- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Třeba ve fast foodu klidně. Moc nechápu, proč by měl být problém bezdomovec, když má potravinářský průkaz (tzn. není infekční).
U nás u řezníka drštková polévka za 29,-. A s dodržováním všech hygienických norem. Takže popisované bistro žádná hitparáda.
Skleničky z použitých lahví? Co na to hygiena a ČOI?
To by mi zase tak nevadilo. I "hořčičák" umyjete stejně jako normální sklenici. Vím i o dost kladně hodnocené restauraci kde podávají domácí limonádu právě ve skleničkách tuším od marmelád a lidem se to zjevně líbí.
...veganská = bez vepřového masa ?...
No.. vzhledem k tomu KDO tam pracuje, hádám že s masem RADĚJI nepracují. Vyžaduje to přísnější pravidla a větší nároky na skladování (nutnost chlazení). Zeleninu můžete nechat ve sklepě.
Napad fajn a drzim palce, ale 3 mio dotaci zvenci zni prestrelene.
Naopak! Když jsem podnikala tak jsem nestačila valit oči, co všechno si musíte pořídit (provozovala jsem podnik s nepotravinářským zbožím). Držme jim palce a podpořme je tím, že tam zajdeme něco ochutnat.
Myšlenka na podobné začlenění lidí vypadá na první pohled hezky, jenže obávám se, že to skončí jako několik jiných obdobných projektů. Po vyčerpání první dotace se bude žádat o další a další, dokud to potichu nevyšumí. Podniky, které staví na tom, že vaří bezdomovkyně nebo třeba postižení prostě nebudou mít dostatek zákazníků a neuživí se. Provozování restaurace není jednoduchý byznys, konkurence je těžká. Zákazník si vybírá a má na výběr mnoho variant. A přestože na internetu mnoho lidí napíše, jak myšlenku podporuje, tak ve skutečnosti tam nepůjde. Mnohem lepší by bylo zaměstnat tyto lidi jako normální zaměstnance u městských organizací a nijak to nevystavovat na odiv. Proč by nemohli začít jako pomocná síla v bufetu městských úřadů nebo podobných nekomerčních organizací? Když se osvědčí, mohou postoupit výš. Tato cesta by byla dlouhodobě udržitelná.
Můj názor vychází ze zkušenosti bývalé spolužačky. Po nehodě částečně ochrnula. Před cca. 5 lety se otevírala kavárna, která měla podobnou myšlenku. Zaměstnat postižené, jak tělesně tak i částečně mentálně. Vydržela tam pracovat ani ne 3 měsíce a celkem rozčarovaná odešla. Plno měli jen při slavnostním otevření, kdy tam přišlo pár úředníků ze sociálního odboru a pozvaní novináři. Jinak si tam ale prý připadala jako opička v zoo nebo exponát za výlohou. Rozpačité reakce lidí, často trapné chvíle, hloupé komentáře. Prostě to nefungovalo. Teď pracuje ve výrobně baget a je spokojená.
Nápad se mi moc líbí, oceňuju snahu o návrat do společnosti. Jen mě mrzí, že vaří pouze veganská jídla...
Reklamní sdělení bývají většinou označená jako reklama.
Pravda, kvůli tomuto článku tam začnou tak rejžovat, že herny a prodejci krabicáků budou mít žně.
Doufám, že mají zdravotní průkaz a všechna vyšetření.