Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Jablečný závin

ANKETA: Co byste dělali poslední den před koncem světa?

20.12.2012  0:38
Podle výpočtů Mayů má už zítra nastat apokalypsa. Jedenadvacátého prosince nás prý čeká konec světa. My v redakci každopádně děláme jakoby nic a chystáme pro vás články i na dny příští. Pro...  celý článek

Harapes dělal čerta a vybíral nejlepší štrúdl. Sám však sladké nemusí

1.10.2012  17:21
Ukládáním hastrmanů k zimnímu spánku a soutěží o nejlepší štrúdl zakončila sezonu Pohádková kovárna v Selibově na Písecku. Toto netradiční místo navštívilo letos od jara do podzimu přes 14 tisíc...  celý článek

Ostře sledované jídelňáky

2.2.2012  0:00
Vylouhovaný lógr a polévka jak voda na nádobí. Tak si pamatujeme jídelní vozy. Přední kuchaři ukázali, že vlak a jídlo jdou i v Česku dohromady. A nemusíte jet ani Mňam Vlakem.  celý článek

Vánoce pro vojáky v zahraničí: místo kapra filé, na dobrou noc pohádku

24.12.2011  11:06
Přes 620 českých vojáků stráví Vánoce i Nový rok v zahraničí. Nejvíce z nich, téměř šest stovek, svátky oslaví v Afghánistánu. O kapra a tradiční pohádky však nepřijdou ani tisíce kilometrů od...  celý článek

Východočeši jedli na Vánoce i dumlíkačku, měla chránit před svrabem

23.12.2011  9:14
Vánoční svátky byly a jsou spojeny s jídlem. Slavnostní vánoční večeře Východočechů a při ní pojídané pokrmy však dříve vypadaly úplně jinak než dnes. Výrazně také ubylo tradic spojených s...  celý článek

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21.10.2011  1:14
Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních, dýňové polévce, jablečném štrúdlu a silném punči. Vše pod vedením zkušeného šéfkuchaře z...  celý článek

Jarmark navštívila Tereza Brodská, nadaci jste věnovali 13 257 korun

29.9.2011  15:43, aktualizováno  11.10 11:12
Třetí pražský Jarmark OnaDnes.cz máme úspěšně za sebou. I přes nepřízeň počasí pár kousků ze svého šatníku přinesla také herečka Tereza Brodská. Výtěžek z prodeje, stejně jako někteří z vás,...  celý článek

Restaurace a music club Mju:z není útulný, ale vaří tam výborně

12.1.2011  11:00
Bývalá Muzejka na Moravském náměstí v Brně se po rekonstrukci změnila na Mju:z. A změnila se i úroveň a vyváženost kuchyně. Za velmi slušnou cenu tam člověk může ochutnat výborné hovězí nebo...  celý článek

Veselý Kopec nabídne pohled na klidné skromné Vánoce předků

4.12.2010  7:50
Dnes začíná ve skanzenu na Veselém Kopci výstava, která ukazuje Vánoce tak, jak je slavili naši předkové: klidnější a skromnější. Motivem výstavy, která potrvá do dvanáctého prosince, je...  celý článek

Na svatého Martina si dejte sklenku vína

11.11.2010  8:56
Dnešní den, tedy 11. listopad, je spjat nejen se svátkem svatého Martina, který by k nám podle lidových pranostik měl přijet na bílém koni, ale stále více také s obnovenou svatomartinskou...  celý článek

Štrúdl přivezli němečtí přistěhovalci, říká chilský kuchař

30.10.2010  0:00
Pablo Andrés Galvez Ramírez je v jihoamerickém Chile uznávaný kuchař. V dětství pomáhal v kuchyni babičce, pak se rozhodl stát profesionálním kuchařem. Sní o tom, že si otevře vlastní restauraci.  celý článek

Wintonův vlak: saze u kotle lokomotivy i komfort v Masarykově voze

2.9.2009  4:52
Od zvláštní zpravodajky iDNES.cz Vedro, hromada uhlí a od šmíru zašpiněné obličeje posádky parní lokomotivy. I tak pro někoho vypadá cesta Wintonovým vlakem, který v úterý vyjel na trať Praha - Londýn.  celý článek

Tak velkou kavárnu mohou Tišnovu závidět

1.3.2009  13:00
RECENZE KAVÁREN Třípatrová kavárna? A v Tišnově? Zní to neuvěřitelně, ale je to přesně tak. Každý z nás někdy čekal na odjezd vlaku či autobusu a dlouhé minuty probloumal v okolí některého nádraží. V tomto...  celý článek

Tradiční vánoční moučníky

2.11.2008  10:03
Jednou ze součástí štědrovečerního menu je i vánoční moučník. Zvyky jsou různé, ale většinu domácností u nás na Štědrý den provoní vůně jablečného závinu nebo vánočky.   celý článek

Zemanova kavárna: neslavný návrat legendy

12.10.2008  13:11
RECENZE KAVÁREN Historie repliky známé Fuchsovy kavárny v Brně za Mahenovým divadlem je tato: původní funkcionalistický skvost z roku 1926 musel ustoupit stavbě divadla. Budova byla zbourána. Podle stejných...  celý článek

Caffe Quattro v centru betonu a skla má potěšit businessmany

5.10.2008  14:10
RECENZE KAVÁREN Jak se daří kavárně v moderním prostředí Brno Business Parku v blízkosti ústředního hřbitova a kdo ji navštěvuje? První zádrhel nastává už při snaze dopravit se do podniku na Londýnském náměstí....  celý článek

Dráhy nahrazují nádražní bufety novými restauracemi

17.12.2007  15:45, aktualizováno  17:27
České dráhy v Pardubicích a Praze – Libni slavnostně otevřely dvě drážní restaurace. Jedná se o první restaurace nové sítě La Rocket. Ty by v budoucnu měly nahradit nevábně vyhlížející bufety.  celý článek

Jak vaří majitelka kosmetické firmy? Neodbývá se

24.6.2007  0:00
Věřili byste, že tahle vitální dáma promovala na Vysoké škole chemicko-technologické už v roce 1967? Až do roku 1988 pak vedla výrobu kosmetických výrobků v Ústavu lékařské kosmetiky, ale po...  celý článek

Muži vaří jen rodinné speciality

24.5.2006  17:08
Když už muž výjimečně popadne vařečku, rodina se může vsadit, že na talíři zavoní nějaká specialita. A na rozdíl od ženy ji muž uvaří bez receptu. Alespoň to vyplývá z průzkumu Centra pro výzkum...  celý článek

Když přijedete do Vídně na výlet s dětmi

3.5.2005  0:00
O Vídeňanech se již hodně dlouho říká, že mají radši psy než děti. Kdysi to podle všeho plynulo z měšťáckého a snobského způsobu života, kterým byla metropole monarchistického Rakouska-Uherska...  celý článek

Pět kouzelných amuletů - návod

2.4.2005  12:00, aktualizováno  6.4 6:26
Vžili jste se do role Lindy? Zajímá Vás jak tato pohádka dopadne, ovšem někde jste zakysli a nevíte co dál? Pak přesně pro Vás je určen tento podrobný návod! A pokud hru nemáte, můžete si ji od...  celý článek

Květnové číslo herního magazínu LEVEL

8.5.2004  8:47, aktualizováno  12:47
Květnové číslo herního magazínu LEVEL  celý článek

K Vánocům patří sváteční tabule

23.12.2003  0:00
K opravdové vánoční atmosféře patří nejen dobré jídlo a pití. Důležitá je také výzdoba domu, a zejména krásně upravený stůl. A nemusí to být jenom klasika. I u prostírání štědrovečerní tabule...  celý článek

Pěkně jsem si zabulil, přiznal zlatý Koukal

3.3.2003  1:00
Hlasatel na stadionu křičel do mikrofonu anglicky: „Vidíte nového mistra světa! Jede Martin Kukal, Česká republika.“ Jméno nevyslovil přesně, ale komu to vadilo? Martin Koukal se řítil za zlatem...  celý článek

Koukala doma vítal nadšený dav

2.3.2003  18:29
Žďár nad Sázavou Ve Žďáru nad Sázavou teď není slavnějšího člověka, než je novopečený světový šampion v běhu na lyžích Martin Koukal. A když se v neděli vrátil z italského Val di Fiemme domů, do města, kde s...  celý článek

Japonský císař ochutnával českou kuchyni

8.7.2002  16:37
Japonský císař Akihito a císařovna Mičiko ochutnávali na své první návštěvě České republiky výhradně česká jídla. "Ani k pondělní snídani císař nechtěl žádné vybrané francouzské sýry, ale dal si...  celý článek

I Evropa je ohrožena, varoval Bush

25.5.2002  0:28
Návštěva prezidenta USA George Bushe v Berlíně skončila. Zároveň vyvrcholily bouřlivé protiamerické protesty. Demonstranti zablokovali některé hlavní tepny. Po společné tiskové konferenci s...  celý článek

České jablko: levnější a méně stříkané

26.2.2002  8:59
Každé jablko dříve mívalo svůj čas. Jablka se jedla a prodávala tak, jak se česala, jak podle odrůdy vydržela, jaký byl sklep. Dnes jsou obchody po celý rok přeplněné rozličnými odrůdami, v...  celý článek

Úspěch mají přivát satelit i štrúdl

20.12.2000  22:40
H a v l í č k ů v B r o d Na několika metrech najdou všechno, co potřebují. Jenom v pantoflích se potulují mezi pokojem, šatnou, restaurací i bazénem, do protivného mrazu se jim nechce. Takové pohodlí se hokejovým...  celý článek

Müsli tyčinky bývají kaloričtější než štrúdl

4.10.2000  15:51
Po müsli tyčince sáhnou lidé zpravidla ve chvíli, kdy dostanou chuť na sladké nebo potřebují dodat tělu energii, ale zároveň netouží plnit svůj žaludek nějakou tučnou a kalorickou bombou. Často...  celý článek

Kuchař trpí, když nevyužije fantazii

8.6.2000  1:10
K n o k k e - H e i s t Miluje kuchařské experimenty, tu přidat koření do omáčky, tady víc opepřit, tady něco neobvyklého vymyslet s knedlíky. Jenže při mistrovství Evropy si to kuchař Josef Golis nemůže dovolit....  celý článek

Závin od maminky

18.12.1998  0:00
30 dkg hladké mouky, asi 1/8 l vlažné vody, špetka soli, 1 vejce, lžíce octa, 1 1/2 dkg másla. Náplň: 1 kg jablek, 10 dkg strouhanky, 8-10 dkg cukru, 10 dkg másla, skořice   celý článek

Když se řekne heurigen...

9.6.1998  0:00
...tak každý Rakušan ví, že jsou to příjemné, většinou malé podniky, v nichž se podává víno. "Letošní" víno. Víno se nazývá heurige vždy až do svatého Martina, tedy do 11. listopadu a je to...  celý článek

Rozstřel s Petrem Robejškem





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.