Diskuze

Tuk a dehet vede k rakovině odjakživa, říká lékař o uzení. Tabák je horší

Zpráva Světové zdravotnické organizace, podle níž uzeniny způsobují rakovinu, není překvapivá. O tom, že tuk a dehet jsou karcinogenní, se podle Evžena Hrnčíře z vinohradské nemocnice všeobecně ví. Zveřejněná čísla však mohou být zavádějící. Studie vznikají jen tak, že pacient vzpomíná, co jedl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Čtu v poslední době tak strašné věci o uzeninách a mase, že jsem se tedy rozhodl přestat číst.

1 0
možnosti
MZ

Před dávnými lety pravil můj moudrý o dost starší soused: Co projde přímým ohněm, varem, destilačním aparátem a filtrem, to nemůže být škodlivé. Poté si v dobrém rozmaru řádně zakrojil do domácího uzeného, spláchl to plzeňskou dvanáctkou, obrátil do sebe panáčka slivovice a zapálil si cigárko, oči se mu rozzářily, úsměv od ucha k uchu se dostavil prakticky okamžitě, a věřte nevěřte - krom kouření tyhle procedury opakuje víceméně pravidelně dodnes, a to je mu přes 80 let...;-)

1 1
možnosti
KN

K68a67r68e15l 25N35e36č44a96s

27. 10. 2015 16:37

Vašemu sousedovi přeji samozřejmě ještě mnoho let s návyky,které má.

Zkustesi ale ,paní Zelená udělat exkurzi na nějaké onkologické oddělení,pulmologii,kouknout se na hygienu kolostomií,ošetřování bércových vředů a tak podobně.Na životě je ta pestrost to nejzajímavější.;-(

1 1
možnosti
OM

O38n22d35ř31e18j 44M68a51l44ý

27. 10. 2015 11:23

Na tyhle zákazy různých potravin, kvůli tomu, že existuje nepatrně vyšší šance, že místo v 70, dostanete raka už v 60, bych měl jen toto: "Kdo pil, umřel. Kdo nepil, taky. Ale kdo pije náš májový ležák, tomu se umřít nechce." ;-)

0 0
možnosti
BK

Mediální kachny jsou taky karcinogenní?

4 0
možnosti
JL

J68a38n 34L26i74b21i81c57h

27. 10. 2015 1:01

Karcinogenní je prakticky všechno, žijeme v zamořeném prostředí plném toxinů, chemických látek, jež tělo neumí zcela odbourat a jež vedou k poškození buněk a rakovinnému bujení, rakovině se tak příliš vyhnout nedá jen tím, že nebudeme jíst uzeniny, i zelenina je ze zamořených polí DDT, plná pesticidů a těžkých kovů. Ať jíte co jíte, postupně se tělo ničí a hromadí karcinogeny, jen těmi uzeninami to může jít o trochu rychleji, ale stoprocentně se to říci nedá. Navíc platí jedna věc, vše je v zásadě jedlé a něco je jednou a vše je ve větším množštví pro tělo jedovaté a toxické, i vodou či kyslíkem se dá člověk zabít.

1 1
možnosti
SP

S17e12i20d49l 42P86e47t70r

27. 10. 2015 0:21

Aha, takže nějaký zákeřný útok proti Stbabišovi nebo naopak PR kampaň výrobců luštěnin? ;-D

Lidi neblbněte, na něco umřít musíme a živí z toho života nevyvázneme ...:-)

2 0
možnosti
LC

Se těším na ty nápisy na uzeném a salámech, doplněné fotečkami nádorů na tlustém střevě.

2 0
možnosti
PH

P82e55t31r 40H80r77a65b92á82k

26. 10. 2015 22:59

Budeme papat zdravě a pak nás srazí nějaký pošahanec na silnici. K čemu tohle? Ať si každý jí, co chce, popř. na co má chuť. Každý den musí vyjít nějaká zpráva o tom, co je či neni zdravé.

1 1
možnosti
ES

Není to o tom, že je uzení škodlivé... Je to o tom, jak k tomu přistupuje náš mozek, který řídí věškeré dění v našem těle....

Pokud si v duchu říkáte, že je pro vás škodlivé např. pítí mrkvové šťávy, tak pro vás škodlivé bude.......................;-)

3 3
možnosti
MM

M31i45c83h35a73l 60M79a79l68ý

27. 10. 2015 10:43

Zkuste Vámi navrhovaný postup např. při pití louhu. :)

No tak do toho, veselá mysl půl zdraví!

1 0
možnosti
PP

P38e70t42r 47P35e12t15r

26. 10. 2015 20:49

Takovy uzeny losos, to je parada:-)

3 0
možnosti