Šéfkuchař Wang připravil kapra se sladkokyselou omáčkou. Ilustrační foto

Šéfkuchař Wang připravil kapra se sladkokyselou omáčkou. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Kuchař pobouřil Tchajwance rybou smaženou zaživa

  • 90
Velké rozhořčení ochránců zvířat na Tchaj-wanu vyvolal jeden místní šéfkuchař. Hostům ve své restauraci připravil smaženého kapra, který se ještě hýbal. Kuchařský mistr to omlouval tím, že to je důkaz čerstvosti masa.

Šéfkuchař Wang připravil kapra se sladkokyselou omáčkou. "Když konzumenti uchopili maso do svých hůlek, mohli sledovat, jak se rybě hýbe tlama," popsal netradiční gurmánský zážitek list United Daily News.

Podle ochránců zvířat je smažení zaživa pro rybu velmi bolestivé.

Kuchař z jihotchajwanského města Ťia-i deníku ale vysvětlil, že tato pochoutka - populární především v Číně pod názvem ryba jin-jang - má hostům dokázat, že dostávají čerstvé maso.

"Udělal jsem vše pro to, abych svým zákazníkům nabídl ten nejlepší pokrm," citoval list Wanga.

Představitelé města po protestech milovníků zvířat slíbili, že šéfkuchaře přimějí, aby kontroverzní delikatesu z jídelního lístku svého podniku stáhl.

,

Video