Oheň zřejmě vznikl samovznícením tuků při uzení.

Oheň zřejmě vznikl samovznícením tuků při uzení. | foto: HZS Zlínského kraje

OBRAZEM: Hasiče zaměstnaly hořící klobásy

  • 11
Zlínští hasiči vyjížděli k hořícím klobásám. Po deváté hodině je přivolali zaměstnanci řeznictví k požáru udírny. Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Oheň, který způsobil škodu za 160 tisíc korun, zřejmě vznikl samovznícením tuků při uzení.
FOTOGRAFIE ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM
(autor: HZS Zlínského kraje)

požár udírny ve Zlíně

"Požár zjistili zaměstnanci řeznictví a syn majitele rychle použil dva ruční hasicí přístroje k první lokalizaci požáru. Odvážný zásah v zakouřeném a horkém prostředí u pece zaslouží uznání," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

požár udírny ve Zlíně

Hasiči rozžhavenou pec postupně ochlazovali a pomocí přetlakové ventilace místnost odvětrávali. Budovu při zásahu kontrolovali termokamerou. I přesto po dohašení naměřili v udírně 160 stupňů Celsia.

požár udírny ve Zlíně

"Požár poškodil nejen samotnou udírnu řeznictví, ale zničil i část vybavení výrobní místnosti, světelná tělesa, klimatizaci, část pracovních a potravinářských strojů," řekl mluvčí Mitáček. Zachránit se ale podle něj podařilo zařízení a prodejnu za milion a půl.

požár udírny ve Zlíně


Video