Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

kvásek

Labužníci jásají, majitel Koishi plánuje kombinaci pekárny s vinným barem

23.11.2016  9:46
Restaurace Koishi se už nejen v Brně od doby svého vzniku stala pojmem. Je vyhlášená nejlepším rybím podnikem ve městě a v roce 2013 získala ocenění za nejlepší českou restauraci. V současné...  celý článek

Za kváskovým chlebem lze vyrazit na pražské trhy, do pekáren i restaurací

4.11.2016  8:57
Výrazná chuť, vůně, speciální struktura a vyšší kyselost dává kváskovému chlebu delší trvanlivost. Jedna věc je, kde koupit dobrý chleba, a druhá, kde mají dobrý kváskový chléb bez hlavní...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Zelenina a luštěniny místo smažených jídel. Školáci by mohli jíst zdravěji

19.9.2016  10:30
Pomazánka z červené řepy, uzeného tofu nebo z cizrny. Makový jahelník anebo muffiny ze špaldové mouky. Jídla, která by měla za pár let být součástí jídelníčku v každé školce i škole. Alespoň...  celý článek

Na kole k pramenům Labe. Vyzkoušeli jsme královskou trasu Krkonoš

24.8.2016  0:00
Dnešní Cyklotoulky nás zavedou k pramenu druhé nejdelší české řeky a připomenou nám, jak můžou být hory nejen nádherné, ale i nevyzpytatelné. Podíváme se také, kde se nalézá největší český...  celý článek

Upéct dobrý chléb, to je pořádná dřina, ví majitel rodinné pekárny

23.8.2016  11:54
Antonín Baborovský obnovil tradiční pekárnu v Dolním Rychnově na Sokolovsku. Dnes v ní s celou svojí rodinou peče kváskový chléb. Začátky ale byly složité.  celý článek

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10.7.2016  0:20
Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku...  celý článek

KOMENTÁŘ: Viktor Preiss končí jenom proto, že chce. Nuda

27.4.2016  6:59
Naprosto běžná životní situace: člověk se rozhodne, že půjde do důchodu. Oznámí to, naplánuje, s kolegy zavzpomíná, popije a do kalného rána procitne s vědomím, že si konečně smí přispat. Žádná...  celý článek

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24.3.2016  0:10
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu bylo dříve. Bez některých velikonočních dobrot si ale tyto svátky představit nelze. Přinášíme vám...  celý článek

Upečte si vánočku. Je výborná a symbolizuje, jak rodina drží pospolu

22.12.2015  11:25
Ať už máte všechno na Vánoce nachystané, nebo ne, je nejvyšší čas upéct si poctivou domácí vánočku. Provoníte si s ní celý byt a budete mít dokonalou snídani, svačinu i zákusek ke kávě. A...  celý článek

Žitný kváskový chléb s mákem

15.8.2015  0:32
Celožitný kváskový chléb je velmi zdravý a chutný. Varianta s mákem chléb ozvláštní a podpoří jeho výraznou chuť. Semínka dodají cenné rostlinné oleje. Chléb skvěle chutná s máslem a dobrým...  celý článek

Voňavý, dobrý a celozrnný chleba? Najít jej v Brně je práce pro detektiva

26.4.2015  9:31
Česká roční spotřeba chleba se pohybuje kolem 40 kilogramů na hlavu, včetně kojenců. A právě proto, že je chléb jednou z tradičních a základních potravin, není od věci se při jeho výběru...  celý článek

Klasiku k nedělnímu obědu si můžete uvařit i v redukční verzi

11.1.2015  0:42
Nemusíte hned držet zázračné a složité diety, při nichž nejde dělat nic jiného, než shánět hůř dostupné suroviny. Stačí zůstat u svého vaření, jen sem tam něco ubrat, anebo vyměnit, třeba podle...  celý článek

Přes léto přibírám, v zimě kila mizí, říká biatlonistka Soukalová

6.12.2014  0:38
Blíží se Vánoce a s nimi spojené hodování. Může mlsat vrcholová sportovkyně, která sice sladké miluje, ale právě jí začíná závodní sezona? „V zimě sním kvanta čokolády, ale trenér je s tím v...  celý článek

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20.9.2014  0:33
Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené recepty na oblíbená národní jídla. Pokud vás zajímá, jak chutnají přímo od Poláků, můžete se...  celý článek

VIDEO: Na Moravě se vyrábí zbraně pro celý svět

9.7.2014  12:00
Na první pohled je to obyčejná továrna, s trochou fantazie by to ale mohl být vojenský tábor. V areálu v Uherském Brodě je spousta kmitajících lidí, budov a beden plných zbraní. Je jich tolik,...  celý článek

Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou

14.6.2014  0:46
Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě probíhající kulinární festival MilkParade a při té příležitosti se s námi o své recepty z mléka a smetany...  celý článek

Kromě módy se na Jarmarku Ony těšte na tagliatelle i bezlepkový chléb

2.5.2014  11:15
Na našem květnovém Jarmarku OnaDnes.cz půjde v sobotu 24. 5. samozřejmě hlavně o módu. Dozvíte se tu však také rady, jak si doma vyrobit vlastní těstoviny nebo chleba.  celý článek

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

16.4.2014  2:36
Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti. Upečte si s námi makového beránka, ten nejlepší mazanec a nádivku jako muffin, která se nebude...  celý článek

Liberecká pekařka zásobuje o svátcích svým cukrovím lidi, ale i jeleny

26.12.2013  9:02
Řada lidí dodnes peče na svátky dvanáct druhů cukroví, přesně jako to dělala jejich babička. Stále častěji se ale objevují lidé, kteří souboje s moukou, vejci či ořechy vzdávají a cukroví si...  celý článek

Potřebuju ještě zasadit dvě lípy, říká jubilant Zdeněk Mahler

14.12.2013  6:39
V sobotu oslavil pětaosmdesát let Zdeněk Mahler, rodák z Batelova. Podílel se například na přípravě Formanova slavného, osmi Oscary ověnčeného snímku Amadeus. Jako autor či spoluautor scénářů je...  celý článek

Čtenářský recept: Babiččina vánočka

3.10.2013  3:40
Autorka tohoto receptu vyhrává tento týden kuchařku Deník Dity P. Soutěžte s námi také!  celý článek

Čtenářský recept: Babiččini nekynutí bednaříci

3.10.2013  3:40
Nedá se jim odolat, hlavně po upečení mizí neskutečnou rychlostí. Jejich výhodou je, že i druhý, třetí den jsou stále pěkně vláční a dobří, ale obvykle tak dlouho nevydrží. Pekla mi je moje...  celý článek

Českého kmínu bude méně, skoro třetinu polí vytlačily výhodnější plodiny

22.9.2013  11:31
Rozloha polí s kmínem v Česku letos klesla skoro o 29 procent na 2 109 hektarů, zemědělci podstatně omezili pěstování tohoto koření druhým rokem. Vedly je k tomu nízké výkupní ceny kmínu, které...  celý článek

Takhle peče mladý muž z vazební věznice: do koláčků pilníky nepřidává

23.5.2013  1:00
Jsem úplně, ale úplně normální, popisuje se na svém blogu autor prvního příspěvku do naší soutěže O nejlepší recept z trouby. Od mužského účastníka jsme očekávali pořádný kus masa, ale překvapil...  celý článek

Velikonoční menu: kaldoun, králičí stehna na tymiánu i mazanec

30.3.2013  4:00
Nechte se při přípravě svátečního oběda inspirovat šéfkuchařem Janem Bartákem z pražské restaurace a hotelu U Schnellů, který pro vás připravil recepty na velikonoční kaldoun, králičí stehna...  celý článek

Stačí, abych zavřela oči, a už cítím Afriku. Zážitky sepsala do knih

24.2.2013  11:13
Ludmila Vítovcová trávila s manželem a dvěma malými dětmi tři roky v Somálsku. Své zážitky sepsala do dvou knih Já a tropy a Já a safari.  celý článek

Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel

2.2.2013  1:23
K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě jitrniček, jelítek, bůčků, paštik a dalších masitých specialit si naši předkové v této hodům...  celý článek

Může chléb vydržet dva měsíce? Podle zpráv ano, ve skutečnosti ne

10.12.2012  0:00
Česká média podlehla kouzlu zprávy, podle které pečivo může vydržet bez plísně i několik měsíců. Je to však slib zcela nereálný.   celý článek

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3.11.2012  6:46
Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje chybějící slunce. Z dýní připravíte cokoliv, od polévky přes hlavní jídlo až po sladký dezert.  celý článek

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13.10.2012  14:10
Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete nachystat hostinu, za kterou by se nestyděl ani šéfkuchař Pohlreich.   celý článek

Pekařka chce certifikát EU pro frgál. Na Valašsku soutěžili o nejlepší

9.10.2012  10:34
Pekařka Jana Kasalová z Velkých Karlovic pracuje na tom, aby frgál získal ochrannou známku. Byl by více atraktivní pro obchodníky. Vadí jí často špatná kvalita valašské dobroty vyrobené v jiných...  celý článek

Pelikán v Rozstřelu: Varování před půjčkami jako u cigaret? Nejsem proti





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.