Vědci: Kuchaře v televizi hygiena nezajímá

  • 11
Průměrně sedmi hygienických prohřešků se dopouštějí v televizních kurzech vaření kuchaři z Británie, USA a Kanady. Zjistili to kanadští vědci, když analyzovali 60 hodin tohoto vysílání. Podle nich jde o chyby, které mohou vést až k nakažení potravin například salmonelou.

Vědce nejvíc šokoval kuchař, který nejdřív nožem propíchl mouchu a pak s ním v klidu krájel dál zeleninu.

V 75 procentech případů si kuchaři před vařením neumyli ruce, tvrdí vědci. V 72 procentech neoddělili syrové maso a čerstvou zeleninu.

Někteří dokonce po nakrájení syrového masa začali připravovat zeleninový salát, aniž by si mezi tím ruce alespoň opláchli - a neučinili tak ani s nožem a prkénkem.

Mytí asi dělá televizním kuchařům vůbec problémy. Používají totiž také stejnou neumytou lžíci na ochutnání jídla a pak na jeho dochucení.


Video