Jágr věnoval ODS čtyři miliony, ukázala výroční zpráva

Vybojovali spolu zlaté olympijské medaile na turnaji v Naganu, teď stojí proti sobě. Tedy obrazně řečeno. Slavní čeští hokejisté Jaromír Jágr a Jiří Šlégr se stali hlavními sponzory dvou znesvářených politických stran.

Jaromír Jágr a Ivan Langer - Křest knížky Obsluhoval jsem hokejového krále | foto: Marek Navrátil

Šlégr věnoval půl milionu ČSSD, Jágr osmkrát tolik ODS. "Jsem občan, který takto projevuje svůj názor," řekl už dříve Jágr. - o Šlégrově daru ČSSD čtěte zde

Hvězdný útočník podporuje ODS už několik let. Přátelí se především s místopředsedou strany Petrem Bendlem. Se čtyřmilinovým darem se vloni stal vůbec největším sponzorem vládní strany.

ODS mu na oplátku chtěla v Kladně postavit nový zimní stadion, který by byl důstojným místem, na němž by mohl Jágr ukončit svou veleúspěšnou kariéru. O nový stánek měl velký zájem místní hokejový klub vedený Jágrovým otcem.

"Plánovaná výstavba nové haly, to už je i jeho práce," prozradil před časem MF DNES Jágr starší. "Jarda chodil na politická jednání se mnou. Běhal za tím, snažil se ovlivňovat. Já to tlačím, tak mi pomohl."

Podle výroční zprávy ODS přispívali straně i její členové. Například lídr ODS v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu Evžen Tošenovský věnoval dvě stě tisíc korun a poslanec Petr Tluchoř 50 tisíc. Premiér Mirek Topolánek sice nedal straně nic, deseti tisíci ale přispěl jeho přítel Marek Dalík.

Celkem dostala ODS od sponzorů nejvíce ze všech stran - 75 milionů korun.

Inzerce TOP 09 na titulní straně pražského deníku Metro (17. října 2017)
TOP 09 varuje v závěru kampaně fiktivními zprávami o Klausovi i Babišovi

Přesvědčit voliče ještě na poslední chvíli fiktivními zprávami o soupeřích se rozhodla opoziční TOP 09. A tak si v Praze čtenáři deníku Metro mohli v úterý na...  celý článek

Otázka pro prezidenta, projekt iDNES.cz