OTÁZKA:
dobrý den,
gratuluju k takové zkušenosti, připravovat jídla v hotelu Burj Al Arab. Chtěl bych někdy přijít i do Noemovy Archy, kde teď vyříte. Dočetl jsem se, že se tam vaří i hmyzí speciality. Na webu jsem ovšem jídelníček těchto specialit nenašel :(. Kdy bych se na mohl těšit? Jaké máte zkušenosti s přípravou těchto jídel? Chutnají Vám? Rád bych nějakou hmyzí specialitu vyzkoušel, ale nevím, kterou zkusit. Doporučil byste mi nějakou? Popřípadě v jaké cenové relaci se tyhle hmyzí speciality pohybují? Doufám, že cenu tajit nebudete ;), protože si myslím, že v tomto odvětví v Brně těžko budete hledat konkurenci. Ať se daří.
MM
ODPOVĚĎ:
Dobrý den,
Moc děkuji. Co se týká hmyzích specialit, tak jako v každém hotelu je vždy nějaký specialista na každou věc, tak i u nás v Noem Arch je jeden člověk, který našel v tomto odvětví velkou zálibu a od kterého se také učím a ochutnávám jídla kolem hmyzu. Moc jsme rádi za zájem, a proto v budoucnu se pokusíme znovu udělat další degustační jídla s hmyzem. Mezi mé oblíbené bych zařadil kobylky v karamelu nebo moučné červy klasicky orestované jen na šalotce s chilli. Cenu určitě netajíme, ale bude záležet na výrobní hodnotě, od které se bude vše odvíjet. :-)Budeme se těšit
27.2.2009 14:02