kečup

V Pontosu je chuť Řecka schovaná v nenápadném obalu

Restaurace Pontos
15. února 2010  11:08

Řecká komunita v Brně je už padesát let českým unikátem. Velká škoda, že se tu i přesto špatně...

Zápisník z Haiti: O lidských tragédiích, které je lepší nevnímat

7. února 2010  21:31

Zemětřesení na Haiti změnilo životy statisíců lidí. Museli se vypořádat se ztrátou celé rodiny,...

Tajemství sedmi nejzdravějších kuchyní světa

4. února 2010

Japonská, italská, thajská či francouzská. Představujeme vám sedm nejzdravějších kuchyní světa a...

Dietní jídelníček: Recepty na první lednový týden

8. ledna 2010  13:15

K hubnutí patří kromě pohybu i pravidelná a zdravá strava. Přinášíme sedm tipů na dietní jídlo,...

Silvestrovské chuťovky a kanapky. Ideální na zobání

31. prosince 2009

Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Malé kousky rohlíků, toastů či...

Jídla jiných „televizních šéfkuchařů“ by Pohlreich do pusy nevzal

25. listopadu 2009  14:34

Tři desítky receptů na pokrmy mezinárodní kuchyně nabízí ve své nové knize Bravo, šéfe! šéfkuchař...

Čtyřiadvacet hodin Sáblíkové od rýže s kečupem až ke stříbru

Martina Sáblikova
14. listopadu 2009  8:30

Ještě kolo před cílem vedla. V cíli však byla o 39 setin pomalejší než Němka Beckertová. Martina...

Děti v reklamě jsou sázka na jistotu. Kofola i kečup fungují už roky

13. listopadu 2009  14:25

Díky té reklamě nepotřebujete mít po ruce kalendář, abyste pochopili, že se blíží advent. Stačí,...

Co se dalo vidět na jihlavském festivalů dokumentů? Třeba pokusy o rekonvalescenci ochrnutých dvounožců

4. listopadu 2009  13:40

O rekonstrukci říká oxfordský slovník, že to znamená vybudovat něco znovu. Letošní jihlavský...

Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady

3. října 2009

Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...

To je jen kamarádka. Třicet lží, které nám muži říkají

26. srpna 2009

Lhát se nemá, to ví každé malé dítě, ale nečestného jednání se dopouštíme všichni. Co všechno na...

Cukr rekordně zdražil, může zvednout i cenu jídla

Milovníci zákusků si v Romanci opravdu přijdou na své.
19. srpna 2009  1:11

Ceny cukru na světových burzách rostou. Cukr je nejdražší za téměř třicet let. Pokud by se tento...

Proč motocykloví závodníci neznají Brno? Žijí ve vlastním mikrosvětě

15. srpna 2009  8:21

Jezdí sem už třináct let, přesto Valentino Rossi vlastně Brno dosud pořádně neviděl. A pokud se...

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8. srpna 2009

Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...

Sázavafestu sázka na jednoho koně vyšla, organizace má ale rezervy

3. srpna 2009  7:32

Moby, to byla sázavská sázka vabank. Jistě, drobný chlapík platí za ikonu elektronické hudby,...

Pikantní pečená žebírka

20. července 2009  13:59

Vytáhněte na gril! Máme pro vás skvělý recept na grilovaná žebírka. Stačí si zajít k dobrému...

Brněnské symboly komunismu zakryl obvaz, kečup studenti vzdali

Studenti překryli na památníku v brněnském Králově Poli rudou hvězdu obvazem a portrétem Milady Horákové
26. června 2009  13:24,  aktualizováno  15:15

Zdravotnickou gázou převázali brněnští studenti kontroverzní památník rudoarmějců v Králově Poli....

Výrobce kečupů Heinz zavedl pro Čechy i tatarku, mají ji radši

Ilustrační snímek
10. června 2009  3:39

Češi víc utratí za tatarku než za kečup, a tak se jim musel největší výrobce kečupu na světě...

Variace na pizzové pochoutky nejen pro děti

5. června 2009

Máme pro vás pět variací na nejslavnější italskou specialitu. Pizzu totiž milují děti na celém...

OBRAZEM: Kolik kostek cukru spořádáte v džusu, zmrzlině či banánu

27. května 2009

Chcete se rychle zorientovat, kolik cukru obsahují vybrané potraviny, jako je zmrzlina, Coca-Cola,...

Horor Krvavý Valentýn nezachrání ani 3D rozkrok doslova na dosah

6. května 2009  16:29

Boom 3D technologie už zasáhl kdejaký filmový žánr; na světě jsou trojrozměrné komedie, animované...

Procházka po České ulici v Brně: jak se měnila a co ji čeká?

Ulice Česká v Brně: sídlo MF DNES a Lidových novin
26. dubna 2009  14:06

Desítky let chodili lidé Českou ulicí kolem stejných obchodů a provozoven. I ty se však časem mění....

Sůl nás pomalu zabíjí, její spotřeba je příliš vysoká

14. dubna 2009

Většina lidí solí dvakrát víc, než by měla, ukazuje nový výzkum. Zanášení organismu solí vede k...

TEST: Restaurace neumějí vařit pro děti

10. dubna 2009  11:13

Radost z toho, že jsou i restaurace, kde myslí na děti, i smutek z toho, že převládají ty, kde na...

Karbanátky: recepty podle Pohlreicha a Babici

8. dubna 2009  16:02

Na karbanátek s bramborovou kaší jsme se zeptali dvou populárních kuchařů. Na Nově lahodí víc než...

OBRAZEM: Herci v HaDivadle vystupují jako zvířata

8. dubna 2009

V antilopu, čápa marabu, lva či zebru se včera večer proměnili herci brněnského HaDivadla, když v...

Recepty pro těhotné, které zvládne připravit i nešikovný muž

27. března 2009

Apetit v těhotenství je nevyzpytatelný. V závratné rychlosti se střídají chutě na sladké, kyselé...

Jak jsme se srazili s Venezuelou. Embéčkem po Jižní Americe

26. března 2009

V Kolumbii a Venezuele narazíte na různá nebezpečí, varovali nás místní. A měli pravdu. S tím...

Vychutnejte si Josefa Schnitzla, nabízela restaurace v St. Pöltenu

18. března 2009

Hospoda v centru rakouského St. Pöltenu ještě minulý týden nabízela jídlo Josef Schnitzel. A lákala...

Éčka nejsou jen strašák, některá opravdu škodí

14. března 2009

Jsou to pomocníci, kteří však mohou za určitých okolností a ve velkém množství i uškodit. "Éčka"....

Jak chutná česká hotovka v rytmu salsy

9. února 2009  11:34

RECENZE POLEDNÍCH MENU Temperamentní melodie uprostřed líšeňského sídliště v Brně můžete slyšet každý den v restauraci...

David Černý: Stud jsem jen hrál

24. ledna 2009  18:27

Volám kolem druhé po poledni, abych si domluvil rozhovor s výtvarníkem Davidem Černým, v Americe je...

Kuře pětkrát jinak. Recepty, které vás neomrzí

9. ledna 2009  9:11

Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Pokud vás už chuť obyčejné pečínky omrzela,...

Jitka Asterová: Sexy muži mají peníze

5. ledna 2009  1:05

Jitka Asterová v pořadu Sexy život o sexu nemluví. Řeší problémy ve vztazích lidí a seznamuje ty,...

Knižní tipy: Do nového roku zlehounka

29. prosince 2008  12:11

Hlavně nic moc tlustého, nic moc intelektuálně náročného, když už se poučit, tak pokud možno spíš o...

Mononukleóza, nemoc nejen z líbání

27. listopadu 2008

Mononukleóza je zrádné onemocnění, které si laici mohou poplést se žloutenkou kvůli zažloutlým...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti