Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zázvor

Místo alkoholu přešli na „zelené matky“. Syroby teď nestíhají vyrábět

1.4.2017  12:00
Zatímco metanolová aféra v roce 2011 přinesla výrobcům alkoholických nápojů velké škody, některé malé hráče donutila změnit svůj byznys natolik, že začali vydělávat na úplně něčem jiném....  celý článek

V pražském bistru vaří kuchařky z ulice. Výdělek jim pomůže splácet dluhy

22.3.2017  15:37
Čočková polévka za 25 korun, špagety za 75 korun, mošty, zákusky i slané koláče - vše veganské. Takový výběr čekal návštěvníky pražské Jídelny kuchařek bez domova při jejím středečním otevření....  celý článek

Dršťky jsou lahůdka na celém světě. Se sýrem, zázvorem i telátky

21.2.2017  0:00
Legendární dršťková polévka podávaná snad ve všech nádražních restauracích Rakouska-Uherska sice zažívá pozvolný ústup ze slávy, ale ve světě platí dršťky stále za prvotřídní delikatesu. A třeba...  celý článek

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18.2.2017  1:36
Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití najdou při při přípravě slaných i sladkých jídel, ale také jsou velice výživné, obsahují pro tělo...  celý článek

Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody

14.2.2017  0:31
Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou maličkostí, nebo mu aspoň říct, co pro vás znamená. Největší dojem ale uděláte, když připravíte...  celý článek

Horké nápoje pro mrazivé dny. Zahřeje vás zázvor, skořice i rum

9.2.2017  11:04
Po krátké oblevě se zase i denní teploty přesunuly pod nulu, a tak se často vracíme domů se zkřehlými prsty a promrzlým tělem. Nejlepším lékem na chlad je teplo, a když je ještě navíc ve...  celý článek

Festival dobrého jídla láká na zážitkovou gastronomii za přijatelné ceny

14.1.2017  12:05
Rybí tapas včetně pstruha v sherry octu. Sépiová palačinka s treskou skrei, pórkem a salsou z pečených paprik. A na závěr pluma Iberico, chorizo, dýně, fazolky a kapusta z jednoho hrnce......  celý článek

Chřipka a nachlazení: pomůže opravdu zázvor, česnek a citron?

19.11.2016  0:00
Při nachlazení není třeba odevzdat v lékárně půlku výplaty. Stačí prozkoumat domácí zásoby a vytáhnout nasušené bylinky. Nejlépe poslouží česnek, zázvor, vitamin C a echinacea.  celý článek

Superpotraviny kupují Češi už i psům a kočkám. Byznysu s krmivy se daří

12.11.2016  6:00
Trend zdravé výživy dorazil už i do kočičích a psích misek. Sušené ingredience a umělé výtažky krmiv nahrazují čerstvé suroviny, ale i takzvané superpotraviny jako borůvky, zázvor, kustovnice...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě...  celý článek

Dýňové chutney i polévka. Speciality pražských kuchařů

21.10.2016  9:58
Máslová, muškátová, hokkaidó, to jsou odrůdy nejčastěji používaných dýní v českých kuchyních. Deník Metro vám přináší tipy vyhlášených pražských kuchařů. Pokud si budete chtít jejich recepty...  celý článek

Udělejte si domácí koktejlovou party s těmito úžasnými drinky

27.8.2016  0:31
Horká odpoledne a vlahé letní večery jsou ideální k uspořádání koktejlové party. Nechte se inspirovat následujícími drinky z dílny předních českých barmanů a oslňte své hosty. Nezapomněli jsme...  celý článek

Veganská zmrzlina jde na dračku, fotograf ji dělá i z lišek

19.8.2016  7:23
Modré autíčko se stalo ikonou Zelného trhu v Brně. Fotí si ho turisté, kolemjdoucí u něj stojí fronty. Fotograf a majitel cukráren Tutti Frutti Milan Blatný se rozhodl v centru města provozovat...  celý článek

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16.7.2016  0:56
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi a kozím sýrem skvěle rozehřeje vaše chuťové pohádky na candáta s delikátním šalvějovým olejem a...  celý článek

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14.5.2016  0:36
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy v českých zemích. Jeho jídelníček...  celý článek

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12.5.2016  0:21
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených dovolenkových destinací, ze kterého na vás dýchne pohoda přímořských letovisek. Pro to správné kouzlo si...  celý článek

Ochutnávat z jídelníčku Karla IV. budete moct na pražské hotelové škole

9.5.2016  11:47
Jídelníček 14. století měl základ především v kaších a chlebu. Vyhlášeným dezertem byl třeba hrách vlaský v homoli nebo syrná kaše. O zajímavostech tehdejší doby deníku Metro vyprávěl Petr...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Mojito nebo vůně kachního trusu. I takový čaj se pije v Praze

18.3.2016  8:45
Nejoblíbenějším zimním nápojem v pražských čajovnách je indická směs koření yogi nebo masala, která je vařená s černým čajem, slazená a zalitá mlékem. Deník METRO prošel pět čajoven v metropoli,...  celý článek

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27.2.2016  0:49
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr. Připravte si krevetový salát se zálivkou z pomerančů, nevařenou polévku z mrkve a pomerančové...  celý článek

Zlepšete své zažívání. Pomůže běh, bylinky i změna jídelníčku

30.1.2016  0:00
Trávicí potíže se projeví bolestí břicha nebo také pálením žáhy. Tělo tak dává najevo, že už je cukrů a tuků doslova plné, a prosí o stravu, kterou zvládne lépe zpracovat. Nemyslí tím tabletku z...  celý článek

Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení

28.1.2016  8:20
Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s citronem, česnekem a spoustou zeleniny si na vás rýma a kašel nepřijdou.   celý článek

Chemii nechci. Mám ostropestřec nebo med od trenéra, povídá Soukalová

25.1.2016  13:29
Také bacily útočí na české biatlonistky - a nejen na ně. Jak se mohou léčit? Jak si hlídají antidopingová pravidla? A jak bojuje Gabriela Soukalová s psychickým stresem?   celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16.1.2016  0:55
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné misce. Nešetří na aromatických ingrediencích a je tak báječná na zahnání zimních chmur. Nakoukli...  celý článek

Dračí oko, cherimoya či rambutan se výborně hodí na lednový detox

9.1.2016  0:04
Lidský organismus je během vánočních svátků vystaven spoustě pokušení a relativně nezdravých věcí. Není tedy divu, že bývá začátkem roku značně vyčerpaný. Novou energii i živiny je dobré...  celý článek

Jak se vyhnout kocovině: před spaním sprcha a ráno rajčatový džus

31.12.2015  0:01
Většina z nás si na Silvestra dá alespoň jednu skleničku alkoholu. Zeptali jsme se proto zkušených barmanů, jak si ji vychutnat co nejlépe samotnou i jaký dobrý koktejl si namíchat. A...  celý článek

Pohoštění na Silvestr: bliny, bruschetty, sýry a všechno možné ve slanině

29.12.2015  0:10
Českou silvestrovskou klasikou jsou chlebíčky a jednohubky, proč se ale neinspirovat i zahraničními dobrotami třeba z Anglie, Itálie, Francie či Ruska? Dají se snadno zobat jednou rukou, jsou...  celý článek

Aňa Geislerová: Střílím naslepo, dělám chyby, ale nejsem srab

14.12.2015  0:11
Říká, že by mohla být dobrá advokátka nebo policistka, protože si pamatuje detaily. Svoje povolání však měnit nehodlá, i když její poslední počin tomu trochu nasvědčuje. Herečka Aňa Geislerová...  celý článek

Čtenářský recept: Pečená dýně

11.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Kuřecí korma

23.7.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  celý článek

Čokoládová pěna

14.7.2015  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  celý článek

Šest přírodních léků, které pomohou v boji s premenstruačním syndromem

17.4.2015  0:00
Premenstruační syndrom se podle odborníků týká většiny žen. Toto nepříjemné období před menstruací lze zvládnout za pomoci přírodních prostředků. Vyzkoušet můžete zázvor i cvičení. Co dalšího...  celý článek

Košt v Bukovanech nabídl stovky pálenek. Z ananasu, banánu i mrkve

1.2.2015  15:17
Každý rok míří do Bukovan na Hodonínsku milovníci pálenek. Koná se tady jedna z největších degustací na jižní Moravě. Letos se sešlo 1 465 vzorků. To je o šestnáct více než vloni. Nejstarší...  celý článek

Je vám zima? Zahřejte se teplými nápoji s alkoholem, kávou a kořením

9.1.2015  0:23
Pokud už vám svařák a čaj tečou ušima, přinášíme vám tipy na trochu netradiční nápoje, kterými si můžete zpříjemnit dlouhé a studené zimní večery.   celý článek

Psycholog Jelínek: Zapomínáme, že sportovec není hrouda svalů. Má duši





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.