Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


marmeláda

V Českém ráji vyrůstá dům plný jahod, lidé si je mohou natrhat sami

24.5.2017  11:04
Jahodový dům, kde se budou dělat džemy, marmelády, mošty i sirupy, vyrůstá v jednom z nejmalebnějších koutů Českého ráje. V Tatobitech ho buduje turnovská společnost Sempra, jež na Vrchhůře...  celý článek

Máte to rádi kyselé? Pozvěte do kuchyně rebarboru

6.5.2017  0:01
Reveň bývala v dobách nedostatku šikovnou náhradou ovoce do kompotů, koláčů nebo marmelád. Možná si i vy pamatujete, jak vám ji babička podstrkovala do jídel, kam přece podle každého normálního...  celý článek

Marmelády z Děčína oslovily Londýn. Tvůrkyně uspěla s grepem a rumem

21.4.2017  11:11
Štěpánka Holcmanová z Děčína dokáže uvařit kvalitní marmeládu nebo džem z jakéhokoli ovoce. Povinnost zpracovat přebytky ze zděděné zahrady u ní přerostla ve vášeň. Nyní ji korunovala úspěchem v...  celý článek

Velikonoční pečení: Tvarohový mazanec, skořicový věnec, hot cross buns

11.4.2017  0:12
Co by to bylo za Velikonoce bez sladkého pečiva? Pokud chcete letos překvapit rodinu i návštěvy, zkuste netradiční sváteční recepty. Třeba mazanec, který nepotřebuje kynout, zato je krásně...  celý článek

Opustila práci v marketingu a v Británii uspěla s domácími marmeládami

10.4.2017  13:41
Jozefína Růžičková z Prachatic začala s vařením marmelád naplno před dvěma roky. Letos získala dvojitou zlatou medaili za své domácí marmelády na prestižní britské soutěži, kde předčila víc než...  celý článek

Podnikavé ženy představí na krajském úřadě nové nápady a produkty

10.4.2017  8:04
Den podnikavých žen Pardubického kraje. Pod tímto názvem se v úterý uskuteční akce, která připomíná, jak důležitý je vydařený podnikatelský rozjezd. Nyní bylo také vyhlášeno i letošní kolo...  celý článek

Bůček, Palačinka. Svérázná zpěvačka rozesmává publikum texty o jídle

25.3.2017  16:13
„Můžu bejt plochá, kulatá a velká. Až si mě smotáš, štíhlá modelka. Maž mě marmeládou, povidlím a čokoládou. Až mě sundáš z pánvičky, smotni mě do ruličky.“ Jak ukazuje část písně s názvem...  celý článek

V pražském bistru vaří kuchařky z ulice. Výdělek jim pomůže splácet dluhy

22.3.2017  15:37
Čočková polévka za 25 korun, špagety za 75 korun, mošty, zákusky i slané koláče - vše veganské. Takový výběr čekal návštěvníky pražské Jídelny kuchařek bez domova při jejím středečním otevření....  celý článek

Aztékové věděli, co je dobré. Zdravé dezerty s chia semínky

11.3.2017  0:24
O superpotravině z Latinské Ameriky jste určitě už slyšeli. Možná jste se ale ještě neodhodlali vyzkoušet chia semínka u vás v kuchyni. Tyhle tři okouzlující dezerty jsou nejen vydatné a velmi...  celý článek

VIDEO: McDonald's si v reklamě utahuje z hipsterských kaváren

3.3.2017  15:55
Laboratorní příprava kávy, trpasličí šálky, překomplikovaná nabídka a ping pong namísto kavárenských stolů. Reklama McDonald's na síť McCafé si dělá legraci z alternativních kaváren. Snaží se...  celý článek

Kuchyňské trendy opisují od profesionálů, někdy jde ale jen o módu

28.2.2017  1:00
Evropa propadla euforii z domácího vaření a pečení. A také nutnosti dodržování pitného režimu. Jen tak si lze vysvětlit letošní nabídku únorového veletrhu Ambiente ve Frankfurtu, kde se na...  celý článek

Bleskové retro moučníky z jablek, které servírovaly naše babičky

25.2.2017  0:23
Pamatujete na nedělní obědy u prarodičů? Po domácí polévce a vydatném hlavním jídle nikdy nechyběla sladká tečka v podobě moučníku. Taky si říkáte, jak to ta babička všechno stíhala? Snadno....  celý článek

Oslavte masopust s plnou pusou, upečte si koláče jako od babičky

4.2.2017  1:40
Ještě to není tak dávno, co skončily Vánoce, a už je tady zase období, kdy si dáme do nosu. Zapomeňte na novoroční předsevzetí, že budete jíst zdravě a omezíte sladké. Protože o masopustu se...  celý článek

Za sběr makovic a výrobu heroinu dostal exkytarista Plexisu tříletý trest

15.11.2016  14:29
Bývalý kytarista punkové kapely Plexis Jan Jukl dostal v úterý od Městského soudu v Praze tříletý trest vězení za sbírání makovic a následnou výrobu heroinu. Patnáct měsíců z trestu si již...  celý článek

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

30.10.2016  0:39
Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat vitaminy a antioxidanty čerstvým ovocem a zeleninou, ale vylepšit můžete třeba i zákusky. Na pomoc si...  celý článek

Svíčková, koleno i saláty občerstvovaly politiky ve volebních štábech

8.10.2016  16:47
Politici z Libereckého kraje sledují sčítání výsledků voleb převážně v salóncích restaurací a hotelů v krajském městě. Nervy si při tom mohou obalit nejen v čokoládě, ale provozní restaurací pro...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

1.10.2016  14:14
Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak pozvěte kamarády na oběd nebo večeři...  celý článek

Češi, národ pěstitelů. Tři pětiny rodin mají na zahradách vlastní plodiny

30.9.2016  1:03
Lidí, které zajímá původ toho, co jedí, přibývá. Třetina zákazníků dává přednost menším obchodům, které prodávají lokální potraviny. Věří, že jsou lepší. Průzkum také ukázal, že Češi jsou...  celý článek

Urputný hokej, avšak slušný start. Olomouc si šesti bodů cení

14.9.2016  9:15
Jan Eberle často po tréninku se spoluhráčem z hokejové Olomouce Tomášem Mikúšem zkouší nájezdy. „Někde je nacvičit musíme,“ usmíval se Eberle a do mysli se mu dralo přísloví: těžko na cvičišti,...  celý článek

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16.7.2016  0:56
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi a kozím sýrem skvěle rozehřeje vaše chuťové pohádky na candáta s delikátním šalvějovým olejem a...  celý článek

Chlapi chtěli maso, tak výrobce roku udělal „marmeládu“ ze slaniny

13.7.2016  10:38
Ač vaří marmelády a džemy na dvouplotýnkovém vařiči, podařilo se Janu Kakosovi s manželkou uspět v soutěži o titul Výrobek roku Libereckého kraje. Jejich Extra jahodový džem se dokonce stal...  celý článek

„Bezlepkové“ snídaně v krabičce 400x překročily povolené množství lepku

20.6.2016  15:32, aktualizováno  17:15
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila závažné klamání spotřebitele u nabídky pokrmů pro celiaky na internetových stránkách společnosti Adifit. Odebrané vzorky snídaní nebyly...  celý článek

Dejte si ryzlink a pozorujte řeku. Wachau vás chytne a nepustí

30.5.2016  0:00
Zhruba osmdesát kilometrů od českých hranic leží Wachau, jedno z nejkrásnějších evropských říčních údolí. Úsek Dunaje mezi Melkem a Kremží, který je od roku 2000 na seznamu kulturního dědictví...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Znojemské okurky? Legenda už patří Norům, výrobu z města odstěhovali

21.3.2016  14:16
Když se řekne Znojmo, řada lidí si hned představí klasické sterilované okurky. A s nimi i proslulou značku Znojmia. O ní už ale místní spíše než s hrdostí mluví se smutkem. Když ji totiž před...  celý článek

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20.3.2016  0:16
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do minulosti českých restaurací a pohostinství a nahlédněte do jejich typické nabídky.   celý článek

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27.2.2016  0:49
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr. Připravte si krevetový salát se zálivkou z pomerančů, nevařenou polévku z mrkve a pomerančové...  celý článek

Toto je šest nejlepších dortů světa. Pro který budete hlasovat vy?

18.2.2016  0:00
Vybrali jsme pro vás šest lahodných dortů, které patří mezi světové legendy. Většina z nich se naštěstí v posledním desetiletí usadila i v českých kavárnách a cukrárnách, takže je můžeme...  celý článek

Redaktorka vyzkoušela superpotraviny na vlastní kůži. Zázrak se nekonal

5.2.2016  0:00
Tři, dva, jedna, teď. Zavírám oči, polykám. Vypadá to jako voda ze zatuchlého rybníku plného žabinců, ale chuť je ještě odpudivější. Však se tomu říká žabí hněv. Pije to kdekdo, tak je třeba to...  celý článek

Trendy v jídle v roce 2016: skandinávská kuchyně, raw i kvašené výrobky

27.1.2016  0:38
Jaké typy restaurací a jídel budou letos populární? Jakým směrem se ubírají nápady na nové podniky, kde máme mezery, co budeme žádat od výrobců? Zeptali jsme se odborníků v oblasti gastronomie,...  celý článek

Infarkt, cévní mozková příhoda. Jak tělo chránit před kornatěním tepen

23.1.2016  0:00
Je to nemoc, která nebolí a zpočátku se ani jinak neprojevuje. Přesto je ve vyspělých zemích ateroskleróza neboli kornatění tepen nejčastější příčinou úmrtí. Může za to především vysoká...  celý článek

Prdelky od sebe a pozor na bílý pruh. Základem koblih jsou čerstvá vejce

14.1.2016  14:16
Vánočku doma peče kdekdo, ale s koblihami, které patří v Česku k nejoblíbenějšímu sladkému pečivu, si dá práci málokdo. Ve správné koblize musí být čerstvá vejce, která jí dodávají nezbytnou...  celý článek

Pohoštění na Silvestr: bliny, bruschetty, sýry a všechno možné ve slanině

29.12.2015  0:10
Českou silvestrovskou klasikou jsou chlebíčky a jednohubky, proč se ale neinspirovat i zahraničními dobrotami třeba z Anglie, Itálie, Francie či Ruska? Dají se snadno zobat jednou rukou, jsou...  celý článek

Němci si spletli uprchlické zařízení s hospodou, jídlo dostali

19.12.2015  7:35
Dvojice turistů ze západní části Německa se chtěla po náročném výletě v bavorském regionu Franky občerstvit v místním hostinci. Netušila však, že již nějakou dobu nefunguje a v budově místo něj...  celý článek

Aňa Geislerová: Střílím naslepo, dělám chyby, ale nejsem srab

14.12.2015  0:11
Říká, že by mohla být dobrá advokátka nebo policistka, protože si pamatuje detaily. Svoje povolání však měnit nehodlá, i když její poslední počin tomu trochu nasvědčuje. Herečka Aňa Geislerová...  celý článek

PROFIL: Hamé vyrábí už téměř sto let. Chlubí se i košer certifikátem

11.12.2015  11:29
Hamé je přední českou potravinářskou a konzervárenskou firmou a také velkým exportérem. Společnost z Kunovic u Uherského Hradiště známá výrobou masových konzerv nebo džemů, má také certifikáty...  celý článek

Je extrémní sucho, řekl v Rozstřelu klimatolog. Víc deště experti nečekají



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.