Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Éčka

Na kožní problémy funguje změna jídelníčku. Co vynechat a co si dopřát

3.12.2016  0:00
Kůže je největší orgán lidského těla a mnohdy nastavuje obraz toho, co se děje uvnitř organismu. Proto je třeba léčit zejména příčiny vyrážek, kopřivek a dalších kožních problémů. Pomoci může...  celý článek

V Číně se nám daří, říká šéf Mlékárny Hlinsko. Rusku se raději vyhýbá

14.11.2016  8:19
Generální ředitel akciové společnosti Mlékárna Hlinsko Jiří Tvrdík se ujal své funkce v březnu 2012, tedy v době propadu jejího obratu během recese. Nyní se jí daří mnohem lépe, v posledních...  celý článek

Britové snědí víc avokád než pomerančů, jejich cena prudce roste

4.11.2016  20:08
Popularita avokáda prudce roste a s tím i jeho cena. Ovoce nadupané antioxidanty se veze na vlně trendu zdravého životního stylu a jeho spotřeba každý rok roste. Například Britové loni snědli...  celý článek

V Horních Počernicích byl nelegální sklad s tunami zmrazeného kebabu

25.10.2016  12:33
v Horních Počernicích objevili celníci s veterináři nelegální sklad, ve kterém bylo téměř čtrnáct tun zmrazených masných polotovarů pro přípravu kebabu. Provozovateli nyní hrozí za porušení...  celý článek

Zásilka želé kuliček pro přípravu bubble tea obsahovala nebezpečnou látku

13.10.2016  15:23, aktualizováno  17:25
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zadržela několika tunovou zásilku praskacích sirupových želé kuliček s příchutí pro přípravu populárního nápoje bubble tea. Kuličky dle informace na...  celý článek

Bez hudby nemůžu žít, biologii miluju. Vědcem ale nebudu, říká Dan Bárta

12.10.2016  7:44
K ekologii má blízko, ostatně sám ji třetím rokem studuje na Ostravské univerzitě. Ve středu se Dan Bárta ukáže také v Brně, kde koncertem zahájí 42. ročník festivalu Ekofilm. Šestačtyřicetiletý...  celý článek

Test přesnídávek v kapsičkách: některé jsou drahé jako čerstvý losos

11.10.2016  5:00
Dobrá zpráva pro rodiče. Přesnídávky v kapsičkách jsou plné zdravého ovoce bez „éček“ a (většinou) přidaného cukru. Horší je, že si za ně někteří výrobci nechají pořádně zaplatit. Rozmixovaná...  celý článek

Je to revoluce v českém pekařství, říkají odborníci o novém superchlebu

5.10.2016  17:45
Revolucí v českém pekařství nazývají odborníci z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze speciální celozrnnou mouku, kterou vyvinuli v Mlýnu Perner ve Svijanech. Podle odborníků je to unikát...  celý článek

Zelenina a luštěniny místo smažených jídel. Školáci by mohli jíst zdravěji

19.9.2016  10:30
Pomazánka z červené řepy, uzeného tofu nebo z cizrny. Makový jahelník anebo muffiny ze špaldové mouky. Jídla, která by měla za pár let být součástí jídelníčku v každé školce i škole. Alespoň...  celý článek

Test bílých jogurtů: chutnaly, v pětině však bylo málo jogurtových kultur

30.8.2016  5:00
MF DNES ve spolupráci s Potravinářskou komorou ČR otestovala čtrnáct bílých jogurtů. Byly většinou kvalitní, obsahovaly dostatek vápníku i bílkovin. Ve třech vzorcích však bylo málo potřebných...  celý článek

Test grilovacích omáček: sladší než zmrzlina, třetinu obsahu tvoří cukr

16.8.2016  5:00
Barbecue omáčky jsou průmyslový produkt se všemi svými klady i­ zápory. Jsou rychle po ruce, ale také plné složek, které bychom si do nich doma rozhodně nedali.  celý článek

Méně éček i exotická chuť. Limonádovým obrům přibývá konkurence

12.8.2016  5:00
V Česku roste obliba méně známých limonád ze zahraničí. Netradiční značka, produkt na přírodní bázi, který není k dostání v řetězcích. To je recept malých výrobců nealko nápojů, kteří ukusují...  celý článek

Test ledových káv: samé mléko, hodně cukru a trocha kafe

2.8.2016  8:00
Kofeinovou vzpruhu od ledových káv nečekejte. Většina patří k mléčným nápojům. Některé dokonce chutnají jako rozpuštěné karamelky.  celý článek

Řetězce na Češích šetří, privátní značky potravin jsou horší než u sousedů

14.7.2016  13:50, aktualizováno  15:08
Test spotřebitelského sdružení dTest potvrdil, že se do Česka dostávají potraviny v nižší kvalitě, než jakou mají v Rakousku a Německu. Týká se to zejména privátních značek obchodních řetězců....  celý článek

Za zničené nohy nemůže genetika, ale špatná obuv. Pomohou vložky i cvičení

19.6.2016  0:00
Rozhodně nepatřím k lidem, kteří mají nohy zcela v pořádku. Ne že bych o ně nepečovala, ale od narození jsem už nachodila pár kilometrů a ne vždy jsem si obula dobré boty. Nejsem však jediná,...  celý článek

Vepřové konzervy se změnily. Před 30 lety jim pomáhal jen pepř, sůl a kmín

7.6.2016  14:13, aktualizováno  16:08
Spotřebitelský časopis dTest podrobil 16 masových konzerv testu složení včetně porovnání s téměř čtyřicet let starými potravinářskými normami. Původním recepturám se přiblížily pouze dva...  celý článek

Hamé čelí hněvu kvůli levnějším konzervám pro Rakušany. Mají však méně masa

31.5.2016  15:43
Potravinářská společnost Hamé čelí hněvu zákazníků. Ten vyvolala fotografie zachycující dvě vepřové konzervy nakoupené v Česku a Rakousku. Produkt pro rakouský trh je podle autora snímku...  celý článek

Cesty za jídlem: Češi si dávají zmrzlinu pivní, čabajkovou i fernetovou

21.5.2016  0:00
Proti gustu žádný dišputát. Zmrzlináři se trumfují, kdo z nich vymyslí bláznivější chuť, a tak můžeme ochutnávatt zmrzlinu chřestovou, lanýžovou, makovou, ale též koprovou či čabajkovou....  celý článek

VIDEO: Kuřecí nugety od McDonald’s jsou semleté, ochucené a obalené maso

18.5.2016  15:04
Globální síť restaurací McDonald's poodhalila tajemství výroby svých kuřecích nugetů. Nic jiného jí ani nezbývá, firma totiž nemá nejlepší pověst. Třeba právě o nugetech panují všemožné dohady....  celý článek

McDonald’s mění v USA složení nugetů, budou bez umělých přísad

4.5.2016  18:51
McDonald’s mění složení svých kuřecích nugetů. Podle nového receptu nebudou ve Spojených státech obsahovat žádné umělé přísady. Globální síť restaurací tím reaguje na poptávku po zdravých...  celý článek

V podnikání si sáhnul na dno. Nevzdal se. Dnes má už 30milionový obrat

29.4.2016  0:00
Podnikatel Jan Zeman vyzkoušel hodně oborů. Měl bar, restauraci, kadeřnictví a pustil se i do podnikání ve zdravé výživě a bioproduktech. To ho málem převálcovalo a stálo zdraví. Dokázal se však...  celý článek

Mercedes E je přehlídkou techniky budoucnosti, řidič má vedlejší roli

22.4.2016  0:00
Pátou generaci populárního manažerského sedanu výrobce prezentuje předně jako nositele špičkových technologií autonomního řízení. Ale řidiči, kteří se raději spoléhají na vlastní schopnosti,...  celý článek

Test gumových medvídků: denní dávka cukru už v osmi bonbonech

12.4.2016  5:00
Řada maminek kupuje dětem gumové medvídky jako zdravou sladkost plnou prospěšného kolagenu. Jenže pozor: Test DNES zjistil, že jsou plní cukru a v některých je nadbytek „éček“.  celý článek

Hlídat éčka na obalech člověka nezachrání, varuje autorka Doby jedové

22.1.2016  4:26
Svými názory provokuje mnohé odborníky. Často jde proti letitým pravdám lékařů, expertů z potravinářského průmyslu i dietologů. Profesorka Anna Strunecká, někdejší šéfka katedry fyziologie a...  celý článek

Jako jediní prodávají tvarůžkové moučníky, už mají milionové obraty

19.1.2016  0:00, aktualizováno  16:14
Ojedinělý byznys rozjela před několika lety rodina Poštulkova z Loštic. Protože má výrobnu Olomouckých tvarůžků téměř za rohem, začala vyrábět tvarůžkové moučníky a dorty. Dnes vlastní dvě...  celý článek

Dětské šampusy jsou bez ovoce, plné cukru a éček, zjistil Test MF DNES

29.12.2015  7:30
Blíží se poslední den roku, kdy si často i malí oslavenci chtějí ťuknout vlastním „šampaňským“. Dětské sekty jsou ale přeslazené, obsahují konzervanty, přídavné látky, naopak podíl ovocné složky...  celý článek

VIDEA ROKU: Nejsledovanější testy. Jak dopadly párky, vlašák či mléko?

26.12.2015  14:44
Tento souhrn nejlepších videí roku 2015 patří jen testům. Pět nejzajímavějších je rozprostřených do celého roku, od ledna do prosince. Připomeňte si, jak dopadly vlašské saláty, farmářská mléka,...  celý článek

Šunky nejvyšší kvality zklamaly. V testu překvapivě propadla i „Klasa“

15.12.2015  7:00
Měl by to být absolutní vrchol masných výrobků, to nejlepší, co si můžete mezi šunkami dopřát. V testu, který uspořádala MF DNES společně s Potravinářskou komorou ČR, však šunky nejvyšší jakosti...  celý článek

Rozcvičit kvasinky a kouzlit s vodou. Jak se vyrábí vánočka bez chemie

14.12.2015  14:41
Vánočky mohou v pražské rodinné pekárně Kabát plést poslepu. Když sledujete jejich pekaře, sotva stihnete pochopit, kam který cop přijde, aby na konci vznikla třípatrová vánočka. Týdně jich...  celý článek

Pryč s drobným písmem. Prodejci chtějí digitalizaci potravinových obalů

14.12.2015  0:59
Prodejci chtějí prosadit vznik elektronické databáze údajů z obalů potravin. Ta je první krokem k tomu, aby drobné písmo z obalů zmizelo. Digitální revoluci v potravinách zatím brání evropská...  celý článek

OBRAZEM: Nový Mercedes E se představuje, prozatím jen zevnitř

14.12.2015  0:00
Do úplného odhalení nové generace "éčka" zbývá ještě několik týdnů. Německá značka však svou novinku představuje po částech. Nejnovější dávka ukazuje interiér. Mercedesáři v něm poznají silný...  celý článek

Lékař Josef Jonáš: Už ani netušíme, co vlastně jíme

11.12.2015  0:00
Podle Světové zdravotnické organizace souvisí více než tři čtvrtiny nemocí právě s jídlem, u poloviny je pak strava dokonce hlavním faktorem. Podle lékaře Josefa Jonáše, jednoho z nejznámějších...  celý článek

Klobásy obsahují dost masa a jsou bez éček. Některé klamou na obale

30.6.2015  11:28
Grilovacích klobásek se bát nemusíte. Na rozdíl od špekáčků totiž obsahují dost masa a jejich výrobci si nevypomáhají náhražkami a éčky. Většinou také dobře chutnají, zjistil test MF DNES. V...  celý článek

TEST: Většina čínských polévek není z Asie, porotě po nich bylo špatně

26.5.2015  7:00
Buď mají dobrou chuť a spoustu „éček“, nebo chutnají nevýrazně a aditiv je v nich méně. Tak by se dal shrnout výsledek redakčního testu instantních nudlových polévek. Polévky jsou často...  celý článek

Výměnu oleje nezanedbávejte, motoru můžete hodně ublížit

12.5.2015  0:00
Odborníci radí měnit olej častěji, dlouhé intervaly mezi výměnami mohou motoru uškodit. „Dodatečná aditiva do olejů jsou jen reklama, některé typy mohou motoru naopak škodit,“ tvrdí Ladislav...  celý článek

Rybí prsty se nastavují škrobem a moukou, nejhorší jsou ty pro děti

5.5.2015  8:00
Pro děti jen to nejlepší. Výrobcům rybích pokrmů zřejmě toto pravidlo nic neříká. V testu smažených rybích prstů, který provedla MF DNES, totiž výrobky určené těm nejmenším skončily na...  celý článek

Pelikán v Rozstřelu: Varování před půjčkami jako u cigaret? Nejsem proti





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.