Diskuze

Jako kluk vinohrad nesnášel. Teď jeho vína chtějí nejlepší restaurace

Jsou mladí, úspěšní a jejich jméno dnes rozhodně nečtete naposledy. A to nejen proto, že jsou ve svém oboru dobří, ale především kvůli tomu, že k němu přistupují jinak. Lépe, inovativně, nekonvenčně. Třeba jako mladý vinař Roman Fabig, další postava seriálu iDNES.cz Cesty vzhůru. K řemeslu se dostal díky prarodičům. Jeho přístup k výrobě vína je však od základu jiný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezká reklama, ale dobrých vinařů je na Moravě více. Když už se dokážeme vyhnout průmyslovým vinařstvím typu Vinium nebo St.Uršula Bingen /Rehein, najdeme i menší vinařství s vynikajícími produkty, třeba Košut. Jeho bílé víno je opravdu výjimečně aromatické a plné, ale já jsem příznivec červených vín, ty se na Moravě už tak špičkové nedaří.

Jižní Morava je geologicky příbuzná rakouským vínům z oblasti mezi Balatonem a Vídní, zvané Burgenland. Tamější réva produkuje objem, méně už kvalitu.

0 0
možnosti

Zajímala by mě finanční stránka příběhu. Jak v 29 letech vyděláte na barák s nerezovými tanky atd. na výrobu vína?

0 2
možnosti

třeba si půjčil od banky oproti vinohradu

1 0
možnosti

je zajímavé, že když čtu článek o jakémkoli vinaři a jeho práci, téměř nikdy v záplavě těch činností s tím spojených se nezmiňují postřiky... Je to nesmírné množství chemie, která se musí do vinohradů navalit (jinak by to nešlo), ale tohle je právě ten důvod, proč jsem víno přestal raději pít...

0 2
možnosti

Není ani veřejným tajemství, že například v níže (kolegou) zmíněné Blatnici se lidem nedoporučuje užívat vodu ze studní, právě kvůli vysokému obsahu škodlivých látek z postřiků, které stékají do podzemních vod z okolních kopců (vinohradů)...

1 0
možnosti

M87a12r58e66k 36T12e47t67u29r

30. 11. 2016 18:00

Taky nesnáším vinohrad, ale mám rád víno. :-P

0 0
možnosti

Národní víno? Každá oblast je jiná a každé odrůdě se v ní daří jinak. Dokonce jsou rozdíly i v tratích jedné oblasti. V Blatnici se třeba skvěle daří ryzlinku rýnskému, asi lépe než v Německu. Pravdou je, že některé odrůdy jsou v některých lokalitách zcela nevhodné.

4 0
možnosti

Vsak psali o ceskem narodnim vine a to musi byt nekde od Melnika. Ikdyz z Hustopeci, tak porad cosi plantal o ceskem. Moravske narodni vino moze byt klidne aj z Blatnice;)))

1 0
možnosti
Foto

Nejsem znalec, ale mně osobně vína pana Fabiga moc chutnají :-)

3 0
možnosti

Jsem perfektní vinař-znalec. Rozeznám bilé od červeného vína, pokud ho vidím, jinak nic. Víno téměř nepiji, pouze v nutných případech při přípitcích smočím ret. Takže mi v restauraci mohou nalévat perfektní drahé vino, ale take podřadný druhák ve stejné cenové relaci, aniž bych to poznal. Jenom se obávám, že podobných "znalců" vín je nás většina, ale značná část se tváří jako znalci a na těch majitelé resturací a vináren těžce vydělávají.

7 11
možnosti

A23d84a88m 10H26u61r90t97a

30. 11. 2016 14:48

Já expert nejsem, ale na lahvi bílého třeba z Albertu si prostě nepochutnám, je to pro mě jen kyselý nápoj bez chuti. Pokud někdy zkusíte kvalitní víno, už nechcete jinak. Mladíkovi držím palce!

8 1
možnosti

Tak co jste uvařil tentokrát, pane Kozderka?;-D

2 0
možnosti

Česká odrůda, která je ale moravská?!

#

4 3
možnosti

M20i48l27a85n 82V47o98l26e57k

30. 11. 2016 13:54

Neprodává víno, prodává příběh. Stejně nikdo nemůže ochutnat všechna vína a pak pít to nejlepší. Důležité je, co si myslí, že pije.

1 0
možnosti