Podle studie amerického vědce Jorgeho Chavarra mají ženy, které si jednou týdně dají zmrzlinu, ve srovnání s těmi, které jí nejedí vůbec, o 15 procent nižší riziko, že budou neplodné.
Holdují-li zmrzlině několikrát týdně, je toto riziko nižší dokonce o 38 procent. Mléko a mléčné výrobky vůbec, zejména však ty, které jsou pěkně tučné, zvyšují v krvi hladinu estrogenů, hormonů důležitých pro ovulaci.
Dobré jsou především smetanové zmrzliny, máslo, plnotučné mléko a tučné sýry. Nezapomeňme však, že nemírná spotřeba živočišných tuků ohrožuje
kardiovaskulární systém, nehledě na nadměrný příjem energie.
A faktem zůstává, že nadměrná konzumace zmrzliny navíc k tomu, co člověk jinak sní, zcela jistě přispívá k tloustnutí.
Dopřát si zmrzlinu lze podle vědců denně, ale je třeba se pak omezovat v pojídání jiných pokrmů s vysokým obsahem tuků, jako jsou uzeniny a červené maso.