Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

marmeláda

Za sběr makovic a výrobu heroinu dostal exkytarista Plexisu tříletý trest

15.11.2016  14:29
Bývalý kytarista punkové kapely Plexis Jan Jukl dostal v úterý od Městského soudu v Praze tříletý trest vězení za sbírání makovic a následnou výrobu heroinu. Patnáct měsíců z trestu si již...  celý článek

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

30.10.2016  0:39
Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat vitaminy a antioxidanty čerstvým ovocem a zeleninou, ale vylepšit můžete třeba i zákusky. Na pomoc si...  celý článek

Svíčková, koleno i saláty občerstvovaly politiky ve volebních štábech

8.10.2016  16:47
Politici z Libereckého kraje sledují sčítání výsledků voleb převážně v salóncích restaurací a hotelů v krajském městě. Nervy si při tom mohou obalit nejen v čokoládě, ale provozní restaurací pro...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

1.10.2016  14:14
Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak pozvěte kamarády na oběd nebo večeři...  celý článek

Češi, národ pěstitelů. Tři pětiny rodin mají na zahradách vlastní plodiny

30.9.2016  1:03
Lidí, které zajímá původ toho, co jedí, přibývá. Třetina zákazníků dává přednost menším obchodům, které prodávají lokální potraviny. Věří, že jsou lepší. Průzkum také ukázal, že Češi jsou...  celý článek

Urputný hokej, avšak slušný start. Olomouc si šesti bodů cení

14.9.2016  9:15
Jan Eberle často po tréninku se spoluhráčem z hokejové Olomouce Tomášem Mikúšem zkouší nájezdy. „Někde je nacvičit musíme,“ usmíval se Eberle a do mysli se mu dralo přísloví: těžko na cvičišti,...  celý článek

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16.7.2016  0:56
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi a kozím sýrem skvěle rozehřeje vaše chuťové pohádky na candáta s delikátním šalvějovým olejem a...  celý článek

Chlapi chtěli maso, tak výrobce roku udělal „marmeládu“ ze slaniny

13.7.2016  10:38
Ač vaří marmelády a džemy na dvouplotýnkovém vařiči, podařilo se Janu Kakosovi s manželkou uspět v soutěži o titul Výrobek roku Libereckého kraje. Jejich Extra jahodový džem se dokonce stal...  celý článek

„Bezlepkové“ snídaně v krabičce 400x překročily povolené množství lepku

20.6.2016  15:32, aktualizováno  17:15
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila závažné klamání spotřebitele u nabídky pokrmů pro celiaky na internetových stránkách společnosti Adifit. Odebrané vzorky snídaní nebyly...  celý článek

Dejte si ryzlink a pozorujte řeku. Wachau vás chytne a nepustí

30.5.2016  0:00
Zhruba osmdesát kilometrů od českých hranic leží Wachau, jedno z nejkrásnějších evropských říčních údolí. Úsek Dunaje mezi Melkem a Kremží, který je od roku 2000 na seznamu kulturního dědictví...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Znojemské okurky? Legenda už patří Norům, výrobu z města odstěhovali

21.3.2016  14:16
Když se řekne Znojmo, řada lidí si hned představí klasické sterilované okurky. A s nimi i proslulou značku Znojmia. O ní už ale místní spíše než s hrdostí mluví se smutkem. Když ji totiž před...  celý článek

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20.3.2016  0:16
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do minulosti českých restaurací a pohostinství a nahlédněte do jejich typické nabídky.   celý článek

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27.2.2016  0:49
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr. Připravte si krevetový salát se zálivkou z pomerančů, nevařenou polévku z mrkve a pomerančové...  celý článek

Toto je šest nejlepších dortů světa. Pro který budete hlasovat vy?

18.2.2016  0:00
Vybrali jsme pro vás šest lahodných dortů, které patří mezi světové legendy. Většina z nich se naštěstí v posledním desetiletí usadila i v českých kavárnách a cukrárnách, takže je můžeme...  celý článek

Redaktorka vyzkoušela superpotraviny na vlastní kůži. Zázrak se nekonal

5.2.2016  0:00
Tři, dva, jedna, teď. Zavírám oči, polykám. Vypadá to jako voda ze zatuchlého rybníku plného žabinců, ale chuť je ještě odpudivější. Však se tomu říká žabí hněv. Pije to kdekdo, tak je třeba to...  celý článek

Trendy v jídle v roce 2016: skandinávská kuchyně, raw i kvašené výrobky

27.1.2016  0:38
Jaké typy restaurací a jídel budou letos populární? Jakým směrem se ubírají nápady na nové podniky, kde máme mezery, co budeme žádat od výrobců? Zeptali jsme se odborníků v oblasti gastronomie,...  celý článek

Infarkt, cévní mozková příhoda. Jak tělo chránit před kornatěním tepen

23.1.2016  0:00
Je to nemoc, která nebolí a zpočátku se ani jinak neprojevuje. Přesto je ve vyspělých zemích ateroskleróza neboli kornatění tepen nejčastější příčinou úmrtí. Může za to především vysoká...  celý článek

Prdelky od sebe a pozor na bílý pruh. Základem koblih jsou čerstvá vejce

14.1.2016  14:16
Vánočku doma peče kdekdo, ale s koblihami, které patří v Česku k nejoblíbenějšímu sladkému pečivu, si dá práci málokdo. Ve správné koblize musí být čerstvá vejce, která jí dodávají nezbytnou...  celý článek

Pohoštění na Silvestr: bliny, bruschetty, sýry a všechno možné ve slanině

29.12.2015  0:10
Českou silvestrovskou klasikou jsou chlebíčky a jednohubky, proč se ale neinspirovat i zahraničními dobrotami třeba z Anglie, Itálie, Francie či Ruska? Dají se snadno zobat jednou rukou, jsou...  celý článek

Němci si spletli uprchlické zařízení s hospodou, jídlo dostali

19.12.2015  7:35
Dvojice turistů ze západní části Německa se chtěla po náročném výletě v bavorském regionu Franky občerstvit v místním hostinci. Netušila však, že již nějakou dobu nefunguje a v budově místo něj...  celý článek

Aňa Geislerová: Střílím naslepo, dělám chyby, ale nejsem srab

14.12.2015  0:11
Říká, že by mohla být dobrá advokátka nebo policistka, protože si pamatuje detaily. Svoje povolání však měnit nehodlá, i když její poslední počin tomu trochu nasvědčuje. Herečka Aňa Geislerová...  celý článek

PROFIL: Hamé vyrábí už téměř sto let. Chlubí se i košer certifikátem

11.12.2015  11:29
Hamé je přední českou potravinářskou a konzervárenskou firmou a také velkým exportérem. Společnost z Kunovic u Uherského Hradiště známá výrobou masových konzerv nebo džemů, má také certifikáty...  celý článek

Česko má další marmeládovou šampionku. Prorazila s příchutí mojito

15.11.2015  9:36
Romana Šafránková ze Čtyřkol se stala teprve druhou Češkou v historii, která vyhrála na marmeládovém mistrovství světa, pořádaném v roce 2015 v Anglii. Porotu zaujala především její marmeláda s...  celý článek

Čtenářský recept: Indiánky z piškotů a ovoce

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Žirafí roláda

18.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Manželé vaří marmeládu z cibule i okurek. Přidávají whisky a také kávu

8.8.2015  15:13
Základem jsou kvalitní suroviny z vlastní zahrady nebo od prověřených dodavatelů ze Znojemska. K tomu recepty, třeba na hrušky s chilli nebo džem z okurek, cibule či hroznů. Výsledkem jsou...  celý článek

Čtenářský recept: Taštičky plněné meruňkovou marmeládou

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Rybízová čokoláda

4.8.2015  9:00
Posíláte nám recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Angreštový koláč se smetanovým krémem

25.7.2015  0:00
Co s nadúrodou letního ovoce? Pečte koláče, vyrábějte marmelády nebo vše jezte čerstvé, jen tak.  celý článek

Rus se snažil vyhnout sankcím, v autě schovával téměř půl tuny sýra

21.7.2015  23:09
Namátková prohlídka vozu skončila zabavením páchnoucího kontrabandu, když se obyvatel ruské Kaliningradské oblasti rozhodl propašovat zakázané zboží přes rusko-polskou hranici. Celníci objevili...  celý článek

Režisérka uspěla na mistrovství světa marmelád. Má je jako od babičky

19.7.2015  10:18
Režisérka Lenka Wimmerová opustila na čas natáčení a vážně se věnuje vaření marmelád. Uspěla s nimi na mistrovství světa ve Velké Británii.  celý článek

Kroměříž vybírá ze čtyř návrhů, jak využít prázdnou armádní budovu

19.5.2015  10:00
Čtyři konkrétní nápady, jak vrátit život do opuštěné armádní budovy na Hanáckém náměstí v Kroměříži, se sešly na tamní radnici. Jsou rozdílné: od výstav výtvarníků po sociální obchod. Jestli se...  celý článek

RECENZE: Paddington baví celou rodinu i s příběhem upatlaným od marmelády

9.1.2015  13:16
Příběh o medvídkovi z nejtemnějšího Peru skvěle naplňuje pojem rodinná komedie. Britský šmrnc, atmosféra Londýna a vypointované gagy překrývají i chatrnější příběh s uměle dosazenou záporačkou.  celý článek

Osobností roku čtenáři iDNES.cz zvolili Bohdana Pomahače

5.1.2015  13:54
Letos poprvé čtenáři iDNES.cz volili Osobnost roku 2014. Titul z devatenáctky kandidátů získal světoznámý plastický chirurg Bohdan Pomahač. Stříbro si z ankety odnáší horolezec Radek Jaroš a na...  celý článek

ANKETA: Vyberte Osobnost roku 2014

27.12.2014  13:39
Už tradičně kolegové z přílohy Víkend DNES připravili společné fotografování nejvýznamnějších Čechů roku. Letos poprvé při výběru využili i tipy od čtenářů iDNES.cz. A máme i další novinku: z...  celý článek

Rozstřel s Petrem Robejškem





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.