Ptejte se muže, který vařil vybraná menu arabským šejkům
vydáno 27.2.2009 11:00
Do kuchyně nejluxusnějšího hotelu na zemi se dostal víceméně náhodou. "Řekl jsem si, že bych chtěl pracovat v nějaké exotičtější zemi. Podal jsem si na internetu inzerát s životopisem a za měsíc mi volal zástupce tamního nejvyššího šéfkuchaře," vzpomíná Valíček.
Konec rozhovoru
Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 27. února 2009 do 11:20
OTÁZKA:
Jaké jsou v Dubaji ženy? :)
Teodor
ODPOVĚĎ:
Koukněte na arabskou seznamku.
27.2.2009 14:01
OTÁZKA:
Dobrý den. jak to bylo v kuchyni s hierarchií? Byly ženy méně než muži?
Marla
ODPOVĚĎ:
Ne ne, ženy mají respekt. Hierarchie je hlavně profesní a týká se pozice, kterou máte.
27.2.2009 14:02
OTÁZKA:
dobrý den,
gratuluju k takové zkušenosti, připravovat jídla v hotelu Burj Al Arab. Chtěl bych někdy přijít i do Noemovy Archy, kde teď vyříte. Dočetl jsem se, že se tam vaří i hmyzí speciality. Na webu jsem ovšem jídelníček těchto specialit nenašel :(. Kdy bych se na mohl těšit? Jaké máte zkušenosti s přípravou těchto jídel? Chutnají Vám? Rád bych nějakou hmyzí specialitu vyzkoušel, ale nevím, kterou zkusit. Doporučil byste mi nějakou? Popřípadě v jaké cenové relaci se tyhle hmyzí speciality pohybují? Doufám, že cenu tajit nebudete ;), protože si myslím, že v tomto odvětví v Brně těžko budete hledat konkurenci. Ať se daří.
MM
ODPOVĚĎ:
Dobrý den,
Moc děkuji. Co se týká hmyzích specialit, tak jako v každém hotelu je vždy nějaký specialista na každou věc, tak i u nás v Noem Arch je jeden člověk, který našel v tomto odvětví velkou zálibu a od kterého se také učím a ochutnávám jídla kolem hmyzu. Moc jsme rádi za zájem, a proto v budoucnu se pokusíme znovu udělat další degustační jídla s hmyzem. Mezi mé oblíbené bych zařadil kobylky v karamelu nebo moučné červy klasicky orestované jen na šalotce s chilli. Cenu určitě netajíme, ale bude záležet na výrobní hodnotě, od které se bude vše odvíjet. :-)Budeme se těšit
27.2.2009 14:02
OTÁZKA:
Hezký den, chtěl jste být barmanem, umíte připravit nějakou alkoholovvou specialitku, nebo se soustředíte jen na jídlo?
Karla B.
ODPOVĚĎ:
Být barmanem je krásná věc. Ale dělat jídla je mou zalibou a tak už to zůstane. Je to práce, u které si mohu být jistý. Ale coctail jako je Bloody merry nemá pro mne žádnou konkurenci. Doporučuji
27.2.2009 14:03
OTÁZKA:
Dobrý den, existuje ve světě ještě nějaké tučnější a méně zdravé jídlo než je knedlo-vepřo-zelo?
Franta
ODPOVĚĎ:
Dobrý den. Určitě, mezi labužníky francouzské kuchyně to je foie gras z kachny.
27.2.2009 14:03
OTÁZKA:
Proč jste se vrátil z ciziny zpět do ČR?
katka
ODPOVĚĎ:
Dobrý den: skvělá pracovní příležitost na Noem Arch v Brně a možnost využití znalosti gastronomie ze zahraničí.
27.2.2009 14:03
OTÁZKA:
Výborná jídla tvoří většinou netradiční ingredinece. Ty jsou ale celkem nesehnatelné nebo velmi drahé? Dají se nahradit něčím "českým" bez toho, aniž by pokrm přišel o svou chuť?
Jana
ODPOVĚĎ:
Dobrý den, samozřejmě i u nás je spousta skvělých produktů, které určitě nemají konkurenci v zahraničí. Ale díky vrácení se českých kuchařů domů přicházejí i nová a nebo i moderně upravená jídla, se kterými se naši dodavatelé snaží držet krok a doplnit sortiment na českém trhu. Co se týče mořských plodů a ryb, vždy bude cena vyšší a s tím musíme počítat. A co se týče netradičních jídel, ty můžete udělat i z našich produktů. Záleží na samotné kombinaci anebo na technologickém postupu.
27.2.2009 14:04
OTÁZKA:
Co nejpodivnějšího jste kdy vařil a co jedl?
Běta
ODPOVĚĎ:
Dobrý den, no bylo to v Africké restauraci v Anglii, kde mě pozval můj kamarád. Tam jsem jedl uvařenou kozí hlavu, která byla roztříštěná na malé kousky a k tomu sladko-slaný dip. Dodnes jsem to radši nezkoumal. Ale jinak pochoutka.:-)a nejpodivnější asi nebylo nic. Každá světová kuchyně má něco svého - uplně normálního, i když pro nás to může být neobvyklé.
27.2.2009 14:05
OTÁZKA:
Dobry den, varite rad i doma, nebo to nechavate na partnerce/mazelce?
Monika
ODPOVĚĎ:
Dobrý den, to je velice těžká otázka. Ale rád uvařím! Doma se snažím nebýt profesionálem. Samozřejmě mě potěší, když má přítelkyně uvaří pro mě.
27.2.2009 14:06
OTÁZKA:
Zdravím vás, co mají rádi Arabové? Liší se nějak naše chutě od jejich?
Honza Janík
ODPOVĚĎ:
Dobrý den, určitě je pestřejší, obsahuje hodně zeleniny ale také masa. Nebojí se použit mnoho koření a bylinek, mezi které bych zařadil hlavně šafrán, ten je zlatem v jejich kuchyni.
27.2.2009 14:06
OTÁZKA:
Dobrý den Davide, je mi 21let a mým největším koníčkem je jídlo. Až budu u vás v restauraci co dobrého by jste mi uvařil pro můj mlsný jazýček?
Petra
ODPOVĚĎ:
Dobrý den Petro, vše z jídelního lístku:-) ale doporučuji mořské plody a ryby. Budeme se těšit!
27.2.2009 14:06
OTÁZKA:
Co si myslíte o bio potravinách? Mají podle vás opravdu jinou/lepší chuť? Před nedávnem jsem četla, že je to jen velký bysnys? Vaříte z bio potravin?
Martina
ODPOVĚĎ:
Dobrý den, určitě to má váhu ohledně čistoty a vitamínů a lidé na to slyší, zkouší to a porovnávají s ostatními. Díky vysokým cenám jsem spíše donucen se dívat u nebio produktů hlavně na čerstvost, která je podmínkou a v pokrmu musí být cítit.Z bia mám rád vína, která máme u nás v restauraci v Noem Arch.
27.2.2009 14:07
OTÁZKA:
Projevuje se nějak islámský přístup k ženám i v kuchyni či v restauraci?
Feministka
ODPOVĚĎ:
Hlavně oblečení, které zahaluje kompletně celou hlavu, a také zdrženlivost ve společností mužů. Většinou pracují třeba v kancelářích. Ale mají vždy respekt a přednost před ostatníma.
27.2.2009 14:07
OTÁZKA:
Dobrý den Davide, proč jste se vrátil z ciziny zpět do ČR?
marta
ODPOVĚĎ:
Dobrý den Marto, Byla to skvělá nabídka práce a z části osobní život.
27.2.2009 14:07
OTÁZKA:
Jak jste si zvykal na arabskou kulturu? Překvapilo vás něco?
Igi
ODPOVĚĎ:
Překvapivě velice dobře, jelikož hlavně většina Arabské komunity byli mí přátelé. Jen volání z mešit mě často budilo. Jinak jsou to velice úžasní lidé. Velice pohostinní.
27.2.2009 14:08
předchozí | 1 2 | další |
Upozornění
Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.