mleté maso

Zelenina vás zachrání

13. července 2003  19:54

Nehubněte podle přesně rozepsaných diet. I když je to na první pohled jednodušší, nevede to k...

Slovensko láká na brynzové halušky

4. června 2003

Slovenská kuchyně se od české příliš neliší. Je sice střídmější, o zdravém životním stylu však...

Řecko není jen gyros a tzatziki

19. května 2003  17:02

Musaka, choriatiki, keftedés, dolmádes, burdeto, graviéra, bugatka - víte, co si objednat v řecké...

Jedete poprvé na lyže do Francie? Poradíme!

6. března 2003  8:49

V březnu dávají cestovky největší slevy na lyžařské zájezdy do Francie. Dopravu autobusem,...

Lasagne s brokolicí

21. ledna 2003  10:11

Uvaříme kousky brokolice, vyjmeme a v téže vodě vaříme asi 10 minut plátky lasagní. Na oleji...

Balené maso a masné výrobky

23. října 2002

Zatímco balené koblihy se nám zákazníkům moc nelíbí, proti balíčkům masa nebo salámu většinou nic...

Cuketa se hodí ke všemu

2. srpna 2002  11:03

Cuketa je u kuchařů právem považována za geniální zeleninu. Její velkou výhodou je, že ji lze...

Italská kuchyně není jen těstoviny a pizza

21. července 2002  12:50

V Česku, stejně jako všude po světě, je dnes spousta italských restaurací, takže psát o špagetách...

Kolik regionů v Chorvatsku, tolik specialit

5. dubna 2002  15:38

Chorvatská kuchyně je různorodá. Od vepřového se zelím, pozůstatku habsburské monarchie, přes...

Chemiky v Kuvajtu trápí vedro a prach

22. března 2002  12:22

Na české vojáky v Kuvajtu nečekalo vlídné přijetí. Musejí čelit vysokým denním teplotám, vlhkosti...

Bez koření není vaření

9. února 2002  13:17

Co je vlastně koření? Kořením rozumíme čerstvé, sušené či jinak upravené části některých rostlin,...

Novinky jsou i kolem potravin

2. ledna 2002  8:50

Nejpodstatnější změnu, která se v loňském roce dotkla potravin, přináší vyhláška č. 24/2001 o...

Tajemství ohnivého kotlíku

10. prosince 2001  10:37

Přestože čínská kuchyně se už v Čechách zabydlela, jedno tajemství jí stále zůstává. Málokdo...

Proč nakupujeme i nepotřebné věci

19. září 2001  9:20

Také si z nákupu v hypermarketu odnášíte mnohem víc, než jste původně chtěli? Nenadávejte si,...

Shogun: Total War - The Mongol Invasion

6. září 2001

Už toho mám právě dost! Nestačí, že z nás firma Electronic Arts tahala peníze za hnusný paskvil...

Umění grilovat: i to se musí člověk naučit

31. července 2001

Odborníci mají dobrou zprávu pro příznivce letních zahradních slavností: "Grilování přispívá k...

Jak se najíst v Řecku

28. června 2001  20:03

Být v Řecku a neochutnat místní kuchyni? To by byla zásadní chyba. A ruku na srdce - v době, kdy...

Rakousko povoluje jen kilogram jídla

15. června 2001  10:33

Lidé cestující za hranice mohou přijít o jídlo, které si vezou s sebou. Celníci jsou však na...

Oblíbeným polským pokrmem je koňské maso

5. června 2001  11:59

Poláci rádi konzumují všechny druhy masa, ale jejich oblíbenou specialitou je maso koňské. Upravují...

E3: den první – šílenství začalo

18. května 2001,  aktualizováno  7:04

Již od časných ranních hodin se do útrob výstaviště valily neskutečné davy lidí toužících po...

Zoologická zahrada zachraňuje levharty

17. května 2001  14:43

Troja Zoologická zahrada v Troji zachraňuje pro svět vzácného levharta mandžuského. Ten je na pokraji...

Ericsson vám usnadní komunikaci se zákazníky

15. února 2001

Rozšiřte své call centrum o nejnovější produkt Solidus eCare, přinášející spoustu účinných nástrojů...

Pákistánské menu? Jedině na Žižkově

14. února 2001

Nedoufejme, že se Praha v dohledné době stane kosmopolitním městem typu Berlína nebo Paříže.

Rodí se nový životní styl

24. ledna 2001  22:51

Nemoc šílených krav se prohnala kontinentem a zanechala po sobě hluboké jizvy. Změnila způsob jakým...

Napříč českou Aljaškou

21. ledna 2001  18:45

Čtyři malé atomové reaktory v podobě severských psů se právě chystají explodovat. Jediné, co dosud...

Fazole, cibule, chilli...jsou základem mexické kuchyně

7. prosince 2000  17:23

Na úsloví "postihla ho Moctezumova kletba" není nic mystického. Vztahuje se na cizince, který po...

Mangiano bene! - mručeli by konšelé ze šenku v Domažlicích

22. listopadu 2000  14:52

Brouzdám se po pás spadaným listím kopcovité krajiny Českého lesa, nasávám vůni tlejícího podzimu...

Sydney...

16. září 2000

Pryč jsou dny, kdy muži do sebe museli naházet pět piv mezi pátou a šestou hodinou odpoledne,...

Ty nejnebezpečnější bakterie chuť neprozradí

30. srpna 2000

Průjem, střevní potíže, zvracení.

Jak se peče prase u nás a co se peče jinde

12. srpna 2000

K letním měsícům patří podobně jako dovolená stále častěji posezení s přáteli u ohně,na němž se...

Král smažený i nakládaný

9. dubna 2000  23:55

Odborně řečeno je to plísňový sýr camembertského typu, s typickou bílou plísní na povrchu a...

Mleté maso s bramborovou kaší

17. března 2000  12:15

Cibuli zpěníme na másle, přidáme umleté maso a mírně je osmahneme. Osolíme a okořeníme pepřem a...

Pasta - italská duše

29. ledna 2000

Leo Longanesi, jeden z nejslavnějších italských komentátorů první poloviny tohoto století, kdysi...

Stejné datum může mít rozdílný význam

24. listopadu 1999  13:34

Datum použitelnosti (DP): Je na všech balených potravinách, které se kazí, a musí být proto rychle...

Co ohrožuje potraviny

24. listopadu 1999

V potravinách se vyskytují i látky, které by v nich neměly být, protože působí nepříznivě na zdraví.

Kuchyně je posledním článkem

24. listopadu 1999

Na cestu zboží od výrobce k obchodníkovi a skladování v obchodě má zákazník stejný vliv jako na...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti