Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Máslo

Sladké řezy jsou zase hit. Lahodí oku a zvládne je i začátečník

18.3.2017  0:11
K jejich výrobě nepotřebujete žádné zvláštní náčiní, přesto je výsledek vždycky ohromující. Řezy jsou skvělé jako nedělní dezert i jako prezent, když jste pozvaní na návštěvu a nevíte, co...  celý článek

Chtěl jsem dostat ženu výstřelem, vysvětloval sériový vrah dívek Mrázek

17.3.2017  5:59
Sériový vrah Václav Mrázek, který zabil pistolí a sekerou sedm lidí, především mladých žen, byl dopaden přesně před šedesáti lety při banální krádeži v šatně v dole, kde pracoval. Jeho kauza...  celý článek

Zemědělce těší rostoucí cena mléka, zákazníky matou „hrátky“ obchodníků

10.3.2017  1:00
Zemědělci si dva roky stěžují, že ceny mléka jsou pod hranicí rentability. Nyní se začínají vracet na hodnoty, které z chovu dojnic nedělají ztrátový podnik. Poté, co po značnou část minulého...  celý článek

Tesco chtělo, abychom se přejmenovali. Dohodli jsme se u vína, říká šéf Tescomy

4.3.2017  18:00
O osudové italské známosti, o investicích do nepáchnoucího plastu i skupování louskáčků z celého světa vypráví v rozhovoru pro iDNES.cz spoluzakladatel Tescomy a čerstvý vítěz soutěže EY...  celý článek

Teplá večeře do deseti minut aneb zázrak jménem toustovač

4.3.2017  0:45
Zase chleba s máslem a něčím? Kdo se má pořád dívat na ty znuděné obličeje. Záchranou pro nestíhače i pro ty, kdo v kuchyni teprve začínají, je domácí pomocník jménem toustovač. Doslova za pár...  celý článek

Podivné diety slavných: Tasemnice, steak s arašídovým máslem nebo vajíčka

2.3.2017  12:06
Diety jsou staré jako samo lidstvo. Už v minulém století hvězdy jako Marilyn Monroe, Elvis Presley nebo Elizabeth Taylorová dodržovaly přísně daný jídelníček, aby zhubly přebytečná kila. Mnohdy...  celý článek

Rusové se těší na potravinové lístky, vodku za ně nekoupí

28.2.2017  16:36
Už letos by mohly být v Rusku zavedeny potravinové lístky, které by měly ulehčit nelehkou životní situaci nejchudších vrstev obyvatelstva. Průzkum zveřejněný listem Izvěstija ukázal, že plány...  celý článek

Dekorativní kosmetiku si můžete vyrobit doma. A vytónovat k odstínu pleti

27.2.2017  1:32
Sypký pudr i tvářenka dokážou dát pleti svěží nádech a snadno se vejdou do kabelky. Pustit se do jejich přípravy doma přitom není nic složitého. Důležitá je však kvalita použitých surovin. Měly...  celý článek

Bleskové retro moučníky z jablek, které servírovaly naše babičky

25.2.2017  0:23
Pamatujete na nedělní obědy u prarodičů? Po domácí polévce a vydatném hlavním jídle nikdy nechyběla sladká tečka v podobě moučníku. Taky si říkáte, jak to ta babička všechno stíhala? Snadno....  celý článek

Zelenina zdražila až o polovinu. Nejvíc si zákazníci připlatí za rajčata

17.2.2017  11:29
Zelenina na pultech obchodníků letos výrazně podražila. Ceny rajčat v obchodech jsou až o polovinu vyšší než loni v únoru, zákazníci za ně tento týden platili v průměru 68,45 koruny za kilogram...  celý článek

Kachní prsa se Slaninou. Studenti vařili pod slavným kuchařským dohledem

16.2.2017  15:14
Na první pohled obyčejná hodina výuky vaření. Ve školní kuchyni chebské Integrované střední školy se to hemží bělostnými zástěrami. Někdo stojí u sporáku, jiný nese špinavé nádobí do dřezu....  celý článek

Miniseriál domácí kosmetika: krém na tělo se dá vykouzlit z pěti surovin

13.2.2017  1:43
Vyrábět si kosmetiku doma je překvapivě snadné a časově nenáročné. A důvodů, proč to zkusit, je více než dost. Například ten, že máte absolutní kontrolu nad složením výrobku. Jak si doma udělat...  celý článek

Test krémů na ruce: rozhodlo rychlé vstřebávání a nevtíravá vůně

7.2.2017  10:38
Současně s balzámy na rty jsme zkoušely i krémy na ruce. Celkem deset žen si vzalo do parády 12 produktů různých značek, od těch levnějších, které seženete v drogeriích, až po dražší produkty....  celý článek

Souboj balzámů na rty: rozhodují vůně, chuť, ale i aplikace

6.2.2017  1:17
Hydratace, konzistence, vůně, chuť i obal. Tím vším dokážou balzámy upoutat a přesvědčit, že našim rtům prospívají. V našem redakčním testu zkoušely redaktorky a čtenářky devět produktů od...  celý článek

Oslavte masopust s plnou pusou, upečte si koláče jako od babičky

4.2.2017  1:40
Ještě to není tak dávno, co skončily Vánoce, a už je tady zase období, kdy si dáme do nosu. Zapomeňte na novoroční předsevzetí, že budete jíst zdravě a omezíte sladké. Protože o masopustu se...  celý článek

Snídaně na chalupě. Hrnkové recepty, které vám vytrhnou trn z paty

31.1.2017  2:09
Když trávíte víkend nebo dovolenou s rodinou daleko od civilizace, je to sice romantické, ale jíst se musí i na samotě u lesa. Komu by se ale chtělo ráno vyrážet do obchodu, abyste měli k...  celý článek

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28.1.2017  0:00
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám jako malým dětem podstrojovaly...  celý článek

Poláci mají víc aut, Češi lékařů, ukázalo srovnání dvou stran Jeseníků

20.1.2017  4:55
Jaký je rozdíl v platech, lékařské péči, investicích do vědy a výzkumu nebo v počtu aut v Opolském vojvodství a Olomouckém kraji. Tato a mnohá další srovnání zahrnuje nová studie, kterou...  celý článek

Ceny loni rostly o 0,7 procenta. Dost na ukončení intervencí, míní analytici

10.1.2017  10:29
Hladina spotřebitelských cen loni stoupla na 0,7 procenta. Podle analytiků je to dost na to, aby centrální bankéři letos opustili režim devizových intervencí. V prosinci inflace dosáhla ideální...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes...  celý článek

Rok 2017 se stane rokem zdražování potravin. Ceny budou diktovat řetězce

2.1.2017  9:34
Češi vydělávají více peněz a to se projeví v růstu cen. Inflace by podle ekonomů měla letos dosáhnout zhruba dvou procent. Nejvíce podraží potraviny a pohonné hmoty, pokračovat by měl i růst cen...  celý článek

Výnosnější byznys než s drogami. Na hladu ve Venezuele vydělává armáda

1.1.2017  20:00
Zatímco miliony Venezuelanů kvůli zoufalé ekonomické krizi v zemi hladoví, generálové se mají čím dál lépe. Prezident Nicolás Maduro jim totiž svěřil dohled nad dovozem a distribucí potravin,...  celý článek

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1.1.2017  0:26
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v následujícím roce. I kdyby to nevyšlo, tak vás...  celý článek

VIDEA ROKU: Odhalili jsme nejlepší i nejhorší máslo, toaleťák či okurky

28.12.2016  15:00
Máslo, jogurty, toaletní papíry, kyselé okurky nebo jahodové zmrzliny. Test MF DNES s dlouholetou tradicí si letos posvítil na další výrobky. A výsledky? Nejdražší máslo a okurky byly ty...  celý článek

Bambucké máslo je spolehlivý lék na popraskané ruce. Pomohou i zábaly

25.12.2016  10:15
Pokožka na hřbetech rukou v zimě velmi trpí, bývá vysušená a nepříjemně svědí. Zlepšit její stav vám pomůžou mastnější kosmetické přípravky bohaté zejména na přírodní složky, glycerinové či...  celý článek

V Praze rozdali na tři tisíce porcí rybí polévky, akce hlídali policisté

24.12.2016  12:53
Na tradiční rozlévání štědrodenní rybí polévky na dvou místech v centru Prahy dohlíželi policisté na koních a hlídky se samopaly. Na Staroměstském náměstí nalévala polévku primátorka Adriana...  celý článek

Maxijedlík po snědení chilli papriček viděl mlhavě, třásly se mu i ruce

23.12.2016  8:22
Jaroslav Němec obráží téměř veškeré soutěže jedlíků po celé zemi a už mu říkají velmistr. Vítězí nebo končí na prvních místech při klání v požívání čehokoliv, od jitrnic a točeného salámu přes...  celý článek

Pečení perníčků k původním českým Vánocům nepatří. Přišlo z Německa

22.12.2016  17:44
Hlavním jídlem na Štědrý večer býval často jablečný štrúdl, k němuž se pil punč, nebo vánočka s omáčkou. Teprve před necelými sto lety se na vánoční tabuli dostal kapr a maso vůbec. Dodržovala...  celý článek

I mlsat se dá trochu zdravěji, říká o vánočních hodech odbornice na výživu

22.12.2016  15:01
Místo klasické bílé mouky špaldovou či pohankovou, majonézu v salátu bez problémů nahradí jogurt, při smažení kapra je dobré nešetřit na kvalitním oleji. I o vánočních svátcích se dá podle...  celý článek

PRO A PROTI: Regulace prodejní doby - „plod dobroserů“, nebo osvobození?

22.12.2016  14:20
Blíží se první vánoční svátky s nuceně zavřenými velkými obchody. Neotevřou ani 1. ledna. Podle senátora za ODS Jaroslava Kubery je zákon „plodem dobroserů“ a krokem k novým regulacím. Odborář...  celý článek

Deset kosmetických vychytávek, bez kterých se v zimě neobejdete

21.12.2016  0:30
V zimě trápí pokožku mrazivé počasí, vítr i časté přechody z tepla do zimy. Aby zůstala zdravá a krásná, je třeba jí dopřát vhodnou péči. Vybrali jsme pro vás deset kosmetických pomocníků, které...  celý článek

Vraťte nám rychlíky, budou mezi svátky protestovat lidé v Křižanově

20.12.2016  13:57
Lidé z Křižanova na Žďársku a okolí chtějí, aby v jejich stanici co nejdříve zase zastavovaly rychlíky. Přišli o ně před pár dny s novým jízdním řádem. Rychlíkové spoje jsou výhodné při...  celý článek

Nákup v Německu se už nevyplatí, Polsko je ještě levnější než dřív

19.12.2016  0:55
Pro máslo a maso se vyplatí zajet do Polska, do Německa zase třeba pro majonézu. Za hranice se však zcela jistě vyplatí vyrazit pro čokoládu. Ta je v Česku vůbec nejdražší, ukázalo velké...  celý článek

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18.12.2016  0:04
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť masa a změní se v kaši. Šéfkuchař...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku...  celý článek

Nadbytečné máslo nenechte zkazit. Přepusťte ho a využívejte každý den

14.12.2016  0:00
Přepuštěné, jinak také nazývané klarifikované máslo nebo ghí je základní surovinou pro každou kuchyni. Po přepuštění se chová jako přírodní tuk s vysokou teplotou přepalování. Je proto vhodné na...  celý článek

Vysokorychlostní železnici můžeme mít do 12 let, řekl v Rozstřelu expert





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.