Pálit se začalo v Bojkovicích na Slovácku v neděli od osmi ráno, první kapky alkoholu ochutnal Okamura s přáteli úderem dvanácté.
"Myslím, že je dobrá. Uvidíme, jak bude chutnat ostatním," poznamenal podnikatel se spokojeným úsměvem na rtech.
"Slivovice je jeden z mých nejoblíbenějších nápojů. Pravidelně si večer dávám štamprličku. Moje rodina z maminčiny strany pochází ze Zlínského kraje a už dlouhou dobu jsem uvažoval o tom, že si nechám vypálit svou vlastní slivovici," vysvětlil Okamura.
Nejvíc přátel má prý podnikatel právě na Slovácku v okolí Bojkovic a Uherského Brodu, proto zvolil pro vytvoření svého prvního destilátu ze švestek právě místní malou pálenici.
"Připravuji si speciální viněty a budu slivovici dávat do malých lahviček. Lidé mi často dávají slivovici a já jsem jim zatím neměl co nabídnout. V žádném případě není určena na prodej, půjde jen o dárek," upozornil Okamura.
A jaký bude název? To zatím jasné není. Buď půjde o Okamurovici nebo Tomiovici. Na slivovici si částečně sám trnky nasbíral a asistoval i při pálení.