- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jak to muze nekdo zabit a zezrat, takove mile zviratko?
Bolivijci můžou argumentovat jak chtějí, lama je savec,ergo kladívko je to tedy červené maso.
Líbí se mi sugestivní černá barva v anketě
Syrove maso neni karcinogen, at zije tatarak...
No, jestli tam opravdu stálo, že vysoká konzumace masa a uzenin vede k rakovině, tak co je na tom divného? Naše těla nejsou stavěná na taková kvanta masa (stejně jako nejsou stavěna na neustálý nadbytek jakéhokoliv jídla) - většina našich předků žila velice střídmě (oni neměli na výběr ).
Tak co se rozčilovat? Stejně mohli napsat (a asi to už dřív i napsali), že vadí kvanta sladkostí, alkoholu, kávy atp. No a co? Vím, že jsem dneska neměl sežrat celou tabulku čokolády (a ani tu druhou ;-) ), vím, že jsem o víkendu měl s kamarády pít o něco míň. Nezlobím se, když mi to někdo připomene. A až chytnu třeba cukrovku, budu vědět, že si za ni zčásti můžu. Ale na druhou stranu, alespoň jsem si něco užil. A nejsem žádnej srab, abych si nepřiznal, že za všechno se platí. A že jednou za své chyby taky zaplatím. Ale díky těmto informacím vím, že mám na výběr. A to je fajn, ne?
A za pár let se zjistí, že si vědci zase spletli desetinnou čárku, jako v případě špenátu.
Technická: slovo carpaccio je italské, Bolivijci si určitě dávají carpacho (čte se to stejně "karpačo").
Tak být lamou se asi stane poněkud rizikovou záležitostí.
Tupost davu a vyčuranost marketérů v přímém přenosu. Když se chcete vyhnout rakovině z uzenin, prostě je nežerte.
Jasně. Dobrá rada. V celé Evropě jich jsou ooooobrovská stáda.
Ani v Bolivii neni moc bezne lami maso. Snad jenom u tech chovatelu. A je mnohem drazsi nez hovezi.