náhledy
Ondřej Šušlák má výrobu vína především jako koníčka, většinu produkce rozdá známým a rodině. Degustátorský certifikát získal v Rakousku.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Otec jej a jeho tři sourozence jako děti učil, že nesmí při sklizni upustit na zem ani kuličku vinné révy. Tím se řídí dodnes.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Víno uskladněné v demižonech čeká na přelití do lahví. „Víno se v nich uchová nejlépe,“ přibližuje nadšenec.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Sklepy, které propouje, jsou zhruba tři sta let staré. „Chtěli jsme zachovat jejich historii,“ říká Ondřej Šušlák.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Ve více než půl kilometru dlouhém sklepním labyrintu, který buduje od roku 2004, má kromě uskladněného vína i sochařsky zpracovanou svoji hlavu.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Nejstarší láhev v jeho vinném archivu je odrůdy Bouvierův hrozen z roku 1956, kdy se narodil. Dostal ji ke třicátým narozeninám.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Dvaašedesátiletý Ondřej Šušlák ročně vyrobí průměrně kolem tisíce litrů vína. Potrpí si především na kvalitu.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
„Někteří turisté, kteří k nám přijedou na ochutnávku, mají pocit, že nám tady víno teče z rýny,“ žertuje vinař.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Otec jej a jeho tři sourozence jako děti učil, že nesmí při sklizni upustit na zem ani kuličku vinné révy. Tím se řídí dodnes.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Ondřej Šušlák se v současnosti zase vrací ke starým metodám výroby vína, například takzvanému spontánímu kvašení.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA