- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jsem nekuřák, ale jsem i racionálně uvažující člověk. Kuřácká licence je totiž tržní řešení, které by podléhalo nastavitelným limitům. Donedávna jsem ještě se zákazem kouření souhlasil, ale dnes jej pokládám za pouhé rychlé a snadné řešení, které nemůže být řešení. Přinese jen další, nesnadné problémy. Je nutné zvážit pro a proti různým návrhům. Dražba licencí je dle mého nejschůdnější cestou k obecné spokojenosti všech. Množství kuřáků bude ubývat a tomu musí odpovídat i počet licencí. Cena licence by neměla mít upadající hodnotu. Pokud nebude o ně zájem, zanikne.
Nechápu to nadšení nekuřáků, kteří se chystají vrhnout do dnes kuřáckých pajzlů a hospod.
Jednak je z historického vývoje boje proti kouření prakticky jisté, že zákon v podobě z prvního čtení neprojde. Druhak je prakticky jisté, že Češi si s tím poradí, ať je účel sebebohulibější. Viz bodový systém - ten fungoval 1 měsíc. Pak se na silnice vrátilo peklo.
To je ale hloupé, byl autor článku v hospodě? nebo v pražské restauraci pro free cool a vegan lidičky. Znám hospody zde v pohraničí, když se v nich za káže kouřit tak to můžou hospodský zabalit. I tady na periferii máme nekuřácké restaurace kde si můžete dát šopák s dvěmi deci sody a tam se vám bude líbit, ale nikdo vás nenutí chodit do hospody pod náměstím kde se lidé rekreují po práci. Z druhé si myslím že je věcí majitele jestli chce ve svém podniku kouření či nikoli. stejně jako je mou svobodnou volbou pít pivo či víno, je mou soukromou volbou kouřit či nekouřit a také podle toho navštěvovat podniky podle toho jak mi vyhovují. Nemohu ve sklepním billiárd klubu za náměstím kde to voní pivem a utepencema a syrečkama chtít bezva zdravoučký pokecík ale lidovou zábavu a kté tabák patří už pět set let. hezký víkend.
Dnes zavřeno. Vnitřní prostory restaurace pronajaty soukromé společnosti pana XY.
Na vyžádaní budete personálem obslouženi! Podmínky vyvěšeny ve výčepu!
PS za symbolickou cenu 1 Kč, co bych pro lidi neudělal
Vašemu tvrzení v titulku se milá redakce eufemicky říká ohýbání pravdy. Kde jste dospěli k tvrzení že štamgasti nechtějí v hospodě kouřit?
To je jednoduché, ti co do hospody nezajdou jak je rok dlouhý, tak uvedli, že choděj každej den aby jejich hlas proti kouření měl jo váhu.
Ano doba se změnila. Místo chlapů v monterkach bude sedět v hospodě navonena bukvice a bude cucat jedno pivo celej večer. Podpora podnikání a hospodské činnosti jde do kytek. Co tak ještě zvýšit zivnostnikum ceny energii, daně a sociální a zdravotní. To by byl teprve kauf. Likvidujete živnostníky skrz blby co přijdou do hospody jednou za měsíc na malý pivo. Jsem kuřák a taky mi vadí když je ve vzduchu šest startek na metr krychlový, ale je to moje volba, když se to někomu nelíbí, ať tam nelze. Tak a teď můžete kamenovat. Náš národ stejně nic jiného neumí. Jen kafrat, radit, blbe gyglat ale když přijde ne věc tak jsme pěkní přizdisráči. Pěkný večer J.
Ano, náš národ umí jen kafrat, radit, blbe gyglat.. jste toho důkazem.
proč nehájíte svobodu mít v hospodě šváby nebo potkany? Ať si s tím trh poradí sám a né nějaké zákazy hnusné bruselské hygiény!
Zkuste dát na dveře ceduli, že to tak v kuchyni máte. Garantuji vám, že se k vám nikdo nepřijde najíst; byl by to špatný podnikatelský záměr a vy byste zkrachoval.
Pokud byste to ovšem na dveřích neuvedl, zákazník si to nemá jak zkontrolovat – proto jsou hygienické kontroly, aby majitelé restaurací neobelhávali zákazníky.
Diskriminace kuřáků nebo alkoholiků je zpravidla rasismus nebo třídní nesnášenlivost. Takový chudý kuřák vydá poslední zbytek dávek na své děti za cigarety a okolí mu to nepřeje. Stejně tak rum, čili dnes tuzemák, mnozí lidé neradi vidí sociálně vyloučené s tou láhvinkou v ruce.
Kuřácká restaurace by mohla být poslední oázou chudého člověka, kde by se mezi svými mohl vyžít. Co na to ombudsmanka, nebo AI?
V Podstatě bych prvně zavedl povinné napracování kouřových přestávek. Nedávno jsem u některých lidí vypozoroval, že by měli napracovat tak 1-2 hodiny denně.
V hospodě? To jako,že by "napracovali" dobu kdy kouří a naplno nechlastají? Úsměvná představa jak za někým přijde hospodský a řekne mu:" Prokouřil jsi hodinu,to jsou dvě piva tak tu budeš ještě hodinu sedět a hezky si ty dva kousky vylemtáš.".
Už vidím, jak se "najednou" zjistí, že kuřáci před hospodou - i pokud se baví normálním hlasem - jdou o půlnoci "jaksi" slyšet....
Tak nějak tuším, že přijde záhy zákon o tom, že se nemůže kouřit X metrů od oken, aby lidem nešel kouř do oken, případně aby se eliminoval hluk, plynoucí z klidného rozhovoru dvou lidí v pozdních hodinách.
A co teprv až budou mít v sobě šest piv a jednoho jointa....to bude cirkus na ulicích...
Už teď lituju lidi, kteří mají v domě hospodu/restauraci.
O podobné scénce jsem slyšel vyprávět - známí popíjeli v baru,dva šli na cigaretu,ostatní se postupně vytrousili za nimi na ulici,takže tam po půlnoci ve všední den stálo cca 12 lidí.Někdo z obyvatel na ně zavolal policejní hlídku a chudáci policisté narazili na ožralý hlouček ve kterém byli dva právníci - ti okamžitě chtěli důkaz,že hlasitý hovor překročil 40 decibelů a ve finále bylo dohadování s policií ještě hlasitější než hovor předtím.Do toho vylezl i zbytek lidí z baru,policie odjela a ve finále se nikdo nevrátil dovnitř a "zábava" venku trvala do zavíračky.
No,budeme si muset zvykat.