Diskuze

LÉTAJÍCÍ SLÁDEK: Pivo má zatím image lůzra. Čeká nás rivalita s vinaři

Létá z místa na místo a v pivovarech vaří podle vlastních receptů pivní speciály. „Pivo má u nás zatím stále image lůzra, má nálepku levného alkoholu. Myslím, že během nějakých deseti let se to změní,“ říká kočovný sládek Jan Kočka. Špatná piva se podle něj nedělají, neměla by totiž šanci. Občas však várku zkazí chyby výčepních.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tohle je asi nejlepší rozhovor o pivě, co jsem četl. Hodně se mi líbí, že se Kočka nepovyšuje nad "obyčejné" pijáky, ale bez předsudků si dá Prazdroj nebo dokonce géčko (zatímco spousta pivních pozérů sice Kočkovu tvorbu adoruje, ale gambáčem by si neumyli boty) :-)

0 0
možnosti

K19a97r17e46l 24N44e49č32a29s

22. 12. 2015 15:36

Tak někdo pije víno,jiný pivo.Jsou i kořalečníci.Všechny tyto nápoje jsou buď dobré nebo mohou být patok.Lůzry tyto nápoje mohou spíše vyrobit.;-D

0 0
možnosti

Pivo beru jako ochucenou vodu, která výborně zahání žízeň. Víno pochází z lisovaných hroznů a je to božský nápoj.

1 7
možnosti

Dobré pivo je nápoj k vepřo-knedlo-zelo, popřípadě zaskočit na jedno. Dobré víno je nápoj k jiným jídlům a na posezení nejlépe ve sklípku. Pro mne je to takto. Oba nápoje, jsou-li dělané s láskou jsou skvělé, ovšem vybírám si, jak v pivu, tak i ve víně. Sládkům i vinařům (dobrým vynikajícím) zdar a dlouhá léta!

4 0
možnosti

;-)R^

Jasně, trh je o boji o spotřebitele, ale pokud připustíme, že televize servíruje lidem nejlépe jejich vlastní myšlenky tak, aby byli spokojeni, a porovnáme seriály či filmy o víně a o pivu, tak je jasné, že cílovka je pořád někde jinde.

Jasně, jsou tu konzumenti pod obojí, ale ti se zase nenechaj zmasit reklamou tak, aby přešli jen na jedno z toho.

1 0
možnosti
Foto

Jsem zapálený pivař. Ten mok prostě miluji. Pivní speciály...hmmmm.

Dobré víno mám sice rád a není mi líto obětovat nějakou kačku, ale dám si ho jednou za uherák. Tak jen doufám, že nepůjde cena na dvojnásobek.:-/

0 0
možnosti

Tak základem je to že tyto pivovary nemají na stáčecí linku a to ani finance ani produkci, stáčení probíhá ručně. Dokážete si představit následný opruz pro minipivovar se 4mi stálými zaměstnanci se zálohovanými lahvemi?

1 0
možnosti

To bych pochopil, tak proč to nestočej do PETky a hned můžou místo 90 Kč za 0,75 l účtovat 60-70 Kč za 1l PET. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Podle me to neni az tak o uvareni, ale hlavne o vykvaseni a stoceni.

0 0
možnosti

R17u71d41a 24S79l31a51v13í19k

21. 12. 2015 14:07

To se mýlíte, vaření je zásadní část výroby piva, kde se toho dá spoustu zkazit.

0 0
možnosti

Je dobře, že se malé pivovary soustřeďují piva typu IPA, ALE, PALE... Pokud začne větší pivovar vařit toto pivo "seriově" nejsem proti, ale ať to dělaj z chmele a bez chemie. Myslim, že jako mustr bych vzal vše od Matušky..Raptor, Apollo Galaxy, Zlatá Raketa....Co na to Stanislav Bernard? :-)

0 0
možnosti

No vidíte, a já bych jako mustr vzal všechno z Kounického pivovaru. Takový Sorachi, Nelson Sauvin, Mouřenín, Porter... Akorát není tak proslavený jako Matuška. :-)

2 0
možnosti

Kurňa, hned jsem dostal chuť na summer ale z místního minipivovárku :-)

0 0
možnosti

Fuj, kdo delal ted odpudivy titulek?

Co melo jako znamena to "lůzra"?

Cestina i anglictina placi.

0 0
možnosti
Foto

To je novotvar, "dva v jednom". Neco mezi luzou a losserem. :-)

0 0
možnosti