Taková normální valná hromada

Měli jste štěstí, že jste se v kupónové privatizaci stali jedním z akcionářů podniku, v jehož majetku bylo na hotovosti přes čtvrt miliardy mimo základního jmění? Navíc podnik na severu Čech vyrábějící dříve plyn by měl jít do likvidace? Pak to není výhra, jak jste se původně domnívali. Peníze a základní jmění se nerozdělí mezi akcionáře, naopak mafiánský management dosazený na místa statutárních orgánů původním vlastníkem vám společnost dokonale vytuneluje. Promiňte mi ten Zemanovský výraz. Ale je to výstižné slovo pro tchoře, jenž vysátím oblažil sebe obsahem a prázdnou nedotknutou slupku nechal na odiv.

Pronikání této ekonomické mafie  do státních orgánů  umocňuje fakt, že jen co se ve statutárních orgánech objevil jeden z bývalých ministrů průmyslu a obchodu, hned zanedlouho po něm nastoupila  rychlá dvojka  ze Štiky na  tehdejším kapitálovém trhu a pomocí  nastrčeného managementu v první fázi vyvedla  prvních 276 milionů do své kapsy. O to pak bylo sníženo základní jmění. Za dobrou práci  odměnila dvojka management  loutkovým divadlem, kdy  management jsou loutky, které vodí naše rychlá dvojka do současné doby,     těšící se z odměny ve výši několika desítek milionů, které vysávají beztrestně dále. Společnost již nevyrábí, ale je držena při životě, neboť  na pozemcích má vyrůst průmyslová zóna. Cena pozemků  se tím zhodnocuje na bezmála 300 milionů a Štika se opět probouzí.
Zhruba načrtnutý scénář minulých let umocňuje obsah  jedné z valných hromad konané v předchozích dnech, avšak podobné si lety  jako vejce s vejci.
Valná hromada začala volbou  předsedy valné hromady, zapisovatelů, skrutátorů apod. Skrutátoři však, jak by se marně nezávislý pozorovatel domníval, nebyli po valnou hromadu přítomni v místnosti a nevybírali hlasy. Seděli ve vzdáleném předsálí a hlasy vybíral  pan J., bývalý místopředseda dozorčí rady, momentálně ve výslužbě s nemožností omluvit svoji přítomnost na valné hromadě. Nebyl zajištěn zvukový záznam a tak si zapisovatelka stále stěžovala tenkým hláskem, že nestíhá, neboť těsnopis jí byl cizí. Nepřítomnost notáře  budí oprávněné pochyby o věrohodnosti zápisu valné hromady, kde se schvalovalo hospodaření za rok 2001.
Nejen ve výroční zprávě, kterou kontroloval daňový poradce a auditor, ale i v pozvánce na valnou hromadu a  ve zprávě o hospodaření přednesené předsedou představenstva panem M. a údajně kontrolovanou  dozorčí radou, není zmínka o vztazích mezi propojenými osobami za rok 2001 dle § 66 obchodního zákona  mezi ovládající a ovládanou osobou a o vztazích mezi ovládanou osobou a ostatními osobami ovládanými stejnou osobou a dále jen propojené osoby. Na protest a žádost o vysvětlení akcionáře předsedovi , proč v těchto dokumentech zpráva není,  pokrčil předseda nervózně rameny se slovy,  že  snad dozorčí rada ji měla. Dále  nevysvětleno.
Na dotaz o hospodaření dceřinných společností  odpovězeno  předsedou představenstva , že neví a další dotazy odmítnuty. Přitom  bývalá dceřinná společnost byla prodána panem předsedou a po dotazu, kde je  1 mil. Kč základního jmění, žoviálně  sdělil, že ho má v kapse,což mu zbytek akcionářů  po nedostatku vysvětlení potvrdil.
Zajímavé je , že na řádku 24 aktiv je vidět úbytek a  jinde se tato položka neprojevuje. Co na to finanční úřad, kterému je předkládána  rozvaha v plném rozsahu? Co na to KCP? Co na to auditor jeho výrokem bez výhrad a daňový poradce? Další společnosti , ve kterých má mateřská společnost účast, údajně již několik let nepředkládají hospodaření. Po otázce, zda se předseda představenstva zachoval jako řádný hospodář a podal trestní oznámení, stížnost KCP, žalobu, či něco podobného, neodpověděl. Důvod je prostý- společnost P ručí mateřské společnosti za poskytnutý úvěr 141 milionů Kč právě akciemi bezcenné společnosti B, o které byla řeč a pomocí úvěru mateřskou společnost ovládá.
Dotaz k dceřinné společnosti T, kde jsou ukryty pozemky za 36 milionů z mateřské firmy, také nepřinesl výsledek. Údajně tato společnost prodala za hubičku polovinu pozemků firmě v nájmu ve správní budově a utržené peníze poskytla jako půjčku společnostem ovládajícím mateřskou společnost. Těžko se  penízky vrátí. Výroční zprávy  za šest let mají totožný text o záměrech budování plynové elektrárny, ekologické studie draze zaplacené stejným lidem a podobné bludy.
Pokud se akcionář dostavil do sídla společnosti ve stanovený termín k určené osobě, aby nahlédl do účetní závěrky, nedostal nic. Po telefonátu s  místopředsedou představenstva panem Š. sděleno nic nepotvrzovat ani nedávat.
Co na to soudci, kteří již táhnou soudní řízení pět let bez výsledku? Co na to policie, která na popud akcionářů čtyři roky bez výsledku stále šetří? Co na to KCP, která není  schopna ve věci jednání ve shodě rok rozhodnout? Jak vlastně fungují naše státní orgány z kapes daňových poplatníků?
Důležitý od všech protagonistů je  úsměv, kterým častují okradené akcionáře. Tím se dá  zakrýt neschopnost či nečinnost státních úředníků, úsměvem se dá zakrýt  i  neschopnost řídit společnost , úsměv  zakryje zlodějinu, podplácení i tunelování nejhoršího zrna. Tak se smějte  vážení , nic jiného vám  totiž nezbývá.

Bývalý prezident Václav Klaus a jeho manželka Livia Klausová odvolili na Praze 8
Klaus volil svého syna Václava. Poprvé v životě dal preferenční hlas

Bývalý prezident Václav Klaus svoji volbu vůbec netajil. „Prvně v životě jsem dal preferenční hlas. Tentokrát nám to usnadnil náš syn,“ řekl v pátek, když i se...  celý článek

Volby 2017 na iDNES.cz