Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T64o81m89á65š 52B81l34á98h49a 9861982531651

"Absint navozuje střízlivou opilost".... tím heslem se budu řídit ;-)

+25/0
doporučit
24.5.2017 20:47
Foto

R61o88s61t12i93s27l63a72v 57T86a52r16a67b14a 7708918235809

Měl jsem možnost ochutnat z jejich bohaté nabídky. Kluci se tomu věnují fakt zodpovědně i výklad byl velmi poučný, rád poznávám nové věci. Tohle poznání stálo skutečně za to.

+25/0
doporučit
24.5.2017 20:15

M91a57r21t53i32n 44K35ř87í75ž 9813802110267

Takovým lidem se říká absintent.

+19/0
doporučit
24.5.2017 23:07

K79a27r54e29l 66Z86a90c25e26k 7251179161947

Příště o prospěšnosti rumu.

+20/−1
doporučit
24.5.2017 20:50

R47u58d84o77l63f 17R35u16b16e95š 3549175651274

Nádhera - jsem rád, že čtenáře zajímají takováto témata. Občan je už unaven mediální masáží ohledně Kájínka a invaze uprchlíků....

+14/−1
doporučit
25.5.2017 0:10

M75i15c51h81a90l 56G69r71u88n23t 9845134146318

Před asi třemi týdny byl pěkný díl o absintu na stream.cz (Jídlo s.r.o.).

+10/0
doporučit
24.5.2017 21:04

P64e75t41r 14M46a37r95e75k 9133978270

Jednou jsem měl z Absintu několik hodin úplný okno. Poté co jsem se dozvěděl co jsem vše dělal a od té doby Absint radši nepiju ;-D

+12/−1
doporučit
24.5.2017 20:21

D73a74v19i72d 30O10n21d10r69u25š19e74k 9439259593355

Jaký je rozdíl mezi odborníkem a norkem?

+8/0
doporučit
24.5.2017 20:02

P74e69t70r 91S59o12u14r51e40k 7632491702381

Zajímavý rozhovor, děkuji.

Jenom se musím smát ceně 30 tisíc za archivní láhev Absintu. Ne, nenechte se zmást, nejsem Onasis, ale když se člověk ponoří trochu více do toho, že Whisky není jen Red Label od Walkera a že Rum není jen Diplomatico, tak zjistí, že 30 tisíc jsou raritky a archivní věci se pohybují minimálně o jeden řád výše...

+7/0
doporučit
24.5.2017 21:57

L30a98d12i52s63l27a80v 59M98a68t23u73l13a 3441169540112

"Kupují zmíněný obarvený bramborový líh" - alespoň u nás to není pravda. Bramborový líh se na výrobu alkoholických nápojů nepoužívá už desítky let. I ty nejlevnější rumy se dělají z melasy (odpad z cukrové řepy). Bramborový líh jemně řečeno nevoní, melasa je odpad, který se jinak špatně využívá.

+6/0
doporučit
25.5.2017 0:18

P97e88t86r 12S30k16á42l15a 7677713706670

tak zatím má obě uši

+7/−1
doporučit
24.5.2017 21:00
Foto

V42ě65r59a 50R70a48m25b17o31u78s97k77o74v74á 3115561270567

Dejte žlutým krokodýlům čas.

+4/0
doporučit
24.5.2017 22:31

K66o96n95r38a64d 60S83l36a10d92e68k 3477958549202

V devadesátých jsme pili takovej zelenej absint, opilost rozhodně střízlivá nebyla, ale doplňovali jsme to pivem a někdy i teqilou R^

+3/0
doporučit
25.5.2017 1:18

R90u66d12o63l33f 41S95t89a47r79y 6298897188

Ten pan nevi jak se dela absint. Na to je specielni destilacni pristroj pro domaci vyrobu. Ve Svycarsku ma zvlastni tradici. Vyrabi se v kantonu Jura. Tam je spousta studanek a potucku a tam se i casto najde lahev s vybornym absintem. Rika se mu prelozeno "zelena vila". Pije se s vodou a proto esence vytvori emulsi a napoj se zakali.. Nez se zakazal byl to napoj chudeho lidu. Masove vyrobeny absint je svindl. To se musi jit do kantonu Jura ke znamym. Tam lze ochutnat pravy doma vyrobeny absint. Jiny v dobe zakazu taky nebyl. Kazdy vyrobce ma svoji recepturu. V dobe zakazu navstivila svycarska vlada kanton Jura. Jako dezert dostali zelene zbarvenou zmrzlinu.... To tak trochu k povaze lidi z Jury.

+7/−10
doporučit
24.5.2017 20:58

J36a55n14a 85S87t20e14h72l71í13k10o97v66á 2449480320476

Sice mě teď už tolik neláká, když to tedy bez opia nebude ono ;-) ale velice hezký a zajímavý rozhovor, :-)

+2/0
doporučit
25.5.2017 8:39

K83a81r52e66l 82T18r98o91n93n24e70r 2166574580454

Ten pan Seidl se ve svém vyprávění velice liší od toho, co je možno se dočíst v odborné literatuře, především francouzské a švýcarské, z počátku 20. století.

Zdá se mi, že až do celosvětového zákazu absinthu v roce 1915 se vyrábělo a pilo úplně něco jiného, než co známe dnes. Používají se jiné odrůdy pelyňku a obsah halucinogenního tujonu byl snížen na minimum. Exaktní srovnání už ale není možné, pamětníci resp. účastníci tehdejších absinthových mejdanů už nežijí a těch pár archivních lahví, které snad ještě někde jsou, k poznání problému nepomůže.

A také se to jinak podávalo - pan Seidl popisuje, jak se to dělá dnes, v barmanské literatuře z konce 19. století se dočtete něco úplně jiného. Největším nesmyslem je jeho tvrzení, že kostka cukru, určená ke karamelizaci nad zapáleným alkoholem, byla symbolem bohatství. Cukr byl v té době zcela běžnou a cenově dostupnou záležitostí.

Tvrzení, že někdo vypil 24 sklenic poctivé, ničím neředěné, lihoviny s vysokým procentem obsahu alkoholu už nevěřím vůbec.

+6/−10
doporučit
24.5.2017 20:37

K69a74t98e53ř87i82n58a 84T50y46c29o63v11á 9640661966575

pěkné, zajdu. doufám, že i kostku cukru mi zapálí. budu myslet na Toulouse-Lautreca

+3/−3
doporučit
24.5.2017 23:19

M66a98r95t46i47n 50V53e46s15e92l93ý 1940438657236

Jste si jisti, že se to píše Pierre Ordinairre? Znechucuje mě, že průměrný redaktor není schopen si ověřit v gúglu, jak se jména správně píší. Dál jsem nebyl schopen to dočíst. :-/

+3/−3
doporučit
24.5.2017 21:05

J53a64r37o90s44l93a44v 64R34y95c12h30t62á53ř 2964379369276

Dnes proběhla výměna na postu ministra financí, v Manchestru pokračuje odhalování dalšího zrůdného příběhu majícího mnoho společného s tragickými výsledky oficiálně propagované evropské migrační politiky, ale tématem hlavního článku na titulce iDnes je znalec absintu.

+7/−22
doporučit
24.5.2017 21:55

G22a48b58r62i97e32l 33H55o17r81t89e64n 9891179793154

Návrh redakci - uspořádejte speciální Rozstřel, ve kterém budou hosty Václav Seidl a MUDr. Karel Nešpor. Téma - tento rozhovor.:-)

+1/0
doporučit
29.5.2017 16:37

P19a45v36e74l 62Š63i32m44e70k 7497442304895

Chodím tam pravidelně, úžasné přátelské místo.

+1/0
doporučit
25.5.2017 8:22
Foto

P92a17t64r66i77k 30C27h64r90z 4658159672889

A je absinth ještě pořád absinthem? Právě ona regulace na množství tujonu donutila výrobce změnit způsob výroby a místo macerace pelyňku v lihu se maceruje v teplé vodě. Což sice vede k menšímu výluhu tujonu, ale zároveň i dalších, chuť ovlivňujících látek.

+1/0
doporučit
25.5.2017 6:05

M86a61r73e68k 16S93a49j57d44a 2605100616648

Zni to zajimave... jen skoda, ze bez tech krokodylu ;-( Tak radsi asi toho Poutnika + Ferdinanda :-)

+1/0
doporučit
24.5.2017 20:50

L58a26d24a 90N58o87v12a64k 4232733347

taky fetuju.. Děkuju za přínosný článek...

+2/−7
doporučit
25.5.2017 1:06

P97a21v86e62l 50Z28o79u31h17a72r 5768704694119

krokodýly ne ale bílé myši jo

+1/−2
doporučit
24.5.2017 20:23





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.