„Olympiáda je součástí mezinárodní výstavy kuchařského umění, kterou každé čtyři roky pořádá německý svaz kuchařů,“ uvedl Jindřich Žídek, viceprezident Asociace kuchařů a cukrářů. Soutěže se zúčastnilo 26 týmů seniorů, dvanácti týmů juniorů a 16 armádních týmů.
Aktuálním trendem současné světové gastronomie je podle Žídka například vegetariánská strava či spojení kulinařiny Francie a Orientu. „Jídlo však patří ke kultuře národa. I na světových kláních je třeba udržet si národní specifika,“ řekl.
Inspirací podle něj může být například staročeská kuchyně. Podle Krále jsou stálicemi svíčková či zvěřina. Sulanská by se nerozpakovala z teplých dezertů připravit například zemlbábu, ovocné knedlíky nebo buchtičky se šodó. „Česká kuchyně je velice chutná. Sice sytá, ale chutná,“ řekla bronzová medailistka.