mleté maso
Zelenina vás zachrání
Nehubněte podle přesně rozepsaných diet. I když je to na první pohled jednodušší, nevede to k...
Slovensko láká na brynzové halušky
Slovenská kuchyně se od české příliš neliší. Je sice střídmější, o zdravém životním stylu však...
Řecko není jen gyros a tzatziki
Musaka, choriatiki, keftedés, dolmádes, burdeto, graviéra, bugatka - víte, co si objednat v řecké...
Jedete poprvé na lyže do Francie? Poradíme!
V březnu dávají cestovky největší slevy na lyžařské zájezdy do Francie. Dopravu autobusem,...
Lasagne s brokolicí
Uvaříme kousky brokolice, vyjmeme a v téže vodě vaříme asi 10 minut plátky lasagní. Na oleji...
Balené maso a masné výrobky
Zatímco balené koblihy se nám zákazníkům moc nelíbí, proti balíčkům masa nebo salámu většinou nic...
Cuketa se hodí ke všemu
Cuketa je u kuchařů právem považována za geniální zeleninu. Její velkou výhodou je, že ji lze...
Italská kuchyně není jen těstoviny a pizza
V Česku, stejně jako všude po světě, je dnes spousta italských restaurací, takže psát o špagetách...
Kolik regionů v Chorvatsku, tolik specialit
Chorvatská kuchyně je různorodá. Od vepřového se zelím, pozůstatku habsburské monarchie, přes...
Chemiky v Kuvajtu trápí vedro a prach
Na české vojáky v Kuvajtu nečekalo vlídné přijetí. Musejí čelit vysokým denním teplotám, vlhkosti...
Bez koření není vaření
Co je vlastně koření? Kořením rozumíme čerstvé, sušené či jinak upravené části některých rostlin,...
Novinky jsou i kolem potravin
Nejpodstatnější změnu, která se v loňském roce dotkla potravin, přináší vyhláška č. 24/2001 o...
Tajemství ohnivého kotlíku
Přestože čínská kuchyně se už v Čechách zabydlela, jedno tajemství jí stále zůstává. Málokdo...
Proč nakupujeme i nepotřebné věci
Také si z nákupu v hypermarketu odnášíte mnohem víc, než jste původně chtěli? Nenadávejte si,...
Shogun: Total War - The Mongol Invasion
Už toho mám právě dost! Nestačí, že z nás firma Electronic Arts tahala peníze za hnusný paskvil...
Umění grilovat: i to se musí člověk naučit
Odborníci mají dobrou zprávu pro příznivce letních zahradních slavností: "Grilování přispívá k...
Jak se najíst v Řecku
Být v Řecku a neochutnat místní kuchyni? To by byla zásadní chyba. A ruku na srdce - v době, kdy...
Rakousko povoluje jen kilogram jídla
Lidé cestující za hranice mohou přijít o jídlo, které si vezou s sebou. Celníci jsou však na...
Oblíbeným polským pokrmem je koňské maso
Poláci rádi konzumují všechny druhy masa, ale jejich oblíbenou specialitou je maso koňské. Upravují...
E3: den první – šílenství začalo
Již od časných ranních hodin se do útrob výstaviště valily neskutečné davy lidí toužících po...
Zoologická zahrada zachraňuje levharty
Troja Zoologická zahrada v Troji zachraňuje pro svět vzácného levharta mandžuského. Ten je na pokraji...
Ericsson vám usnadní komunikaci se zákazníky
Rozšiřte své call centrum o nejnovější produkt Solidus eCare, přinášející spoustu účinných nástrojů...
Pákistánské menu? Jedině na Žižkově
Nedoufejme, že se Praha v dohledné době stane kosmopolitním městem typu Berlína nebo Paříže.
Rodí se nový životní styl
Nemoc šílených krav se prohnala kontinentem a zanechala po sobě hluboké jizvy. Změnila způsob jakým...
Napříč českou Aljaškou
Čtyři malé atomové reaktory v podobě severských psů se právě chystají explodovat. Jediné, co dosud...
Fazole, cibule, chilli...jsou základem mexické kuchyně
Na úsloví "postihla ho Moctezumova kletba" není nic mystického. Vztahuje se na cizince, který po...
Mangiano bene! - mručeli by konšelé ze šenku v Domažlicích
Brouzdám se po pás spadaným listím kopcovité krajiny Českého lesa, nasávám vůni tlejícího podzimu...
Sydney...
Pryč jsou dny, kdy muži do sebe museli naházet pět piv mezi pátou a šestou hodinou odpoledne,...
Jak se peče prase u nás a co se peče jinde
K letním měsícům patří podobně jako dovolená stále častěji posezení s přáteli u ohně,na němž se...
Král smažený i nakládaný
Odborně řečeno je to plísňový sýr camembertského typu, s typickou bílou plísní na povrchu a...
Mleté maso s bramborovou kaší
Cibuli zpěníme na másle, přidáme umleté maso a mírně je osmahneme. Osolíme a okořeníme pepřem a...
Pasta - italská duše
Leo Longanesi, jeden z nejslavnějších italských komentátorů první poloviny tohoto století, kdysi...
Stejné datum může mít rozdílný význam
Datum použitelnosti (DP): Je na všech balených potravinách, které se kazí, a musí být proto rychle...
Co ohrožuje potraviny
V potravinách se vyskytují i látky, které by v nich neměly být, protože působí nepříznivě na zdraví.
Kuchyně je posledním článkem
Na cestu zboží od výrobce k obchodníkovi a skladování v obchodě má zákazník stejný vliv jako na...