- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Čtu v poslední době tak strašné věci o uzeninách a mase, že jsem se tedy rozhodl přestat číst.
Před dávnými lety pravil můj moudrý o dost starší soused: Co projde přímým ohněm, varem, destilačním aparátem a filtrem, to nemůže být škodlivé. Poté si v dobrém rozmaru řádně zakrojil do domácího uzeného, spláchl to plzeňskou dvanáctkou, obrátil do sebe panáčka slivovice a zapálil si cigárko, oči se mu rozzářily, úsměv od ucha k uchu se dostavil prakticky okamžitě, a věřte nevěřte - krom kouření tyhle procedury opakuje víceméně pravidelně dodnes, a to je mu přes 80 let...
Vašemu sousedovi přeji samozřejmě ještě mnoho let s návyky,které má.
Zkustesi ale ,paní Zelená udělat exkurzi na nějaké onkologické oddělení,pulmologii,kouknout se na hygienu kolostomií,ošetřování bércových vředů a tak podobně.Na životě je ta pestrost to nejzajímavější.
Na tyhle zákazy různých potravin, kvůli tomu, že existuje nepatrně vyšší šance, že místo v 70, dostanete raka už v 60, bych měl jen toto: "Kdo pil, umřel. Kdo nepil, taky. Ale kdo pije náš májový ležák, tomu se umřít nechce."
Mediální kachny jsou taky karcinogenní?
Karcinogenní je prakticky všechno, žijeme v zamořeném prostředí plném toxinů, chemických látek, jež tělo neumí zcela odbourat a jež vedou k poškození buněk a rakovinnému bujení, rakovině se tak příliš vyhnout nedá jen tím, že nebudeme jíst uzeniny, i zelenina je ze zamořených polí DDT, plná pesticidů a těžkých kovů. Ať jíte co jíte, postupně se tělo ničí a hromadí karcinogeny, jen těmi uzeninami to může jít o trochu rychleji, ale stoprocentně se to říci nedá. Navíc platí jedna věc, vše je v zásadě jedlé a něco je jednou a vše je ve větším množštví pro tělo jedovaté a toxické, i vodou či kyslíkem se dá člověk zabít.
Aha, takže nějaký zákeřný útok proti Stbabišovi nebo naopak PR kampaň výrobců luštěnin?
Lidi neblbněte, na něco umřít musíme a živí z toho života nevyvázneme ...
Se těším na ty nápisy na uzeném a salámech, doplněné fotečkami nádorů na tlustém střevě.
Budeme papat zdravě a pak nás srazí nějaký pošahanec na silnici. K čemu tohle? Ať si každý jí, co chce, popř. na co má chuť. Každý den musí vyjít nějaká zpráva o tom, co je či neni zdravé.
Není to o tom, že je uzení škodlivé... Je to o tom, jak k tomu přistupuje náš mozek, který řídí věškeré dění v našem těle....
Pokud si v duchu říkáte, že je pro vás škodlivé např. pítí mrkvové šťávy, tak pro vás škodlivé bude.......................
Zkuste Vámi navrhovaný postup např. při pití louhu. :)
No tak do toho, veselá mysl půl zdraví!