náhledy
Hygienici v Česku za loňský rok zkontrolovali přes 56 tisíc jídelen a restaurací. Rozdali při nich pokuty za téměř 13 milionů korun. Například za plíseň na stěnách, která je ve skladech potravin nepřípustná. Její spory se mohou lehce přenést do připravovaného jídla.
Autor: SZD HV
I takový pohled se kontrolorům naskytl. A ani tady to není v pořádku. Takové umyvadlo není k použití.
Autor: SZD HV
To, že je váha starší výroby, by samo o sobě nevadilo. Rez na ní ale nemá co dělat.
Autor: SZD HV
Na první pohled to vypadá v pořádku, maso je v lednici. I tady ale hygienici zjednávali nápravu. Mléčné výrobky a maso vedle sebe nepatří, protože u nich hrozí riziko takzvané křížové kontaminace. To znamená, že bakterie se z jedné potraviny přenesou na druhou.
Autor: SZD HV
Umyvadlo v kuchyni by mělo vypadat jinak. Toto kontrolory nepřesvědčilo, že má funkční přívod vody.
Autor: SZD HV
Podle hlavního hygienika Vladimíra Valenty k nejčastějším prohřeškům patřilo špatné skladování potravin. Například v tomto mrazáku hygienici odhalili nespotřebované pečivo. Dodatečné zamrazování je přitom zakázané.
Autor: SZD HV
Odtah vzduchu je v kuchyni v pořádku. Ne ale pokud jej lemuje plesnivá zeď.
Autor: SZD HV