náhledy
Obyvatelé vietnamské vesnice Canh Nau jsou známými milovníky krysího masa. Hlodavci na jejich talíří figurují stejně jako vepřové, hovězí či kuřecí maso.
Autor: Reuters
Místní lidé dříve jedli krysy kvůli hladu a chudobě, nyní je připravují jako delikatesu na konci každého lunárního měsíce.
Autor: Reuters
Zdatný lovec krys dokáže za den chytit až deset kilo. Nutnou výbavou je mu rýč, síť, kyblík s vodou a železná klec.
Autor: Reuters
"Abyste chytili krysy živé, musíte zablokovat všechny úniky z jejich nor. Pak hlavní východ přikryjete sítí," líčí zkušený lovec jménem Hoa.
Autor: Reuters
Odpoledne si už kupci mohou vybírat nejlepší kousky z desítek bambusových košíků na místním tržišti.
Autor: Reuters
Kilogram krys stojí přibližně 80 tisíc dongů (asi 75 korun), za den se tu prodá přibližně sto kilogramů těchto myšovitých hlodavců.
Autor: Reuters
Krysy se nabízejí v různém stadiu opracování. Někteří trhovci je prodávají živé a na žádost zákazníka je stáhnou z kůže.
Autor: Reuters
Poptávka stále stoupá. "Dneska už stále více lidí ví, jak vařit z krysího masa. To dříve uměli jen obyvatelé Canh Nau," pochvaluje si prodavačka Huong.
Autor: Reuters