DOKUMENT: Prohlášení Pohanky a Melčáka

Poslanci Pohanka a Melčák, kteří Topolánkově vládě umožní získat důvěru, odmítají v tiskovém prohlášení Paroubkovo nařčení z politické korupce a vysvětlují důvody svého přeběhlictví. Proti zastrašování a urážlivým praktikám Jiřího Paroubka se chtějí bránit podáním trestního oznámení.
Miloš Melčák (vlevo) a Michal Pohanka

Plné prohlášení poslanců Pohanky a Melčáka:

Od našeho oznámení týkajícího se postupu při hlasování o důvěře vládě se na nás ze strany našich bývalých kolegů z poslaneckého klubu ČSSD, především ze strany Jiřího Paroubka a Davida Ratha, snesla celá řada veřejně vyřčených nepodložených, lživých, urážejících a protiprávních výroků. Považujeme za nutné se k nim vyjádřit a důrazně se proti nim ohradit.

Předně, musíme zopakovat a zdůraznit, že naše rozhodnutí tolerovat trojkoaliční vládu a umožnit její vznik je dáno jen a pouze tím, že jsme přesvědčeni, že doba nestability nemůže dál pokračovat a musí skončit.

Ústava jasně říká, že poslanec je při rozhodování vázán svým svědomím, nikoliv tedy kohokoliv mocenskými choutkami. Celá parlamentní demokracie stojí na tom, že vítěz voleb vládne a je kontrolován a kritizován silnou opozicí. Tento přístup má již v novodobých dějinách svou úspěšnou tradici.

Dalším důvodem, proč jsme se takto rozhodli je naše přesvědčení, že Česká republika potřebuje řešit akutní problémy, které se již měsíce odsouvají jako je zajištění důchodů pro budoucí generace, stabilizace veřejných financí a snižování dluhů, stabilizace a zabezpečení kvalitního zdravotnictví nebo tvorba příznivého podnikatelského prostředí jako podmínky pro snižování nezaměstnanosti. Jsou to změny, které jsou v zájmu všech občanů České republiky.

Naopak se nám podařilo velmi korektně dohodnout celou řadu programových priorit v oblasti daní, zdravotnictví či v sociální oblasti, stejně jako závazek vlády projednávat zásadní zákony s opozicí a se sociálními partnery.

Kategoricky prohlašujeme, že v souvislosti s tímto našim postojem není a nebude spojena žádná funkce nebo jiný prospěch. Proto musíme nekompromisně odmítnout jako lživé veškeré urážky a pomluvy, které jsou v tomto směru o nás šířeny, a to bez jakéhokoliv důkazu.

O korupci a výhodách tady káže Jiří Paroubek, člověk, který byl ochoten udělat jakékoliv programové ústupky na straně jedné i jakékoliv obstrukce na straně druhé jen aby si pro sebe a své okolí vynutil vládní křesla, chcete-li koryta.

Bohužel tyto aktivity jen zviditelňují a dokreslují současnou situaci v ČSSD, kdy svoboda názoru je hrubě potlačována, a když se to nedaří, tak nastupují mechanismy lidí z okolí předsedy Paroubka a jejich praktiky jako je zastrašování, nátlak a dehonestace.

Tyto urážející výroky dnes zašly tak daleko, že jsme připraveni vůči jejich autorům podniknout právní kroky na ochranu osobnosti, a to nejen občansko-právní, ale taky trestně-právní.

Předseda ODS Petr Fiala oslavuje zisk více než 11 procent hlasů ve volbách do...
Pravda a láska prohrály? Blogeři komentují volby

Jak interpretovat volební výsledky? Proč utrpěla ČSSD tak drtivou porážku? A jak se pravděpodobně zformuje vládní koalice? Přečtěte si, co si o tom myslí...  celý článek

Libor Václavík přejíždí s Tatrou 810 4x4 nejvyšší technickou překážku na světě...
VIDEA TÝDNE: Rekordní Tatra, dojemné loučení a orgie na dovolené

Bezesporu nejsledovanějším videem tohoto týdne na portálu iDNES.cz byl pokus nákladní Tatry o zdolání rekordu v překonání nejvyšší překážky na světě. Čtenáře...  celý článek

Karel Schwarzenberg a Jiří Pospíšil v pražském štábu TOP 09. (21. října 2017)
Pospíšil podal přihlášku do TOP 09. Objevují se hlasy, že by ji měl vést

Europoslanec a bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil podal přihlášku do TOP 09. O možné kandidatuře do vedení strany je ale podle něj předčasné mluvit....  celý článek

Vyfoťte, vystavte, prodejte

Prodávejte jednoduše přes mobilní aplikaci Bazar eMimino.cz.