paštika
Kuchař Bezchleba vařil ve Francii i na Pražském hradě. Teď jídla vyvíjí
Kuchař Olin Bezchleba vařil ve francouzských restauracích, na Pražském hradě v restauraci Vikárka i...
Bydlel jsem u rodičů a najednou to nešlo, říká pravidelný host azyláku
Noclehárna azylového domu v Pardubicích poskytne každý den postel a horký čaj dvanácti lidem. S...
Aby radost nezmizela, přál si Jirous. Jeho přátelé se o to pokusili
Večer 21. prosince byla v Centru současného umění DOX pokřtěna kniha Aby radost nezmizela, kterou...
Vánoce lze mít i po hanácku: s místními dárky či tvarůžkovým cukrovím
Přemýšlíte ještě na poslední chvíli o originálním dárku? Nebo o originální přípravě Vánoc? Můžete...
Olomoucká fakultní nemocnice využije vyšší poplatky na lepší jídlo
Suchý rohlík s kouskem másla a univerzální sladký čaj. I taková je realita snídaní v některých...
Domácí paštika z kuřecích jater s brusinkovou omáčkou
Možná byste si v přeslazeném adventním čase čokoládových Mikulášů a čerstvě napečených rohlíčků či...
To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny
Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli...
Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do...
Mám jídelní lístek i z Titaniku, ukázal v Pardubicích sběratel
Odborník na gastronomii a sběratel Václav Šmíd vlastní sbírku 3 500 jídelních lístků a mnoha druhů...
Gurmetův podzimní průvodce: nejlepší restaurace, trhy, víno a knihy
Jestli si máte na podzim vybrat jen jednu restauraci, kam zajít na dobré jídlo, navštivte podnik Na...
Vondráčková o thrilleru Labyrint: Nejsme tak drsní jako Blair Witch
Lucie Vondráčková natočila thriller. Jmenuje se Labyrint a ona v něm bloudí temnými chodbami,...
Brno o víkendu provoní káva, jih Moravy protne závod v koulení kola
Stihnout jen zlomek akcí, které mohou Jihomoravané zvládnout o víkendu, nebude v lidských silách....
Penta koupila podíl ve výrobci uzenin Schneider
Investiční skupina Penta uzavřela partnerství s jedním z největších tuzemských výrobců masa a...
První rady, jak správně nastartovat hubnutí
Čtenářky OnaDnes.cz Petra, Helena a Markéta jako by právě zaklekly do startovacích bloků a čekají...
Gaskoňskem na hausbótu: božský klid bez wi-fi i ráj gurmánů
Můžete tu ochutnat místní tučná játra foie gras a zalít je slzou armagnaku, v rodišti d'Artagnana...
Na čem si nejvíc pochutnáte? Na salámu Židlochovák nebo pivním sýru
Srovnávat párek ze supermarketu a párek od židlochovického řezníka Františka Janíčka nejde....
Maďarsko zavádí hamburgerovou daň, zdraží nezdravé potraviny
Maďaři si od září připlatí za nezdravý životní styl. Tamní parlament v pondělí rozhodl, že na...
Na dovolené zapomeňte na konzervy a ochutnejte exotiku
Polévka z pytlíku nebo paštika jsou jídla, která v životě ocenil snad každý. Když je ale při balení...
Nevěřila si a nevážila sebe sama. Změnilo ji zhubnutí o 13,5 kilo
Od čtyřiačtyřicetileté Mirky, která při svých 170 centimetrech váží 115 kilogramů, nejčastěji...
Řezník od Chrudimi dělá nejlepší klobásy v Česku, vyhrál test MF DNES
Řezník Ladislav Francouz z Morašic na Chrudimsku dělá nejlepší klobásy, jaké můžete koupit na...
Za stravenku si Češi na rozdíl od Švédů bohatý oběd nedopřejí
V Česku chodí na oběd pravidelně denně každý druhý zaměstnanec. Hodnota stravenky, již Češi v práci...
Lék, který vás naučí hubnout. Průjmem
Chcete zhubnout, ale nejde to. Vyzkoušeli jste řadu přípravků slibujících zázračné zhubnutí a nic....
Staré pověsti jadranské. O paštikářích a sestřelených Češkách
Už jste to slyšeli? Zase už nějakou chudinku, která vyvázla z džungle před tabulí, sežral žralok. A...
Hovězí tatarák zná každý. Vyzkoušejte i jiné maso nebo jen zeleninu
Pořádná vrstva správně ochuceného syrového masa namazaná na očesnekovanou topinku... Taky už se vám...
Jeseníky objevují zapomenuté chutě, restaurace nabídnou dobová jídla
Majitelé restaurací v Jeseníkách připravují pro návštěvníky, kteří do hor přijedou v létě, unikátní...
V restauraci Pod Radničním kolem se zastavila historie
Je jen málo gastro provozů v Brně, kde je tak materializovaná historie jako v restauraci a vinárně...
Chladnička podle pravidel. Kam patří máslo a kam salát?
Přinést domů nákup a pak ho bez ladu a skladu nacpat do lednice, to je běžná, nicméně ne zrovna...
Lákají mě místa, kde se dobře jí, říká kuchařka Lenka Požárová
Úspěšná autorka kuchařek Což takhle dát si … Lenka Požárová by ještě před pár lety měla teď zkraje...
Ochutnejte masopustní speciality, po dlouhé zimě vám spraví náladu
Někdo tento prastarý lidový zvyk označuje za svátek obžerství. Napadá vás ale v dlouhé zimě lepší...
Smrt není tabu. Mluvte o ní i s dětmi
Mnoho dospělých dělá před dětmi ze smrti tabu. Umírání ale k životu patří, shodují se psychologové...
Už slavní Rožmberkové jedli kapra po mlynářsku, jenže s topinkami
Letošní rok je pro Jihočeský kraj více než jindy spojen se známým rodem Rožmberků. V listopadu...
Vrchní soud zmírnil trest muži, který chtěl upálit příbuzné kvůli paštice
Vrchní soud v Praze o tři roky snížil trest sedmadvacetiletému Josefu Seidlovi, který se loni v...
VIDEO: Recept na paštiku jako od babičky. Bez škodlivých éček
Dříve se paštiky připravovaly doma naprosto běžně. Kromě výborné chuti a snadné přípravy mají další...
Hledaného vyděrače dostala za mříže ukradená paštika za osm korun
Olomoučtí strážníci zadrželi celostátně hledaného muže, který je stíhaný kvůli vydírání se zbraní a...