Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Margarín

Vnímejte to, co se daří: 10 kroků na cestě k pozitivnímu životu

1.5.2016  0:21
Určitá schémata uvažování máme v sobě, ať už za nimi stojí genetický výbava, výchova v rodině, zkušenosti... Dobrou zprávou pro ty, kteří inklinují k negativistickému myšlení, je, že optimismu...  celý článek

Liberecký kondiční trenér: Hokejisté tu chtějí střílet kanónem z kanoe

17.4.2016  8:59
Loni v létě naboural zaběhlá paradigmata trénování v Česku a čas ukázal, že měl pravdu. Hokejový Liberec válí i díky kondičnímu kouči Aleši Pařezovi.  celý článek

Pět tipů, jak si snížit hladinu cholesterolu

10.4.2016  0:00
O svůj cholesterol se člověk obvykle nezajímá do chvíle, kdy ho lékař při prohlídce upozorní, že výsledky nejsou dobré, a že by měl zapracovat na tom, aby hladinu snížil. Jak na to?  celý článek

Unileveru hrozí pokuta 50 milionů. Tajil palmový olej v margarínu Flora

23.3.2016  10:54
Potravinářský gigant Unilever má problém. Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje, že firma podváděla kupující informacemi na víčku margarínu Flora. Unilever zastíral, že výrobek...  celý článek

Česko palmový olej nezakáže. Je to věc etiky, ne zdraví, říká Jurečka

5.2.2016  12:19
Mezi Čechy roste odpor vůči používání palmového oleje. Ministerstvo zemědělství zaznamenalo několik podnětů k jeho zákazu. Lidem vadí, že rozšiřování palmových plantáží vede k ničení deštných...  celý článek

Proti proudu. Banka Barclays zaměstnává více žen než mužů

25.1.2016  12:07
Bankovnictví je obor, kterému tradičně dominují muži. Britské bance Barclays se však podařilo zbavit této genderové nálepky. Podíl žen dosáhl 51 procent, vyplývá ze zprávy OSN.  celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek

McDonald’s podstupuje plastickou operaci. Bude barevnější a zdravější

8.1.2016  21:33
Nejznámější americký řetězec rychlého občerstvení přichází v novém roce s dalšími inovacemi. Již minulý rok McDonald’s předznamenal přechod k „čerstvějšímu a zdravějšímu fast foodu“ a hned...  celý článek

Rozcvičit kvasinky a kouzlit s vodou. Jak se vyrábí vánočka bez chemie

14.12.2015  14:41
Vánočky mohou v pražské rodinné pekárně Kabát plést poslepu. Když sledujete jejich pekaře, sotva stihnete pochopit, kam který cop přijde, aby na konci vznikla třípatrová vánočka. Týdně jich...  celý článek

Unilever vyhrál bitvu o margarín. Může tvrdit, že nemá vedlejší účinky

1.9.2015  19:06
Potravinářský koncern Unilever může i nadále svůj margarín v Česku známý jako Flora pro.activ propagovat tvrzením o jeho nezávadnosti. V úterý tak rozhodl odvolací soud v Hamburku. Letitý spor...  celý článek

Cigaretu k snídani si neodpustí každý sedmý Čech, ukázal průzkum

7.10.2014  0:29
Češi dobře vědí, jak by měla vypadat zdravá snídaně. Je jim to ovšem úplně jedno a svůj jídelníček sestavují hlavně podle ceny. Mezi ranní rituály každého sedmého Čecha navíc neodmyslitelně...  celý článek

UKÁZKA: Žijeme v době jedové, píší odborníci. Co podle nich škodí?

13.8.2014  0:00
Série knih Doba jedová v posledních letech postupně vyvrací mnohé mýty o prostředí, ve kterém žijeme. Zajímavé informace o očkování, medu, margarínu nebo kosmetických přípravcích se dozvíte od...  celý článek

Rostlinné tuky nám pomáhají i škodí. Se kterými šetřit?

30.4.2014  4:00
Češi za rok spotřebují zhruba 25 kg tuků na osobu. Z toho je asi 5 kg másla, ale většinu tvoří rostlinné tuky a oleje. Mnoho lidí stále neví, které z nich opravdu prospívají. Výživoví...  celý článek

Studie: Rostlinné a rybí tuky pomáhají méně, než se říká

22.3.2014  10:00
Souboj mezi "hodnými“ a "zlými“ mastnými kyselinami v jídle, který se odehrává v medicíně a na pultech obchodů, se komplikuje. Důvodem je tento týden zveřejněná studie, která částečně boří...  celý článek

Kontroverzní transmastné kyseliny: čím se řídit při výběru potravin

11.2.2014  0:00
Tuky jsou pro naše tělo nezbytné. Pokud ale vybíráme ty špatné, mohou škodit zdraví. Pozor bychom si měli dát na potraviny s transmastnými kyselinami. Jaké množství je ještě vhodné a kdy sáhnout...  celý článek

Máslo má v Česku po margarínech dalšího konkurenta: nízkotučné náhražky

6.2.2014  0:29
Tradičnímu plnotučnému máslu s 82 procenty tuku přichází nová konkurence v podobě polotučných a třičtvrtětučných variant. Na český trh totiž zavítala levnější másla s 60 i 40 procenty tuku....  celý článek

Vystudovaná ekonomka vyrábí dorty s příběhem, dělala i dvoumetrákový

20.1.2014  19:10
Do cukrárny Pusinka míří brněnští mlsouni už dvaadvacet let. Po revoluci tam mezi zákusky začala podnikat Jarmila Křížová. Povoláním ekonomka od té doby vyrobila například dvousetkilový dort. A...  celý článek

Kuchaři už nekradou maso a olej, ale celé menu, říká šéfkuchař

6.11.2013  15:02
Vejce nastavená mlékem, přepálený olej, "odlehčené" steaky... To jsou jen jedny z dobře známých fint, které hýbaly totalitní gastronomií, zatímco v kapsách kuchařů se hromadily peníze. Problémem...  celý článek

VIDEO: Jak vybírat cereálie? Pozor na přeslazené výrobky

28.5.2013  2:49
Snídaňové cereálie a kaše mnozí upřednostňují jako ideální snídani. Je opravdu taková snídaně zdravá? Spolu s výživovými specialisty Karolínou Hlavatou a Petrem Havlíčkem vám v projektu "Vím, co...  celý článek

I při dietě potřebujete tuky. Margarínu můžete více, s máslem šetřete

10.5.2013  4:00
Před zahájením diety si mnoho lidí s nadbytečnými kily stanoví jako jeden z hlavních kroků úplné vyškrtnutí tuků z jídelníčku. To je ovšem chyba. Tuky by se sice při hubnutí měly omezit, ale...  celý článek

Jak by měla vypadat správná snídaně při hubnutí. Podívejte se

1.3.2013  3:20
Snídaně je základ, a to nejen při hubnutí. Námitka některých "nesnídačů", že po snídani mají větší hlad, je často způsobena konzumací potravin s vysokým glykemickým indexem. Poradíme vám, jak...  celý článek

Děti se culily v reklamách už před sto lety. Prodávaly mýdlo i žárovky

28.2.2013  18:41
Výstavu s názvem Reklama a děti zahájilo Městské muzeum v Králíkách. Exponáty, které ukazují, že tvůrci reklamy vždy využívali všechny dostupné prostředky, pocházejí ze sbírek Muzea obchodu v...  celý článek

Odborníci jsou pozadu, margaríny nejezte, radí průvodkyně zdravím

25.2.2013  4:19
Jsou ženy, které "jedou" v módním bio a eko stylu. Rodí doma, sní o absolutním návratu k přírodě spoléhajíce na intuici. Když tytéž principy vědecky obhajuje magistra farmacie Margit Slimáková,...  celý článek

Oparu se nikdy zcela nezbavíte. I tak vám poradíme, jak na něj

19.2.2013  2:00
Opar patří mezi celosvětově nejrozšířenější infekci, která se jako naschvál objeví před důležitou schůzkou nebo významným dnem. Nepříjemné svědění vystřídají pupínky, které rychle explodují do...  celý článek

Chleba jsme jedli jen jako, vzpomínala na krušná léta v koncentráku

16.2.2013  9:31
Jako nereálný nápad se zpočátku zdála myšlenka sesbírat k 950. výročí první písemné zmínky o Chebu stejný počet příběhů lidí spojených s městem. Povedlo se. A do pestré mozaiky stále ještě...  celý článek

Margarín, nebo máslo? Děti by měly mazadla střídat, řekla expertka

31.1.2013  3:00, aktualizováno  12:28
Margarín by měl mít v jídelníčku jednoznačnou přednost před máslem. Doporučuje ho profesorka Jana Dostálová z Vysoké školy chemicko-technologické, která v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz...  celý článek

VIDEO: Sýr jako tučná bomba. Jaký vybrat, abyste netloustli?

29.1.2013  2:00
Rozhodnete se zhubnout a zařadíte do svého jídelníčku co nejvíce sýra. Jenže jste možná udělali zásadní chybu. Mnoho sýrů je příliš tučných. Spolu s výživovými specialisty Karolínou Hlavatou a...  celý článek

VIDEO: Naučte se, co zdravého si namazat na chleba

15.1.2013  2:00
Máslo, margarín, nebo sýr? Spolu s výživovými specialisty Karolínou Hlavatou a Petrem Havlíčkem vám v novém projektu "Vím, co jím" radíme, jak vybrat potraviny, které jsou prospěšné a neškodí...  celý článek

Máslo, nebo margarín? Oboje má své výhody

6.10.2012  0:00
Máslo, margarín, nebo dokonce sádlo? Je to nekonečný souboj. Když se v 90. letech objevily ve větším množství na našem trhu margaríny, vypadalo to, že jsme před vysokým cholesterolem ochráněni.   celý článek

Svačiny do školy, které budou dětem chutnat a pomůžou jim s učením

1.9.2012  0:18
Je tady zase nový školní rok a s ním klasická otázka, kterou si kladou rodiče menších i větších školáků: co připravit ke svačině, aby mu to chutnalo? Spolu s odborníky na dětskou výživu jsme pro...  celý článek

Máslo se dá sehnat levněji než margaríny, poptávka po nich klesla

31.8.2012  3:16
Cena másla v obchodech už několik měsíců v řadě klesá. Podobné propady znamenají vždy špatnou zprávu pro výrobce margarínů. Platí totiž, že čím je levnější máslo, tím méně lidí sahá po...  celý článek

Čeští medailisté mohou z Londýna „vytěžit“ až miliony ročně

13.8.2012  15:42
Čeští sportovci, kteří uspěli na olympiádě v Londýně, si výrazně vylepšili image a posílili tak marketingový potenciál. Pokud ho úspěšně využijí, mohou si díky reklamě přijít až na několik...  celý článek

Soukromník vybudoval ze starých věcí muzeum, které poráží ostatní

9.6.2012  9:23
Podnikatel Pavel Tacl založil v Letohradě soukromé muzeum, které za sebou svou návštěvností s přehledem nechává krajská i městská muzea a galerie. Získal pro něj zhruba sedm tisíc exponátů,...  celý článek

Burritos, quesadillas, tortillas a další Tex Mex jídla, co vás rozpálí

9.6.2012  3:46
Mexická kuchyně je rychlá na přípravu, snadná i pro začínající kuchaře a kuchařky a přitom nabízí dokonalou souhru chutí a vůní, kterou ocení rodina k večeři i kamarádi na mejdanu. A pokud to...  celý článek

Ilona Csáková otěhotněla při natáčení. Už nechce přibrat 25 kilo

4.5.2012  4:29
V pořadu Jste to, co jíte se po delší pomlce objevila další celebrita - zpěvačka Ilona Csáková. Nechce ovšem radikálně zhubnout, spíše načerpat fundované rady o správné životosprávě, které by...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.