Diskuze

V pražském bistru vaří kuchařky z ulice. Výdělek jim pomůže splácet dluhy

Čočková polévka za 25 korun, špagety za 75 korun, mošty, zákusky i slané koláče - vše veganské. Takový výběr čekal návštěvníky pražské Jídelny kuchařek bez domova při jejím středečním otevření. Organizace Jako doma ve smíchovském bistru zaměstnala na plný úvazek čtyři ženy, několik dalších pracuje jako brigádnice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Třeba ve fast foodu klidně. Moc nechápu, proč by měl být problém bezdomovec, když má potravinářský průkaz (tzn. není infekční).

0 0
možnosti

J63a58n 15Z30e55m81a58n

23. 3. 2017 8:22

U nás u řezníka drštková polévka za 29,-. A s dodržováním všech hygienických norem. Takže popisované bistro žádná hitparáda.

1 0
možnosti

J47a43n 60Z10e83m16a37n

23. 3. 2017 8:21

Skleničky z použitých lahví? Co na to hygiena a ČOI?

1 0
možnosti

A23l90e39š 19J86í15l39e60k

23. 3. 2017 12:46

To by mi zase tak nevadilo. I "hořčičák" umyjete stejně jako normální sklenici. Vím i o dost kladně hodnocené restauraci kde podávají domácí limonádu právě ve skleničkách tuším od marmelád a lidem se to zjevně líbí.

0 0
možnosti
Foto

...veganská = bez vepřového masa ?...

1 0
možnosti

A79l79e71š 67J42í87l98e52k

23. 3. 2017 12:48

No.. vzhledem k tomu KDO tam pracuje, hádám že s masem RADĚJI nepracují. Vyžaduje to přísnější pravidla a větší nároky na skladování (nutnost chlazení). Zeleninu můžete nechat ve sklepě.

0 0
možnosti
Foto

Napad fajn a drzim palce, ale 3 mio dotaci zvenci zni prestrelene.

0 0
možnosti
Foto

Naopak! Když jsem podnikala tak jsem nestačila valit oči, co všechno si musíte pořídit (provozovala jsem podnik s nepotravinářským zbožím). Držme jim palce a podpořme je tím, že tam zajdeme něco ochutnat.

2 0
možnosti

P15e86t41r 88D45l88o77u34h10ý

22. 3. 2017 21:53

Myšlenka na podobné začlenění lidí vypadá na první pohled hezky, jenže obávám se, že to skončí jako několik jiných obdobných projektů. Po vyčerpání první dotace se bude žádat o další a další, dokud to potichu nevyšumí. Podniky, které staví na tom, že vaří bezdomovkyně nebo třeba postižení prostě nebudou mít dostatek zákazníků a neuživí se. Provozování restaurace není jednoduchý byznys, konkurence je těžká. Zákazník si vybírá a má na výběr mnoho variant. A přestože na internetu mnoho lidí napíše, jak myšlenku podporuje, tak ve skutečnosti tam nepůjde. Mnohem lepší by bylo zaměstnat tyto lidi jako normální zaměstnance u městských organizací a nijak to nevystavovat na odiv. Proč by nemohli začít jako pomocná síla v bufetu městských úřadů nebo podobných nekomerčních organizací? Když se osvědčí, mohou postoupit výš. Tato cesta by byla dlouhodobě udržitelná.

Můj názor vychází ze zkušenosti bývalé spolužačky. Po nehodě částečně ochrnula. Před cca. 5 lety se otevírala kavárna, která měla podobnou myšlenku. Zaměstnat postižené, jak tělesně tak i částečně mentálně. Vydržela tam pracovat ani ne 3 měsíce a celkem rozčarovaná odešla. Plno měli jen při slavnostním otevření, kdy tam přišlo pár úředníků ze sociálního odboru a pozvaní novináři. Jinak si tam ale prý připadala jako opička v zoo nebo exponát za výlohou. Rozpačité reakce lidí, často trapné chvíle, hloupé komentáře. Prostě to nefungovalo. Teď pracuje ve výrobně baget a je spokojená.

1 0
možnosti

P22e64t25r 17K18m65í82n89e84k

22. 3. 2017 20:46

Nápad se mi moc líbí, oceňuju snahu o návrat do společnosti. Jen mě mrzí, že vaří pouze veganská jídla...

9 0
možnosti

A25l58e74š 61J93í98l33e43k

23. 3. 2017 12:49

.. asi kvůli hygieně...

0 0
možnosti

dneska uz vari fakt každý :-)

5 0
možnosti
Foto

Reklamní sdělení bývají většinou označená jako reklama.

2 2
možnosti
Foto

Pravda, kvůli tomuto článku tam začnou tak rejžovat, že herny a prodejci krabicáků budou mít žně.

0 0
možnosti

P63e97t94r 73Š45i37m42e96k

22. 3. 2017 18:09

Doufám, že mají zdravotní průkaz a všechna vyšetření.

11 4
možnosti

Na veganský to není potřeba.

3 2
možnosti