možná jen potřebujete po letním hodování pročistit tělo....

VIDEO: Hoďte na gril kus lososa a zeleninu, přivoláte si zpátky léto

22. září 2013

Losos říznutý Japonskem díky teriyaki marinádě, podávaný navíc jen s grilovanou zeleninou, je lehký...

Čtenářský recept: Kuřecí pálivá kyselá polévka z Thajska

19. září 2013

Když jsme byli na dovolené v Thajsku, tak jsme si po prohýřené noci vždy dali k obědu tento...

Naše těsto zraje měsíce jako francouzský sýr, říká oceněný perníkář

13. září 2013  18:01

Výrobce a designér perníků Pavel Janoš z Pardubic se stal držitelem titulu Živnostník roku 2013 v...

V rodinné čokoládovně využívají chilli, zázvor i konopná semena

10. září 2013  17:27

V zemi se ročně spořádá až 60 tisíc tun čokolády. Vyrábějí ji i rodinné podniky - jako ve Vyskytné...

Recept jak mirabelky neboli špendlíky proměnit v zásoby na zimu

7. září 2013

Obsypané žlutě či růžově svítícími plody rostou podél cest, silnic i ve zpustlých zahradách....

VIDEO: Jerky špízy nejen pro rastamany. Tip na víkendové grilování

5. září 2013

"Tyhle špízy pro nás na lodi dělal náš grilař, obrovský Jamajčan, rastaman, který nás musel...

Politolog: Dělnická třída opustila levici a míří k populistické tyranii většiny