mleté maso
Kréta: ostrov, kde se zastavil čas
Cesta se klikatí a auto z půjčovny pomalu šplhá nahoru. Venku se vedrem tetelí vzduch, v autě je k...
Evropská masová klasika
Proč doma točit pořád dokola okoukané vepřo knedlo nebo řízek? Vezměte kus masa a zpracujte ho tak,...
Dětský mejdan můžete uspořádat jen tak, pro radost
Nemusí jít zrovna o narozeniny. Dětskou party pro své potomky i jejich kamarády můžete vystrojit...
Litva – jezerním labyrintem k jantarovému pobřeží
Litva, nejjižnější a největší z pobaltských republik, je zemí, kde najdete zajímavé památky,...
Poznejte jednoduchou dokonalost řecké kuchyně
Řecko je vyhlášené rozmanitou kuchyní. Její sláva je stará několik tisíc let a byla ovlivněna i...
Maso s překvapením
Zabalte do plátku masa vše, co máte rádi, a tvařte se tajemně. Pochvala strávníků vás jistě nemine.
Uvařte mleté maso netradičně
Klasika české kuchyně se bez mletého masa neobejde. Zkuste ho ale obléci do trochu světovějšího...
Dejte si polévky pro zahřátí
Co vás v lezavých podzimních dnech zahřeje víc než palčáky nebo horký grog? Přece pořádná polévka,...
Maso a ovoce: Šťavnatá kombinace
Myslíte, že maso a ovoce nejdou dohromady? Nebo už o tom nepochybujete, ale hledáte ten správný...
Maďarská kuchyně od guláše po langoš
Chutnají vám prostá slovenská jídla i rafinované rakouské pokrmy? Pak si zamilujete maďarskou...
Maroko pro chuť i pro oko
Už jste byli v Maroku? Jestli ne, vydejte se s námi za odkazem berberských a beduínských kuchařek.
Gruzínské pirohy paní Mančo
Z Gruzie přijela paní Mančo se svou rodinou již před pár lety. Neutíkali, pozvali je přátelé Češi....
Mexické chutě a vůně
Kdo někdy zaslechl mexické kytary, nebo ho třeba nadchl film Frida, určitě si rád přivolá žhavé...
Vzhůru ke grilu na pstruha, králíka či kuře
Nic tak nelahodí chuťovým buňkám i čichovému aparátu jako čerstvě grilované maso. A navíc pod širým...
Pár kamenů, které Bůh hodil doprostřed moře...
Když Bůh stvořil svět, zůstalo mu v rukou pár kamenů, a protože nevěděl, co s nimi, hodil je jako...
Němce děsí shnilé maso
Němci, proslulí jedlíci, si už na vepřovou kotletu, salám či mleté maso postupně nechají zajít...
Sedm z dvaceti vzorků masa má více bakterií, než by měly mít
Ani jeden z dvaceti vzorků neobsahoval salmonely nebo listerie, které se v syrových masných...
„Tataráku“ se nebojím, říká šéfkuchař
I v kuchyni špičkového hotelu je možné se setkat třeba s plněnou paprikou nebo karbanátky. "My...
Mleté maso zdraví neuškodí
Chcete kvalitní balené mleté maso? Dávejte si pozor, kde ho kupujete. Test MF DNES ukázal, že...
Staré maso poznáte, říká znalec
Švindlováním získají nepoctiví obchodníci maximálně den navíc, kdy mohou prošlé maso dál prodávat....
Total Overdose – kulky a fazole
Co vznikne, když nakrájíte na nudličky GTA3, Maxe Payna, smícháte je dohromady s cool pikantnostmi...
Tuky? Jedině olivový olej
Přestože má řecká kuchyně stejně dobrý zvuk jako kuchyně italská, francouzská či čínská, je u nás...
Kouzelný ostrůvek, který si žije po svém
Kykladský ostrov Paros je co se týče atmosféry spíše jednoduchý až syrový, ale malé bílé vesničky s...
Slunečné pobřeží opět na výsluní
Kam letos na dovolenou? Řecko? Španělsko? Itálie? Ale kdepak! Po opatrném oťukávání v uplynulých...
Odolejte nástrahám švédského stolu
Určitě jste to na zahraniční dovolené zažili také: přijdete do hotelové restaurace, kde se stoly...
Strojky rodiny Porkertů melou už sto let
Černovláska s pečlivě vyčesaným drdolem vypadá, jako by právě vyfárala z dolu. Montérky plné...
Řecko: klasika, na kterou můžete vsadit
Kolébka evropské civilizace – to je nejčastější a snad také nejvýstižnější charakteristika Řecka....
Odkud pochází bláznivé víno...
Krajina se zběsile vlní, co kopeček, to pravidelné řady vinné révy podél ostře se klikatící...
Pozor na nebezpečné jedy v jídle!
Potraviny, které jíme, občas připomínají skládku toxických odpadů. Výsledky jsou dost děsivé. Máme...
Bulharská kuchyně není jen šopák
Také si občas dáte 'šopák'? Tento populární salát se stal v českých restauracích doslova stálicí;...
Malta: ráj, kde je vše na dosah ruky
Většině z nás stačí vylézt na střechu, abychom viděli moře, říká maltský básník Oliver Friggieri....
Val d´Isére: pro bohatší lyžaře
Jedno z mála francouzských lyžařských středisek, které nebyly postaveny na zelené louce, je Val...
Centrum.cz likviduje spam pomocí statistiky
V prosinci konečně spustilo Centrum použitelný antispamový filtr, při stahování pošty do klientu na...
Bakterie v potravinách
Potraviny nejsou nikdy úplně sterilní, vždy jsou v nich nějaké mikroorganismy. Záleží jen na tom,...
Zjistěte obsah kalorií a cholesterolu
Většina lidí ví, co by měla jíst a co nikoliv. Málokdo však umí určit, nakolik je potravina...
Řecká Parga: mezi horami a mořem
Na pobřeží Jónského moře, v hornatém kraji Epirus, na západě Řecka, leží Parga. Toto malebné...