paštika
Těhotenský deník: Hlavně se nezbláznit hned v prvním trimestru
Těhotenství s některými ženami pěkně zamává, jiné si skoro ani nevšimnou, že nosí pod srdcem další...
Staročeská kuchyně je pracná, ale pomalu se vrací, říká hradecký kuchař
Kuchař Jiří Eichner z Hradce Králové připomíná, jak skvěle se v Čechách vařilo ještě v 19. století....
Hamé vyvezla kojenecké výživy do Číny, razí si cestu do Súdánu
Potravinářský koncern Hamé, který vyrábí tisíce výrobků pod několika značkami včetně Hamé, Otma či...
Neslyšící kuchařky z Hradce dobyly evropskou kuchyni a přivezly medaile
Kuchařské učenky Jana Dvořáková a Helena Tatárová, které studují na hradecké škole pro sluchové...
Rodiče z Karlových Varů prosazují zdravou výživu ve školních jídelnách
Skupině rodičů není jedno, co jedí děti ve školních jídelnách. Podporují proto zdravou výživu....
Jídlo za 56 korun na den a pacienta. Jihomoravské nemocnice šetří
Bílá káva, suché rohlíky a univerzální omáčky. Nemocniční strava je synonymem pro nepoživatelné...
Jurečka přinesl Zemanovi sýry i uzeniny. A rýpl si do Babiše
S velkým dárkovým balíkem s mléčnými výrobky a uzeninami dorazil za prezidentem Milošem Zemanem na...
Lanýž, humr, ústřice: Julius Meinl otevírá v Česku chrám lahůdek
Rakouská firma Julius Meinl se vrátila do Česka s nabídkou potravin. V centru Prahy zkusí prorazit...
Hádanka za miliony. Firmy řeší, jak namačkat na obaly víc popisků
Výrobci potravin se musí potýkat s nelehkým úkolem. Na obaly až tisíců svých výrobků budou muset...
Místo v regálech končily potraviny u zlodějů. Brali je přímo z kamionu
Karlovarští kriminalisté vyšetřují případ opakovaných krádeží potravin přímo z kamionu, který...
Gastrofestival na Valašsku začíná, zájemce čeká i frgálová škola
Ochutnávky toho nejlepšího nejen z valašské kuchyně nabídne Karlovský gastrofestival, který se...
Jahodový jogurt se barví vysušeným hmyzem. Věděli jste to?
Váš oblíbený jahodový jogurt končí pravidelně v nákupním košíku možná i proto, že je na něm velký...
Pošlete recept na piknik a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.
Ve třetím díle kuchařské show Deník Dity P. probíhají přípravy na piknik. Jaké jídlo si nejlépe...
Teď, nebo nikdy. S krosnou a kočárkem vstoupila do nového života
Další příběh seriálu Proti proudu nám poslala čtenářka Štěpánka, která s partnerem a jejich dcerou...
Není burčák jako burčák. Tipy na vinobraní z Česka i jak se neopít
Na Moravě folklor a cimbálovka, v Čechách rock a country. Ale všude hlavně burčák a víno. Vybíráme...
Hamé koupila belgického paštikáře Mortier, vyrábět bude v Česku
Hamé koupila belgického výrobce paštik Mortier. Firma s obratem do 100 milionů korun bude vyrábět v...
OBRAZEM: Do batohu paštiku, do ruky pořádný kvér a hurá na letní tábor
Namazaná vánočka s marmeládou, játrovka s rohlíkem či koupání v potoce. Snad každému se vybaví tato...
Šéf Rock for People: Gott byl neopakovatelný a přitom chtěl jen pivo
Festivalovými branami na Rock for People prošlo za čtyři dny třicet tisíc lidí. Díky vlídnému...
Zkuste jíst pomalu, říká pořadatelka brněnského festivalu Jídlo z blízka
Představit formou degustačních menu ty nejkvalitnější suroviny, které vznikají na farmách jižní...
Jak se vaří u kuchařského mistra Francie
V lyonském "bouchonu", lidovém hostinci, který přežil z dob, kdy se ještě cestovalo na povozech,...
Žádné nezřízené hody. Šlechta jedla střídmě, ukazují na zámku Sychrov
Od července se mohou návštěvníci Sychrova těšit na nové prohlídkové trasy. Dozvědí se, jak se jedlo...
Je ze mě bohyně kuchyně, říká čtenářka. Podívejte se proč
Takové menu by si dal asi každý: pstruh v solné krustě, losos v mandlovém kabátku, domácí...
Desetkrát trestaný zloděj opět hřešil. Užíval si ve skautském táboře
Dětský skautský tábor na Jindřichohradecku posloužil jako útočiště 38letému muži. Za prvních šest...
Jak připravit dokonalý burger? Šest triků od odborníka na slovo vzatého
Vzít mletou flákotu, opéct ji na pánvi, vymačkat na ni kečup, plácnout ji mezi housky a případně...
Británie dala sbohem Železné lady, její odpůrci se k ní otočili zády
Británie ze rozloučila s Margaret Thatcherovou. Hodinu před polednem se smuteční průvod s rakví...
Hamé boduje v Rusku: vyhrálo spor o paštiky a pochválil ho kosmonaut
Potravinářská firma Hamé vyhrála několikaletou při, kterou vedla s ruskou firmou Ruzkom kvůli...
Vařil Bonu Voxovi i Costnerovi. Loni se famózní kuchař vrátil do Dvora
Mnoho let vařil v Irsku, kde se dostal do nejprestižnějších restaurací v zemi. Mezi jeho hosty...
Zmrzlina, med i paštika získaly ocenění nejlepší středočeské potraviny
Na Výstavišti v Lysé nad Labem byli o víkendu odměněni výrobci nejkvalitnějších středočeských...
Babišův závod bude mít kvůli salámu s koninou statisícové ztráty
Závod Studená, který vyrobil salám s podílem koňského masa, přerušil kvůli aféře ve čtvrtek výrobu...
Na samotě rozjela „retrobyznys“. Vaří a prodává domácí marmelády
Blanka Milfaitová opustila teplé kancelářské místo a dala se do podnikání. Snaží se prosadit s...
Češi obracejí každou korunu. Recese mění nákupní zvyklosti domácností
Kvůli pokračující recesi přehodnocují Češi vztah k penězům. Domácnosti nakupují uvážlivěji a pokud...
Játra ničí nemoci i alkohol. S vyčištěním pomůže dieta
Játra jsou životně důležitým orgánem. Tato největší žláza v lidském těle například hraje klíčovou...
Je vidět, že si lidé více vaří a pečou doma, říká šéf Hamé
Češi v době krize méně kupují konzervy a polotovary, raději si sami vaří, konstatuje v rozhovoru...
Hrad Veveří provonělo domácí uzené, na slavnosti se představili výrobci
V ráj milovníků uzeného a klobás se o víkendu přeměnil hrad Veveří nedaleko Brna. V sobotu i v...
Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel
K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě...
Železniční konkurence zuří i v jídle, každý dopravce na to jde jinak
Zatímco nováčci Leo Express i RegioJet sází na kolejích hlavně na studenou kuchyni za výhodné ceny,...