Prohlášení předsedy Moravského spolku

Dnes 21.6. 2001 ve 2:00 ráno mi zapálil neznámý pachatel můj osobní vůz před domem kde bydlím s mojí rodinou. Policie ČR a revize hasičů potvrdili cizí zavinění.

Vzhledem k mé dlouhodobé aktivní činnosti v hnutích Moravanů a postavení předsedy občanského sdružení založené na národnostním principu Moravanů "Moravský spolek", které propaguje spolu se spolky Moravanů v zahraničí národnost Moravskou a Moravu, pořádá výstavy, školení, osvětovou a publikační činnost o Moravském národu, vydává internetový magazín Morava s velkou návštěvností a přispívá do krajanských časopisů organizací Moravanů v zahraničí, pořádá společenská setkání Moravanů z celého světa, konsultuje postavení národa Moravanů v rámci ČR a EU, jedná s činovníky Evropské unie, včetně přípravy výstav podporující Moravu a Moravany v Bruselu, je jedním z iniciátorů vzniku Svazu Moravanů – sdružení, sjednocení pod touto hlavičkou všech nepolitických - občanských sdružení na národnostním principu Moravanů, považuji tento čin jako útok proti mé osobě, mému postavení a práci.

Tento čin považuji jako zastrašování funkcionářů všech sdružení a hnutí hájící Moravskou národnost, považuji tento čin jako nelidský útok proti zástupci národa Moravského a jako útok na tento národ ve prospěch proti-moravské politiky a zájmů.

Jsem odhodlán ve své funkci a práci nadále pokračovat a žádám všechny příslušné orgány k řádnému vyšetření tohoto zbabělého činu. Žádám ústavní činitele o ochranu Moravského národa a jejich zástupců, kteří svůj volný čas věnují této záslužné práci.

Vyzývám všechny Moravany, aby se takovým jednáním nedali zastrašit a ihned tyto i jiné útoky na podstatu Moravské národnosti oznámili Policii ČR a kopii o tomto skutku zaslali na adresu občanského sdružení Moravský spolek, Dunajevského 44, 616 00 Brno nebo přímo na Svaz Moravanů po jeho vzniku.

Pavel Ziegler, Brno
ziegler@morava.cz

Ivan Hanuš obdržel v Pelhřimově certifikát.
Rekordní putování dopisu má pokračování, tentokrát přišel z Ruska e-mail

Příběh nejdéle doručované poštovní zásilky v České republice pokračuje. Ivanu Hanušovi se ozvala neteř ruské lékařky, která před více než 28 lety poslala jeho...  celý článek

Bývalého šéfa Akademie věd Jiřího Drahoše přišla na setkání s dobrovolníky ve...
Drahoš v námořnickém tričku děkoval za 78 321 podpisů pro boj o Hrad