"Chutná jako opravdové," ujišťoval podle internetové verze švýcarského listu Tagblatt Hans Locher. "Mateřské mléko je nasládlé a tučnější než normální kravské mléko. Chceme-li u omáček dosáhnout potřebné hustoty, je důležité přidat do nich smetanu. Mléko musí být také před podáváním uvařené."
Locher nezaváhal ani před otázkou, kde tolik mateřského mléka vzít. Své "dodavatele" hledá přes inzeráty. Ženám hodlá platit 6,5 švýcarského franku (zhruba 90 korun) za čtyři deci tekutiny. Slibuje, že jim zajistí anonymitu.
Netradiční kulinářský záměr vzbudil zájem švýcarských úřadů. Úřad pro kontrolu jídla však narazil na legislativní problém. Švýcarský zákon totiž s lidmi jako "producenty" mléka nepočítá.
"Lidé nejsou na seznamu schválených druhů jako například krávy nebo ovce. Zároveň nejsou na listině těch zakázaných - například opic a primátů," uvedl Rolf Etter z laboratoře pro kontrolu jídla v Curychu.