Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Po třech letech je jasno: výbuch chemičky v americkém Westu zavinil žhář

Explozi továrny na hnojiva v americkém Westu, kde před třemi lety zemřelo 15 lidí, zavinil žhář. Oznámili to ve středu federální vyšetřovatelé. Výbuch chemičky v dubnu 2013 zdevastoval část města, kterou obývají zejména potomci českých emigrantů. Vyžádal si patnáct obětí a nejméně 150 zraněných.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R70a65d58a87n 91K26u22b98a16n10t 1253460339580

Jsem rád, že mají i makové koláčky.

0/0
12.5.2016 10:02

J70o50s43e49f 24D19a68n11í33k 9896728932165

Zvláštní. Někdy trvá vyšetřování 3 roky, jindy je pachatel vytrubován půl hodiny před činem.

0/0
12.5.2016 7:48

A86n12n41a 27T82r42o16c19h18t79o71v32a 1727155751391

To je velice lidsky lidské, když rodáci před velkou louži pomůžou krajanům za velkou louží vyrovnat se s katastrofou, která je postihla výbuchem chemičky v americkém Westu!

0/0
12.5.2016 5:33

T24o56m35a97s 86D45r98a12j59s21a42j11t79l 9929637808150

Byl jsem se ve Westu loni podivat. Vetsina mesta opravena nebo znovu postavena, zustalo jen par zdemolovanych domu blizko tovarny a po tovarne jen vybetonovana zem.

Bohuzel to vypada, ze zrusenim tovarny sla cela ekonomika mesta k zemi - spousta zavrenych hospod a obchodu, domy na prodej. Tak nejak tam chcipl pes. Jediny skutecne prosperujici podnik, ktery jsem videl, byla "Little Czech Bakery" u dalnice. Ale kolace, ktere mely misto drobenky nejaky divny syr a byly plnene i takovymi vecmi jako parek nebo grilovane maso, moc cesky nevypadaly. Nikdo z obsluhy neumel ani slovo cesky, vetsinou to byli Mexikani.

+2/−1
12.5.2016 0:05

M24i80r81a 32L67o18v37e 3244770988274

Drobenka na techto kolacich nikdy ani nebyla a jaky divny syr? ...myslite cream cheese? Parky tam byt nemohly, to jste si popletl se sausages.;-D

http://www.czechstop.net/our-menu/

According to a poster in the store, the Czech Stop uses over 1,200 lbs of cream cheese, 9,000 lbs of flour, 750 gallons of milk, 2,400 lbs of butter 1,300 lbs of sausage, 2,100 dozen eggs, and 2,500 lbs of American cheese each week to produce its baked goods

+3/−1
12.5.2016 2:38

T69o44m47a79s 53D54r96a90j84s58a17j83t51l 9299837818610

To je jedno. Proste s tim syrem to byl hnus, ktery bych si nikdy kolacem nazvat nedovolil.

0/0
31.5.2016 22:36

T23o55m37a74s 56D51r89a82j18s30a86j41t57l 9989687748640

Ale Jalapeno Jelly od nich musim pochvalit, zajimavy doplnek ke grilovanemu masu.

0/0
31.5.2016 22:40

J64i79ř66í 87M14o87r17s14e 7723309722605

Článek to líčí, jako by v té stodole skladovali TNT. Ve skutečnosti to bylo v podstatě totéž, co v roce 1921 explodovalo v Oppau, jenže tam toho měli uskladněno v silu 4500 tun, exploze byla slyšet 300 km daleko, zabilo to 500 lidí (teoreticky, protože je nikdo nenašel), okna byla vymlácená 30 km daleko. Průměr kráteru 100 metrů, hloubka 20.

Ale k věci - proč to vybouchlo? Protože jim ty suroviny na hnojivo vybouchly? Protože jim to v silu slehlo, přestalo být sypké a ztvrdlo. Rozbíjet to krumpáčem nebylo při daném množství úplně optimální, takže to začali ODPALOVAT POMOCÍ MALÝCH NÁLOŽÍ a ta zábava jim vydržela během pěti let cca 20.000x, než se jim to podařilo odpálit komplet.

Tolik k oněm chybějícím "protipožárním opatřením"...

+1/0
11.5.2016 23:33





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.