Diskuze

PODKOVÁŘ: Vznik podkovy v ohni je magický. Koně zklidní chleba s rumem

Na podkovařině má nejraději kontakt s lidmi kolem zvířat. A pak odhadování koňské povahy. „To se neokouká. Musíte si přitom pořád dávat pozor, není to fabrika. Každý kůň potřebuje individuální přístup," říká šumavský podkovář Luboš Kocman v dalším díle seriálu Lidé Česka. Na zklidnění nervózního koně je podle něj nejlepší talíř se solí či chleba napuštěný rumem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavý článek, ale měl bych pro i-dnes takový návrh. Co kdybyste všechny články nechávali na titulce také aspoň týden, jako tento. Zbylých šest dní v týdnu by mohla vaše redakce věnovat shánění opravdu zajímavých zpráv a ty potom nechat opět týden, aby je viděl opravdu každý, nebo raději čtrnáct dní co když má někdo dovolenou a nechodí na internet.

0 0
možnosti

Připojuji se, hezký, zajímavý rozhovor.

Jen jsem nějak nepochopil to s tím bezrukým pomocníkem.

2 0
možnosti

Pan Cihlář přišel o ruce v loktech už jako malý a dokáže asi všechno . Řídit nákladní i osobní auto i koňské spřežení ,zapřáhnout koně do spřežení, vyndat sirku z krabičky a zapálit si cigaretu . Vyjmenovala jsem jen to co jsem viděla na vlastní oči .

3 0
možnosti

V40í65t 66P83r80č34í37k

13. 7. 2017 19:17

Může se koni podávat alkohol?

0 0
možnosti

L28a41d30a 56N54o10v24a34k

14. 7. 2017 17:33

pokud neřídí a je plnoletej, tak proč ne....

9 0
možnosti

Skvělý rozhovor se zajímavým člověkem.

Děkuju!

16 0
možnosti

P33e30t16r 14N43o73v11á62k

13. 7. 2017 13:32

Chleba s rumem mě taky uklidní. A ani toho chleba nemusí být moc.

16 0
možnosti

L14a47d59a 87N42o58v24a14k

13. 7. 2017 17:07

já preferuju pivo bez chleba.

1 0
možnosti

můj děda byl taky kovář-podkovář... vidět, jak z obyčejný tyčoviny vznikala podkova a následně byla napasovaná - děda dělal za horka - bylo to prostě krásný období v kovárně. A nebyly to jen podkovy. Z krumpáče ukovaná štípací sekera měla neskutečnou sílu. Děda už je bohužel v pánu a z krásný kovárny s bucharem, poháněným transmisí k elektromotoru, umístěným přes vstupní dveře, se stala truhlárna :-(

12 0
možnosti

Hezky se to čte. Když jsem četl o zklidnění koně rumem, začal jsem mít urcite podezření. Když pan kovář popsal držení kovaneho koně za vytazeny jazyk, mel jsem jasno. Kdyby se priblizil k mym konim na mene jak 10 metrů, hnal bych ho železnou tyčí. Zlomenina jazylky na obzoru, metoda kterou ho učili leda tak poradci z místního masokombinatu.

0 26
možnosti

J71a86n 93S91t84o38d98o11l42a

13. 7. 2017 13:21

A jak na to? Co uděláš s koněm, který je rozběsněný a okovat se musí dnes? Když nemáš závěs na koně - ten bývá jen na hodně velkých statcích. To by mě fakt zajímalo.

Je možné, žes nikdy neměl koně, co má z kování paniku a nedá se to zvládnout na místě a ani opakovaně se to nelepší. Čekám, zvědav.

10 0
možnosti

Pekný rozhovor.R^

Prečítal som si ho hlavne preto, že ako detváky sme sa u starej mamy chodili pozerať do kováčskej dielne, ako podkúvajú kone. Pravda , z úctivej vzdialenosti.:-)

6 0
možnosti

Moc pěkný článek!

14 0
možnosti

jdu se uklidnit, ale chleba si necham k utopencum :))

Pekny rozhovor, diky.

14 0
možnosti