Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T86o23m58á30š 62B94l43á97h66a 9351362971501

"Absint navozuje střízlivou opilost".... tím heslem se budu řídit ;-)

+25/0
doporučit
24.5.2017 20:47
Foto

R41o40s80t53i32s34l82a58v 42T28a91r36a13b28a 7928228955909

Měl jsem možnost ochutnat z jejich bohaté nabídky. Kluci se tomu věnují fakt zodpovědně i výklad byl velmi poučný, rád poznávám nové věci. Tohle poznání stálo skutečně za to.

+25/0
doporučit
24.5.2017 20:15

M23a67r30t14i30n 42K60ř55í60ž 9543412250417

Takovým lidem se říká absintent.

+19/0
doporučit
24.5.2017 23:07

K80a72r58e21l 18Z30a23c86e16k 7871679541947

Příště o prospěšnosti rumu.

+20/−1
doporučit
24.5.2017 20:50

R66u92d58o76l49f 85R70u43b23e39š 3299375191484

Nádhera - jsem rád, že čtenáře zajímají takováto témata. Občan je už unaven mediální masáží ohledně Kájínka a invaze uprchlíků....

+14/−1
doporučit
25.5.2017 0:10

M91i76c73h38a27l 26G86r20u63n53t 9165844916818

Před asi třemi týdny byl pěkný díl o absintu na stream.cz (Jídlo s.r.o.).

+10/0
doporučit
24.5.2017 21:04

P14e16t79r 62M59a35r75e66k 9953828140

Jednou jsem měl z Absintu několik hodin úplný okno. Poté co jsem se dozvěděl co jsem vše dělal a od té doby Absint radši nepiju ;-D

+12/−1
doporučit
24.5.2017 20:21

D54a97v67i42d 39O82n97d80r30u20š42e59k 9499379173565

Jaký je rozdíl mezi odborníkem a norkem?

+8/0
doporučit
24.5.2017 20:02

P61e81t71r 15S23o19u95r39e51k 7362761652291

Zajímavý rozhovor, děkuji.

Jenom se musím smát ceně 30 tisíc za archivní láhev Absintu. Ne, nenechte se zmást, nejsem Onasis, ale když se člověk ponoří trochu více do toho, že Whisky není jen Red Label od Walkera a že Rum není jen Diplomatico, tak zjistí, že 30 tisíc jsou raritky a archivní věci se pohybují minimálně o jeden řád výše...

+7/0
doporučit
24.5.2017 21:57

L14a17d90i46s77l82a36v 44M42a39t53u55l66a 3521959880762

"Kupují zmíněný obarvený bramborový líh" - alespoň u nás to není pravda. Bramborový líh se na výrobu alkoholických nápojů nepoužívá už desítky let. I ty nejlevnější rumy se dělají z melasy (odpad z cukrové řepy). Bramborový líh jemně řečeno nevoní, melasa je odpad, který se jinak špatně využívá.

+6/0
doporučit
25.5.2017 0:18

P82e20t16r 29S89k48á51l27a 7717113646630

tak zatím má obě uši

+7/−1
doporučit
24.5.2017 21:00
Foto

V31ě92r45a 65R97a24m29b10o75u71s77k38o33v29á 3515281580567

Dejte žlutým krokodýlům čas.

+4/0
doporučit
24.5.2017 22:31

K65o98n50r74a52d 66S59l98a23d68e48k 3297158819702

V devadesátých jsme pili takovej zelenej absint, opilost rozhodně střízlivá nebyla, ale doplňovali jsme to pivem a někdy i teqilou R^

+3/0
doporučit
25.5.2017 1:18

R80u20d46o18l89f 67S37t75a88r11y 6208417768

Ten pan nevi jak se dela absint. Na to je specielni destilacni pristroj pro domaci vyrobu. Ve Svycarsku ma zvlastni tradici. Vyrabi se v kantonu Jura. Tam je spousta studanek a potucku a tam se i casto najde lahev s vybornym absintem. Rika se mu prelozeno "zelena vila". Pije se s vodou a proto esence vytvori emulsi a napoj se zakali.. Nez se zakazal byl to napoj chudeho lidu. Masove vyrobeny absint je svindl. To se musi jit do kantonu Jura ke znamym. Tam lze ochutnat pravy doma vyrobeny absint. Jiny v dobe zakazu taky nebyl. Kazdy vyrobce ma svoji recepturu. V dobe zakazu navstivila svycarska vlada kanton Jura. Jako dezert dostali zelene zbarvenou zmrzlinu.... To tak trochu k povaze lidi z Jury.

+7/−10
doporučit
24.5.2017 20:58

J94a70n95a 33S67t25e44h65l23í56k49o77v16á 2989100600606

Sice mě teď už tolik neláká, když to tedy bez opia nebude ono ;-) ale velice hezký a zajímavý rozhovor, :-)

+2/0
doporučit
25.5.2017 8:39

K55a66r95e67l 52T18r15o19n68n88e37r 2326604720424

Ten pan Seidl se ve svém vyprávění velice liší od toho, co je možno se dočíst v odborné literatuře, především francouzské a švýcarské, z počátku 20. století.

Zdá se mi, že až do celosvětového zákazu absinthu v roce 1915 se vyrábělo a pilo úplně něco jiného, než co známe dnes. Používají se jiné odrůdy pelyňku a obsah halucinogenního tujonu byl snížen na minimum. Exaktní srovnání už ale není možné, pamětníci resp. účastníci tehdejších absinthových mejdanů už nežijí a těch pár archivních lahví, které snad ještě někde jsou, k poznání problému nepomůže.

A také se to jinak podávalo - pan Seidl popisuje, jak se to dělá dnes, v barmanské literatuře z konce 19. století se dočtete něco úplně jiného. Největším nesmyslem je jeho tvrzení, že kostka cukru, určená ke karamelizaci nad zapáleným alkoholem, byla symbolem bohatství. Cukr byl v té době zcela běžnou a cenově dostupnou záležitostí.

Tvrzení, že někdo vypil 24 sklenic poctivé, ničím neředěné, lihoviny s vysokým procentem obsahu alkoholu už nevěřím vůbec.

+6/−10
doporučit
24.5.2017 20:37

K34a82t13e52ř72i25n61a 88T46y15c66o62v95á 9390831686365

pěkné, zajdu. doufám, že i kostku cukru mi zapálí. budu myslet na Toulouse-Lautreca

+3/−3
doporučit
24.5.2017 23:19

M25a38r55t52i45n 18V52e61s89e23l97ý 1350178427616

Jste si jisti, že se to píše Pierre Ordinairre? Znechucuje mě, že průměrný redaktor není schopen si ověřit v gúglu, jak se jména správně píší. Dál jsem nebyl schopen to dočíst. :-/

+3/−3
doporučit
24.5.2017 21:05

J82a17r53o33s94l57a86v 44R92y76c58h61t84á55ř 2194799839296

Dnes proběhla výměna na postu ministra financí, v Manchestru pokračuje odhalování dalšího zrůdného příběhu majícího mnoho společného s tragickými výsledky oficiálně propagované evropské migrační politiky, ale tématem hlavního článku na titulce iDnes je znalec absintu.

+7/−22
doporučit
24.5.2017 21:55

G10a17b32r27i88e87l 73H60o89r81t12e62n 9631399723154

Návrh redakci - uspořádejte speciální Rozstřel, ve kterém budou hosty Václav Seidl a MUDr. Karel Nešpor. Téma - tento rozhovor.:-)

+1/0
doporučit
29.5.2017 16:37

P78a87v85e60l 73Š78i37m92e61k 7747852564665

Chodím tam pravidelně, úžasné přátelské místo.

+1/0
doporučit
25.5.2017 8:22
Foto

P16a80t43r23i16k 16C35h38r65z 4288649582449

A je absinth ještě pořád absinthem? Právě ona regulace na množství tujonu donutila výrobce změnit způsob výroby a místo macerace pelyňku v lihu se maceruje v teplé vodě. Což sice vede k menšímu výluhu tujonu, ale zároveň i dalších, chuť ovlivňujících látek.

+1/0
doporučit
25.5.2017 6:05

M67a15r42e39k 23S29a88j79d75a 2305920336558

Zni to zajimave... jen skoda, ze bez tech krokodylu ;-( Tak radsi asi toho Poutnika + Ferdinanda :-)

+1/0
doporučit
24.5.2017 20:50

L31a78d39a 65N23o12v26a92k 4822113677

taky fetuju.. Děkuju za přínosný článek...

+2/−7
doporučit
25.5.2017 1:06

P48a56v32e47l 75Z23o69u31h11a38r 5218324594319

krokodýly ne ale bílé myši jo

+1/−2
doporučit
24.5.2017 20:23





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.