Ptejte se recenzentky MF DNES na testy kávy

Znalkyně kávy Julie Kalodová při on-line rozhovoru
velikost textu:
vydáno 31.8.2009 11:00
Od září 2008 do konce srpna 2009 přinášela jihomoravská a brněnská příloha MF DNES pravidelný obrázek o tom, jaké služby kavárny na jihu Moravy nabízejí a­ za co zákazníci platí. Odbornice na kávu Julie Kalodová je hostem on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz.

Konec rozhovoru

Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 31. srpna 2009 do 11:20

OTÁZKA: dobrý den, co je pravdy na tom, že patříte do mafie tzv. kavárenských povalečů? tato mafie prý postupně ovládá stále větší počet brněnských podniků, vynucuje si vyhánění nebohých nikotinistů (nebo aspoň pračky vzduchu), hrací koutky pro děti, vodu ke kávě zdarma a především bez milosti vydírá kavárníky požadavkem na špičkovou kávu. o doporučování konkrétních značek a nactiutrhání různým segafredům a jihlavankám nemluvě... když není zbytí, prý takový mafián i zešteluje přepadeným servírům a servírkám mlýnek a učí je obsluhovat pressovar, aniž by se jich po tom personál doprošoval?! mnoho slabších povah prý již dalo výpověď nebo se jim po takovém nájezdu povalečů udělalo nevolno. nejhorší je prý vyhrožování opakovanou návštěvou v případě, že se úroveň kávového servisu zlepší. StB
Znalkyně kávy Julie Kalodová při on-line rozhovoru ODPOVĚĎ: Řekl jste to za mě. Zřejmě právem jsem na facebooku ve skupině: Jsem kavárenský povaleč a jsem jím rád. PS: vodu, podšálek, lžičky, rozetky, cukříky ani smetánky mít nemusím. Mně stačí jen dobré, horké espresso, které bude taková malá rozbuška v puse :) 31.8.2009 12:05
OTÁZKA: Dobrý den, můžu se zeptat, proč jste dala restauraci TwinPoint na Ceske pouze 85 procent, kdyz jste v samotne recenzi neshledala nic spatne. Diky, Hanka Hanka007
Znalkyně kávy Julie Kalodová při on-line rozhovoru ODPOVĚĎ: Dobrý den, to už jsme u recenzí poledních menu a ne kaváren. Ale odpovím. Žádný podnik nemůže dostat v hodnocení 100 %. Když si srovnáte Twin Point s výsledky u ostatních podniků, určitě se mnou budete souhlasit, že Twin Point stojí na špici. Ale nesmí nabízet víno jako "dvojku bílého nebo červeného", to jim vyřiďte. 31.8.2009 12:09
OTÁZKA: Dobrý den, moc ráda bych se v Brně dočkala takové kávy, kterou je možné dostat v každém nádraží, kavárně nebo stánku u moře v Itálii, kde se našemu názvu piccolo jenom smějí - pravé espresso je jen jedno a výborné. Myslím, že díky Vám i u nás blýskne na lepší časy :-)) Jen by mě zajímalo, jestli je to opravdu jenom v lidech a proškolení? Pořád se mi tomu nechce věřit... A díky za dobrý tip na baristu v Coffee Heaven, dosud mě odrazovaly plastové kelímky. Jana
Znalkyně kávy Julie Kalodová při on-line rozhovoru ODPOVĚĎ: Poslední otázka a ještě tak zajímavá. Víte, já si myslím, že my Češi nejsme prostě správná a ideální klientela pro pití krátkého espressa. Myslím, že máme rádi delší kávu a našemu stylu sedí víc třeba překapávané kávy. Nechápu kavárníky, že na to nepřišli a raději dělají plné šálky vyčpělého hnusu. Picolo je legrační a věčně opakovaný nesmysl, stejně jako mini, větší, ještě větší, největší a ještě úplně největší espresso. Takhle vypadají kavárenské nápojové lístky. Schválně nabádám čtenáře, aby majitele takové kavárny prověřili. Vezměte své přátele a objednejte si od každé kávy jednu a uvidíte co přinese. Espresso je jen jedno a dá se zředit na PŘÁNÍ ZÁKAZNÍKA horkou vodou. Není to jen o lidech, pochopitelně. V kavárně také musí být dobrý mlýnek, vyčištěný a kvalitní kávovar a čerstvá a dobře skladovaná zrnková káva. Potom je šance za své peníze dostat odpovídající kvalitu. Díky za všechny vaše dotazy! 31.8.2009 12:21

Upozornění

Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.