Zázvor
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari
Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze
S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu
Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá....
Regionální kuchyně? Klidně dělejte ve Zlíně humry, říká šéfkuchař
Vepřová líčka na zázvoru, smažené dršťky v domácí bulce, šneky po burgundsku a řadu dalších dobrot...
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete
Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky...
Sedm potravin, které mohou hrát roli v prevenci rakoviny
Je to tenký led, na který se vědci pouštějí neradi. Žádné jídlo samozřejmě nedokáže zcela předejít...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru
Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se...
Lidé s hendikepem vaří sirupy. Vede meduňka s dobromyslí i zázvor
Sociální podnik Pro-Charitu ukázal moderní výrobnu bylinných sirupů v Červeném Kostelci. Pustil se...
Veselý se léčí zázvorem a říká: Proč by průlom nemohl přijít v Paříži?
Paříž (Od našeho zpravodaje) V areálu Rolanda Garrose vládlo dusno, jako by ve vzduchu visela bouřka. A na kurtech „zabouřilo“ i...
Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři
Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny...
Marmelády z Děčína oslovily Londýn. Tvůrkyně uspěla s grepem a rumem
Štěpánka Holcmanová z Děčína dokáže uvařit kvalitní marmeládu nebo džem z jakéhokoli ovoce....
VIDEO: Francouzský umělec vyseděl v inkubátoru z plexiskla kuře
První kuře se vylíhlo z vajíček, která se v rámci svého projektu rozhodl před třemi týdny vysedět...
Místo alkoholu přešli na „zelené matky“. Syroby teď nestíhají vyrábět
Zatímco metanolová aféra v roce 2011 přinesla výrobcům alkoholických nápojů velké škody, některé...
V pražském bistru vaří kuchařky z ulice. Výdělek jim pomůže splácet dluhy
Čočková polévka za 25 korun, špagety za 75 korun, mošty, zákusky i slané koláče - vše veganské....
Dršťky jsou lahůdka na celém světě. Se sýrem, zázvorem i telátky
Legendární dršťková polévka podávaná snad ve všech nádražních restauracích Rakouska-Uherska sice...
S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole
Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...
V zimní zahradě si vytvořte subtropy či tropy. Jaké rostliny vybrat?
Díky rostlinám může být zimní zahrada mnohem více než jen další obytný prostor. Stane se zelenou...
Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody
Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou...
Horké nápoje pro mrazivé dny. Zahřeje vás zázvor, skořice i rum
Po krátké oblevě se zase i denní teploty přesunuly pod nulu, a tak se často vracíme domů se...
Festival dobrého jídla láká na zážitkovou gastronomii za přijatelné ceny
Rybí tapas včetně pstruha v sherry octu. Sépiová palačinka s treskou skrei, pórkem a salsou z...
Na Vánoce připravili sládci z pivovarů kraje speciály vhodné k zahřátí
Sládci v Plzeňském kraji připravili na letošní vánoční svátky speciální piva. Ta často vznikají s...
Chřipka a nachlazení: pomůže opravdu zázvor, česnek a citron?
Při nachlazení není třeba odevzdat v lékárně půlku výplaty. Stačí prozkoumat domácí zásoby a...
Superpotraviny kupují Češi už i psům a kočkám. Byznysu s krmivy se daří
Trend zdravé výživy dorazil už i do kočičích a psích misek. Sušené ingredience a umělé výtažky...
Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak...
Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...
Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort
Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě...
Udělejte si domácí koktejlovou party s těmito úžasnými drinky
Horká odpoledne a vlahé letní večery jsou ideální k uspořádání koktejlové party. Nechte se...
Veganská zmrzlina jde na dračku, fotograf ji dělá i z lišek
Modré autíčko se stalo ikonou Zelného trhu v Brně. Fotí si ho turisté, kolemjdoucí u něj stojí...
Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi...
Je čas na přípravu svatojánské ořechovice, do Vánoc se uleží
Na oblíbený ořechový likér z měkkých jader nezralých vlašských ořechů se sbírají zelené vlašské...
Známe vychytávky, co pomohou předejít nevolnosti a zlobení dětí v autě
Právě nastává čas rodinných dovolených a obávaných několikahodinových cest s ratolestmi na zadním...
Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...
Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených...
Král sirupů z Kladna začínal doma v kuchyni, dnes vaří tisíce litrů
První sirupy na domácí limonády vařil doma v kuchyni. Dnes zpracovává jeho firma tuny ovoce ročně a...
České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české...
Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...