Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Tatarák

Svátek dobrého jídla vábí na exotiku i přípravu čabajek v přímém přenosu

8.11.2016  16:50
Krokodýlí pokrmy, šnečí pochoutky, grilované krevety nebo ústřice. Ale také jídla maledivské, sicilské či vietnamské kuchyně slibuje jubilejní 20. ročník Gastrofestu, který od od čtvrtka do...  celý článek

V televizi se nestarám, jak jídlo chutná, perlil Pohlreich na festivalu

22.5.2016  9:58
Zauzený kachní jazyk se salátem, blanšírované cvrčky na másle, štíra macerovaného v rumu i grilované kalamáry mohli v sobotu lidé ochutnat na gurmánském Bosch Fresh festivalu, který v pátek...  celý článek

Bistra jsou nový trend v Praze, říká Pavel Maurer

20.5.2016  8:29, aktualizováno  8:42
Praha se širokou paletou kuchyní se může rovnat Mnichovu či Vídni. O trendech v pražských restauracích si deník Metro povídal s Pavlem Maurerem, který dvacet let hodnotí restaurace v Česku a...  celý článek

Jako dítě jsem byla v kuchyni pořád, říká blogerka Markéta Pavleje

15.5.2016  0:54
Když si prohlédnete její blog o vaření, začnou se vám sbíhat sliny, budete obdivovat krásné fotky a nejspíš něco uvaříte. Markéta Pavleje patří mezi respektované a oceňované blogery. Svůj...  celý článek

Chceme podporovat české maso, i když je dražší, říká šéf masokombinátu

22.3.2016  10:00
Je tomu téměř rok, kdy se znovu rozjela výroba v příbramském masokombinátu. Od poloviny loňského dubna z podniku opět míří vepřové, hovězí a občas i jehněčí do celého Česka. „Maso je moje...  celý článek

Lužánky zažily invazi tuňáků, lahůdky přišly ochutnat tisíce lidí

20.2.2016  20:43
V Brně za Lužánkami se v sobotu před zraky návštěvníků hromadně porcoval rekordní počet tuňáků. Filety ze čtyřiadvaceti tuňáků o délce zhruba jeden metr potom upravovali kuchaři z renomovaných...  celý článek

Lidé po letech oslavili silvestr v opraveném libereckém Imperialu

1.1.2016  12:51
Poprvé po letech si lidé mohli užít silvestr v hotelu Imperial. Přišli se podívat, jak se toto známé místo proměnilo, a zavzpomínat na staré časy. Další novinkou přelomu roku byl ohňostroj...  celý článek

Rybníky jsou bez vody. Rybáře trápí sucho i mírné zimy, ale ceny kaprů drží

19.12.2015  9:43
Na slavnostních tabulích Pražského hradu při oficiálních návštěvách diplomatů či hlav států servírují ryby výhradně z Hluboké. Společnost Rybářství Hluboká, kterou řídí Vladimír Kaiser, je totiž...  celý článek

Tatarák bez masa? Mapujeme nejlepší vegetariánské podniky v Česku

17.11.2015  0:00
Vegetariáni u nás nikdy neměli na růžích ustláno. V zemi milovníků bůčku a řízků má slovo vegetarián spíše hanlivý nádech a když se ve vesnické hospodě zeptáte na bezmasé jídlo, nejspíš...  celý článek

Straka fotbalistům z „pralesa“ vyčítal pivo, pak jim připravil tatarák

29.10.2015  14:00
Když fotbalový kouč František Straka trénoval Spartu, připravil pro své svěřence před velkým pražským derby tatarský biftek ve tvaru slávistické hvězdy. Teď stejným jídlem motivoval hráče Čechie...  celý článek

Ředkvičky jsou vitaminová bomba. Jak z nich udělat tatarák či remuládu

26.5.2015  0:57
Ředkvičky na pultech zelinářů přímo vybízí k zakousnutí se do jejich šťavnatých a někdy i pikantních kořenů. Můžete je jíst samotné, obložit si jimi chleba, přidat je do salátu nebo propůjčit...  celý článek

Sedm nejslavnějších jídel světa. Odkud pocházejí a kde je ochutnat?

29.1.2015  0:00
Připravoval se párek v rohlíku také z psího masa? Naklepával se středověký tatarák pod sedlem mongolských válečníků? A proč je maršál Radecký nepostradatelnou postavou vídeňské gastronomie?...  celý článek

Užijte si vaření v řeckém duchu: tatarák, biftečky a cibulové květy

12.7.2014  1:03
Řecká kuchyně je pro mnohé spojena právě s létem. Nabízíme několik jednoduchých receptů podle Ioannise Asarlidise, šéfkuchaře a majitele restaurace Kavala. Všechny je spojuje snadná příprava a...  celý článek

V Praze je další obchod pro "mlsné jazýčky". Řetězcům konkurovat nechce

17.6.2014  13:06, aktualizováno  14:46
Společnost Bidvest, která se zabývá distribucí potravin, otevírá v Praze vlastní podnikovou prodejnu Nowaco market. V centru metropole tak vzniká další obchod, který hodlá lidem nabízet špičkové...  celý článek

Ovládněte rozmanité asijské chutě: marinovaný losos a krevetová rolka

24.5.2014  1:46
Pokud byste rádi dopřáli svým chuťovým pohárkům nevšední zážitek, jistě vás nezklame asijská kuchyně. Kuchaři pražského Buddha Baru připravili pro naše čtenářky (i čtenáře) dva recepty, na které...  celý článek

Jíme dehet i lidské vlasy. Jaká jsou další děsivá fakta o jídle?

8.4.2014  0:00
Jídlo dnes nemůže jen chutnat, musí taky dobře vypadat. Výrobci ovšem někdy k vylepšení vzhledu používají ingredience, které by mnozí lidé sotva vzali do pusy, kdyby věděli, z čeho pocházejí....  celý článek

Konec epidemie tasemnice. Zdroj nákazy ale pro experty zůstává záhadou

28.8.2013  8:40
V předchozích letech se tenhle parazit v těle lidí v Česku vyskytoval jen výjimečně, letos zasáhl ve velkém. Teď je epidemie tasemnice bezbranné, která postihla 24 lidí ze sedmi lokalit na...  celý článek

Nákaza netíží jen Opavsko, dvoumetrovou tasemnici vyloučil i muž z Ústí

22.6.2013  9:23
Epidemie teniázy z Opavska, tedy nemoci způsobené tasemnicí bezbrannou (hovězí), má další vývoj. Nakažené lidi hlásí už i z jiných částí země. Veterináři také znají výsledky laboratorních testů...  celý článek

Žena nejí syrové maso, přesto se nakazila tasemnicí. Jen olízla lžičku

28.5.2013  5:30
Hygienici nevěřícně kroutí hlavou. Mezi obyvateli Opavska nakaženými tasemnicí je totiž i starší žena, která nejí syrové maso. Přesto vyloučila články cizopasníka. A nikoli poprvé v životě, ale...  celý článek

Na Apetit festivalu bude vařit i držitel michelinské hvězdy Sahajdák

10.5.2013  20:12
Od kuchaře, který získal michelinskou hvězdu, tedy nejprestižnější mezinárodní ocenění, se budou moci přiučit návštěvníci plzeňského Apetit festivalu. Svoji kulinářskou show totiž předvede i...  celý článek

Větší pokuty i písmo na obalech. Vláda schválila zákon o potravinách

2.5.2013  16:25, aktualizováno  17:59
Vláda se změnami schválila návrh zákona o potravinách, kvůli němuž se přela ministerstva zemědělství a zdravotnictví. Hygienikům zůstane dozor nad stravováním, nově bude deklarovaná minimální...  celý článek

Články tasemnice vyloučili další lidé. Původ parazita zůstává záhadný

11.4.2013  7:46
Obavy lékařů i parazitologů, že na Opavsku může ještě několik měsíců přibývat lidí s tasemnicí bezbrannou (hovězí) ve střevech, se začínají naplňovat. Hygienici zároveň pátrají po zdroji nákazy....  celý článek

Jedli jsme syrové maso z hypermarketu, tvrdí lidé nakažení tasemnicí

10.4.2013  11:20
Silné bolesti břicha, zvýšená únava, úbytek na váze. Takové příznaky mají lidé, kteří se nakazili tasemnicí. Na Opavsku jich prokazatelně onemocnělo už šest, u dalších čtyř se podezření ověřuje.  celý článek

Počet lidí nakažených tasemnicí se zvyšuje, scházejí nejúčinnější léky

9.4.2013  8:41
Něco takového hygienici v Moravskoslezském kraji dlouho nepamatují. Zatímco v uplynulých letech se v kraji objevoval jeden případ nákazy tasemnicí, letos jich je jen z Opavska už deset. V...  celý článek

Tamago jako od babičky, chválí oceněnou restauraci Aureole Japonci

15.3.2013  4:01
Restaurace Aureole umístěná v 27. patře mrakodrapu na Pankráci dostala letos poprvé michelinské doporučení "Bib Gourmand" pro cenově dostupnější podniky. Vaří Evropskou kuchyni říznutou Asií....  celý článek

Jdu do toho s obrovskou vervou, říká nový příbramský kouč Straka

11.3.2013  17:13
Tu nabídku fotbalový trenér František Straka nečekal. "Telefon od Jardy Starky mě překvapil. Jsme kamarádi, známe se dvacet let. Dali jsme si kafe a řekli si, pojďme do toho." Tak bylo domluveno...  celý článek

Tatarák a lívance s borůvkami. Tak slavila Matelová pingpongový titul

7.3.2013  12:10
Kdepak český pingpongový král Petr Korbel. Kdepak 25. hráčka světa Iveta Vacenovská. Překvapivou hvězdou českého mistrovství republiky v Teplicích byla o uplynulém víkendu mladá stolní tenistka...  celý článek

Nekvalitní maso, nebo jenom barbarství? Proč Češi zabíjejí tatarák

13.2.2013  0:00
Zveme vás na tatarákovou cestu kolem Evropy. Syrové hovězí maso patří k vyhlášeným delikatesám v mnoha zemích a většinou se servíruje tak, aby vynikla jemná chuť samotného syrového masa. Tedy...  celý článek

Hudler slavil narozeniny, návrat i třineckou výhru. Objednal tatarák

5.1.2013  9:09
Tatarák a kuřecí řízky. Takovou odměnu dostali třinečtí hokejisté po pátečním vítězství nad Zlínem 3:2. Občerstvení jim do kabiny objednal útočník Jiří Hudler, který zároveň slavil devětadvacáté...  celý článek

Rákos slíbil třineckým spoluhráčům tatarák, ti se střelecky rozjeli

4.12.2012  9:09
Na tatarský biftek se mohou těšit třinečtí hokejisté. "Uvažuji o něm," přiznal útočník Daniel Rákos. Svým spoluhráčům slíbil koupit svačinu, pokud porazí Pardubice, odkud do týmu Ocelářů letos v...  celý článek

Žemlička vykradl Spartu. Klukům jsem slíbil tataráček, řekl kouč Varů

3.12.2012  9:22
Už tu situaci zažil jako hráč před osmi lety v dresu Litvínova. V neděli si poprvé zkusil, jaké to je trénovat na Spartě tým soupeře. Richard Žemlička dovedl Karlovy Vary k důležitému vítězství...  celý článek

V souboji o nejlepší tatarák kuchtíci používali i tajné ingredience

8.10.2012  9:12
Tatarské bifteky nejrůznějších chutí zavoněly o víkendu v Soběsukách na Plzeňsku, kde nejlepší borci soutěžili o titul Mistra republiky v míchání této specifické lahůdky. Porota pak rozhodla, že...  celý článek

Ostravské stopy: Jaroslav Wykrent hrál za Baník a chodil do Fénixu

12.7.2012  20:00
Písničkář Jaroslav Wykrent se sice narodil v Přerově, ale neodmyslitelně patří k Ostravsku i k moravskoslezské metropoli. A k Marii Rottrové. Původně studoval strojařinu, pracoval ve...  celý článek

Dáte si kapří filety, rybí salát nebo kaviár? Fakulta otevírá obchod

10.7.2012  9:00
Kapří filety, hranolky, kaviár z jesetera i rybí saláty bude od čtvrtka 19. července prodávat Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V pondělí už slavnostně...  celý článek

Roman zhubl 15,5 kilo, pomohl mu i kvalitní spánek

11.5.2012  4:00
Je tak zaměstnaný, že spí tři, maximálně čtyři hodiny denně. Právě nedostatek spánku je jedním z důvodů, proč se devětadvacetiletý Roman dopracoval při svých 190 centimetrech k bezmála 140...  celý článek

Tatarák a dorty. Trutnov vyráží do Prahy zachránit sérii o bronz

21.4.2012  9:50
Podle vzoru fotbalového trenéra Františka Straky zajdou basketbalistky Kary Trutnov před zítřejším třetím zápasem série o 3. místo v lize na tatarák. "Děláme to tak vždycky, když jsme ve špatné...  celý článek

Pelikán v Rozstřelu: Varování před půjčkami jako u cigaret? Nejsem proti





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.