„Už minulý rok to bylo téměř bez problémů, letos jsme zatím na žádné porušení pravidel nenarazili. Kontrolujeme jak podmínky, ve kterých jsou kapři prodáváni, tak také jakým způsobem jsou ryby prodejci na stáncích zabíjeny a kuchány,“ řekl Čermák.
Lidé jsou většinou s tím, jak jsou kapři prodejci nabízeni, spokojeni. „Je to o hodně lepší než v minulých letech, prodejci se daleko víc snaží,“ řekla například Hana Hortová z Brna.
Prodavači potvrzují, že lidé mají o kapry stejný zájem jako v minulých letech. Největší nápor však očekávají až o tomto víkendu.
Cena kapra první jakostní třídy se pohybuje mezi šedesáti až sedmdesáti korunami. Největší podnik svého druhu na jihu Moravy, Rybníkářství Pohořelice, dodá na vánoční trh zhruba šest set padesát až sedm set tun kaprů.