mleté maso

Kréta: ostrov, kde se zastavil čas

7. června 2007  14:06

Cesta se klikatí a auto z půjčovny pomalu šplhá nahoru. Venku se vedrem tetelí vzduch, v autě je k...

Evropská masová klasika

19. května 2007

Proč doma točit pořád dokola okoukané vepřo knedlo nebo řízek? Vezměte kus masa a zpracujte ho tak,...

Dětský mejdan můžete uspořádat jen tak, pro radost

28. dubna 2007

Nemusí jít zrovna o narozeniny. Dětskou party pro své potomky i jejich kamarády můžete vystrojit...

Litva – jezerním labyrintem k jantarovému pobřeží

23. března 2007

Litva, nejjižnější a největší z pobaltských republik, je zemí, kde najdete zajímavé památky,...

Poznejte jednoduchou dokonalost řecké kuchyně

22. března 2007

Řecko je vyhlášené rozmanitou kuchyní. Její sláva je stará několik tisíc let a byla ovlivněna i...

Maso s překvapením

24. února 2007

Zabalte do plátku masa vše, co máte rádi, a tvařte se tajemně. Pochvala strávníků vás jistě nemine.

Uvařte mleté maso netradičně

20. ledna 2007

Klasika české kuchyně se bez mletého masa neobejde. Zkuste ho ale obléci do trochu světovějšího...

Dejte si polévky pro zahřátí

4. listopadu 2006

Co vás v lezavých podzimních dnech zahřeje víc než palčáky nebo horký grog? Přece pořádná polévka,...

Maso a ovoce: Šťavnatá kombinace

23. září 2006

Myslíte, že maso a ovoce nejdou dohromady? Nebo už o tom nepochybujete, ale hledáte ten správný...

Maďarská kuchyně od guláše po langoš

1. září 2006

Chutnají vám prostá slovenská jídla i rafinované rakouské pokrmy? Pak si zamilujete maďarskou...

Maroko pro chuť i pro oko

19. srpna 2006

Už jste byli v Maroku? Jestli ne, vydejte se s námi za odkazem berberských a beduínských kuchařek.

Gruzínské pirohy paní Mančo

11. srpna 2006

Z Gruzie přijela paní Mančo se svou rodinou již před pár lety. Neutíkali, pozvali je přátelé Češi....

Mexické chutě a vůně

8. července 2006

Kdo někdy zaslechl mexické kytary, nebo ho třeba nadchl film Frida, určitě si rád přivolá žhavé...

Vzhůru ke grilu na pstruha, králíka či kuře

24. června 2006

Nic tak nelahodí chuťovým buňkám i čichovému aparátu jako čerstvě grilované maso. A navíc pod širým...

Pár kamenů, které Bůh hodil doprostřed moře...

19. dubna 2006  8:01,  aktualizováno  23.4 9:46

Když Bůh stvořil svět, zůstalo mu v rukou pár kamenů, a protože nevěděl, co s nimi, hodil je jako...

Němce děsí shnilé maso

30. ledna 2006

Němci, proslulí jedlíci, si už na vepřovou kotletu, salám či mleté maso postupně nechají zajít...

Sedm z dvaceti vzorků masa má více bakterií, než by měly mít

25. listopadu 2005

Ani jeden z dvaceti vzorků neobsahoval salmonely nebo listerie, které se v syrových masných...

„Tataráku“ se nebojím, říká šéfkuchař

25. listopadu 2005

I v kuchyni špičkového hotelu je možné se setkat třeba s plněnou paprikou nebo karbanátky. "My...

Mleté maso zdraví neuškodí

25. listopadu 2005

Chcete kvalitní balené mleté maso? Dávejte si pozor, kde ho kupujete. Test MF DNES ukázal, že...

Staré maso poznáte, říká znalec

5. října 2005

Švindlováním získají nepoctiví obchodníci maximálně den navíc, kdy mohou prošlé maso dál prodávat....

Total Overdose – kulky a fazole

3. října 2005

Co vznikne, když nakrájíte na nudličky GTA3, Maxe Payna, smícháte je dohromady s cool pikantnostmi...

Tuky? Jedině olivový olej

17. srpna 2005

Přestože má řecká kuchyně stejně dobrý zvuk jako kuchyně italská, francouzská či čínská, je u nás...

Kouzelný ostrůvek, který si žije po svém

17. srpna 2005

Kykladský ostrov Paros je co se týče atmosféry spíše jednoduchý až syrový, ale malé bílé vesničky s...

Slunečné pobřeží opět na výsluní

8. srpna 2005  13:55

Kam letos na dovolenou? Řecko? Španělsko? Itálie? Ale kdepak! Po opatrném oťukávání v uplynulých...

Odolejte nástrahám švédského stolu

4. srpna 2005

Určitě jste to na zahraniční dovolené zažili také: přijdete do hotelové restaurace, kde se stoly...

Strojky rodiny Porkertů melou už sto let

26. července 2005  10:51

Černovláska s pečlivě vyčesaným drdolem vypadá, jako by právě vyfárala z dolu. Montérky plné...

Řecko: klasika, na kterou můžete vsadit

11. dubna 2005  10:27

Kolébka evropské civilizace – to je nejčastější a snad také nejvýstižnější charakteristika Řecka....

Odkud pochází bláznivé víno...

14. října 2004

Krajina se zběsile vlní, co kopeček, to pravidelné řady vinné révy podél ostře se klikatící...

Pozor na nebezpečné jedy v jídle!

4. září 2004

Potraviny, které jíme, občas připomínají skládku toxických odpadů. Výsledky jsou dost děsivé. Máme...

Bulharská kuchyně není jen šopák

17. srpna 2004  16:04

Také si občas dáte 'šopák'? Tento populární salát se stal v českých restauracích doslova stálicí;...

Malta: ráj, kde je vše na dosah ruky

27. dubna 2004

Většině z nás stačí vylézt na střechu, abychom viděli moře, říká maltský básník Oliver Friggieri....

Val d´Isére: pro bohatší lyžaře

2. března 2004  9:50

Jedno z mála francouzských lyžařských středisek, které nebyly postaveny na zelené louce, je Val...

Centrum.cz likviduje spam pomocí statistiky

30. ledna 2004

V prosinci konečně spustilo Centrum použitelný antispamový filtr, při stahování pošty do klientu na...

Bakterie v potravinách

19. září 2003

Potraviny nejsou nikdy úplně sterilní, vždy jsou v nich nějaké mikroorganismy. Záleží jen na tom,...

Zjistěte obsah kalorií a cholesterolu

19. srpna 2003  14:14

Většina lidí ví, co by měla jíst a co nikoliv. Málokdo však umí určit, nakolik je potravina...

Řecká Parga: mezi horami a mořem

24. července 2003  9:56

Na pobřeží Jónského moře, v hornatém kraji Epirus, na západě Řecka, leží Parga. Toto malebné...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti