TOP 09 chce do čela Senátu jen toho, kdo stáhne podpis z prohlášení k Číně

Opoziční TOP 09 bude na ustavující schůzi horní komory parlamentu vyzývat, aby byl do čela Senátu zvolen jen ten, kdo slíbí, že stáhne podpis ze servilního prohlášení špiček státu k Číně. To podle TOP 09 ponížilo Českou republiku a ohrozilo její důstojnost v očích svobodného světa.

Nový senátor za TOP 09 Tomáš Czernin informuje, že na ustavující schůzi Senátu vyzve, aby byl zvolen jen takový předseda Senátu, který stáhne podpis šéfa Senátu pod prohlášením k Číně | foto: Josef Kopecký, iDNES.cz

„Na ustavující schůzi tuto výzvu kolegům zopakuji a pevně doufám, že pro Senát bude čest České republiky dostatečnou prioritou,“ uvedl nově zvolený senátor za Jičínsko Tomáš Czernin.

Křišťálová Lupa 2016

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek řekl, že předsedou může být klidně zvolen i dosavadní předseda horní komory Milan Štěch z ČSSD, pokud se bude distancovat od prohlášení, pod kterým je jeho jméno.

Schůzka ministra kultury Daniela Hermana z KDU-ČSL s dalajlámou vystrašila nejvýše postavené politiky v zemi natolik, že prezident Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka, předseda Senátu Milan Štěch a předseda Sněmovny Jan Hamáček vydali společné prohlášení, kde se od „osobní aktivity“ Hermana distancovali. Ujistili v něm Čínu, že Tibet je její součástí (více zde).

Nové vedení horní parlamentní komory bude Senát volit na ustavující schůzi 16. listopadu a podle předběžných dohod mezi nejsilnějšími kluby má Štěch reálnou šanci si svou pozici udržet a výzva TOP 09 zůstane s velkou pravděpodobností jen deklarací politického nesouhlasu se servilitou, kterou strana pročínskému prohlášení vyčítá.

Premiér Bohuslav Sobotka přichází na středeční schůzi vlády ve Strakově...
Minimální mzda vzroste na 12 200 korun, rozhodla Sobotkova vláda

Minimální mzda se od ledna 2018 zvýší z 11 tisíc na 12 200 korun. Rozhodla o tom vláda, informoval na Twitteru premiér Bohuslav Sobotka. Od nástupu do funkce...  celý článek

David Rath při vynesení rozsudku Nejvyššího soudu v Brně v kauze nezákonných...
K Čapímu hnízdu vypovídali na policii i bývalí hejtmani Rath a Bendl

O dotaci pro farmu Čapí hnízdo, kvůli níž chce policie stíhat šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, vypovídali na policii bývalí středočeští hejtmani Petr Bendl a...  celý článek

Kvůli filmařům, kteří u Lipna točili dva příběhy do seriálu Modrý kód, si...
Filmaři točili u Lipna seriál Modrý kód i s olympijským vítězem Svobodou

Filmový štáb, který točí televizní seriál z lékařského prostředí Modrý kód, vyrazil o víkendu na jih Čech. Jako komparz využil účastníky běžeckého závodu i...  celý článek

Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!