DOKUMENT: Zakazuje se ... Jak Heger vyhlásil prohibici

Přečtěte si celý text prohlášení ministra zdravotnictví Leoše Hegera, kterým resort zakázal veškerý prodej alkoholu s vyšším podílem lihu nad 20 procent. Mimořádné opatření se týká obchodů, hotelů i restaurací a platí do odvolání.

Ministr zdravotnictví Leoš Heger | foto: Leo Nikolaev pro iDNES.cz

Dobrý večer, dámy a pánové, dovolte, abych vás oficiálně informoval o mimořádném opatření ministra zdravotnictví, které tímto vyhlašuji: Jedná se o změnu mimořádného opatření vyhlášeného 12. 9.

Prohibice v Česku

Ministerstvo zdravotnictví jako správní úřad příslušný podle § 80, odst. 1, písmene g, zákona číslo 258/2000 sbírky o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů ve znění pozdějších předpisů k ochraně zdraví fyzických osob bezprostředně ohrožených nebezpečnými a z nebezpečnosti podezřelými destiláty a lihovinami postupem podle § 95 zákona číslo 258/2000 sbírky, vyhlašuje toto mimořádné opatření: Provozovatelům potravinářských podniků včetně osob provozujících stravovací služby se zakazuje nabízení k prodeji prodej a jiné formy nabízení ke spotřebě lihovin o obsahu etanolu od 20 objemových procent včetně tuzemáku a konzumního lihu a to až do odvolání tohoto mimořádného opatření.

Toto mimořádné opatření nahrazuje mimořádné opatření z 12. 9. 2012 ministerstva zdravotnictví a je závazné okamžikem vyhlášení v celoplošném televizním a rozhlasovém vysílání. Mimořádné opatření bude odvoláno stejným způsobem, tedy vyhlášením v celoplošném televizním a rozhlasovém vysílání.

Celý text bude vyvěšen na úřední desce ministerstva zdravotnictví a úředních deskách v sídlech krajských hygienických stanic. Obsah úředních desek bude uveřejněn způsobem umožňujícím dálkový přístup.

Jihlava
100 POHLEDŮ: Baráčky v Jihlavě jak lepidlem k sobě přilepené

Pro období let 1890 až 1914 se vžilo označení Belle Époque - „krásná doba“. Právě v tomto období vznikla většina fotografií, které jsme zařadili do seriálu 100...  celý článek

Shromáždění na Slovanském ostrově se zúčastnil i někdejší republikánské strany...
Policie v Chomutově zadržela Miroslava Sládka. Vedl nepovolenou kampaň

Předseda republikánské strany Miroslav Sládek skončil v pátek večer kvůli nepovolené kampani v Chomutově na policejní služebně. Před půlnocí ho policisté...  celý článek

Volební superdebata iDNES.cz a MF DNES v pražském hotelu InterContinental. (10....
ANALÝZA: Kudy se Česko může vydat, až rozhodnou voliči

Už teď je pravděpodobné, že změť různých názorů zaznívajících z Poslanecké sněmovny bude po volbách ještě o něco pestřejší než dosud a že ve Sněmovně může být...  celý článek

Vyfoťte, vystavte, prodejte

Prodávejte jednoduše přes mobilní aplikaci Bazar eMimino.cz.