Diskuze

Uzeniny způsobují rakovinu, potvrdila WHO. Dala je na seznam k plutoniu

Průmyslově zpracované maso podle Světové zdravotnické organizace prokazatelně způsobuje rakovinu tlustého střeva. Pouhých 50 gramů slaniny denně zvyšuje riziko jejího vzniku až o 18 procent.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J10a16n 19H86u41b62e80n52ý

27. 11. 2015 9:39

Když nechcete do sebe cpát kromě jiných chemikálií v jídle i dusitanové soli, tak z jídelníčku automaticky odpadnou jakékoli zpracované masné výrobky jako "šunky", veškeré salámy a párky, uzené, levnější pršut (v ČR >95% pršutů v obchodech).

Nehledě na to, že sra.ek je v levnějších salámech mnohem, mnohem víc.

Jedno je jisté: nejíst chemické sra.ky je finančně i časově o dost náročnější. Někomu to za to stojí, někdo chemii konzumuje.

0 0
možnosti

Dokud o tom nerozhodla WHO, tak jsem si to taky myslela. Teď už si ovšem nejsem tak jistá. Poněvadž jakmile je něco potvrzené nějakou světovou komisí nebo organzací, začne to být podezřelé. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Tak nevím, co je horší.

Uzeniny sice MOŽNÁ způsobují rakovinu (nebo je to tak jako s normálním kravským máslem a vepřovým sádlem, kdy po mnohaleté masáži na zakázku koncernů vyrábějících jejich ropné náhražky zjistili, že máslo a sádlo jsou přirozenou součástí potravy, která způsobuje jejich konzumentům akorát slast v ústech a klídek v zažívacím traktu) nebo měknutí mozku, kterým jsou členové slavné WHO evidentně trpí, pokud uzeniny podle svého doporučení nejedí ;-D

0 0
možnosti

Do WHO asi nastoupili experti z EU! ;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Hovoří se o průmyslově zpracovaných uzeninách. Tedy poctivé domácí jsou v pohodě. Složení většiny průmyslově vyráběných uzenin je katastrofální, tak jako i u sušenek, jogurtů, sýrů, zeleniny i ovoce. Je třeba udělat revoluci v tomto segmentu podnikání a mnohé rádoby inovace poškozující jak je zde zřejmé naše zdraví rovnou zakázat a dopřát lidem takovou životní úroveň, aby neměli nutkání se takto vehnat do spirály smrti.

0 0
možnosti
Foto

No jo, ale když oni ti mago..., pardon vědátoři shrnou všechno na jednu hromadu a zakáží to stejně jako zakázali jíst včerejší guláš, který je po uležení mnohem lepší ;-D

0 0
možnosti

To je, panedámo, novinka!

Už v 80-tých minulého století byly asi pololegální přednášky, tehdy 3,4benzpyren, jak rovnou z černé kůžičky uzeného a kůrčičky sekané a vůbec to jde rovnou nádorem do těla konzumenta.. Divil jsem se, že nás komanči FŠECHNY nepozatýkali, nebo nerozehnali..

Dnešní uveřejnění bych nazval Dubajským atentátem na pána Bábiše©Já, protože právě není v ČR a je to jeden z jeho kšeftů..

0 0
možnosti
Foto

Vy jste asi drobátko zaujatý, že ano, pane Linharte.

Nějak mně uniká souvislost mezi tou slavnou WHO a komunisty před rokem 1989, ledaže byste to dával jako příklad jednoho a téhož diktátu ;-D

0 0
možnosti

Masité výrobky obecně jsou riziková potravina. Korelace mezi spotřebou masných výrobků a četností kardiovaskulárních onemocnění je dobře známá. Že jsou uzeniny vlastně odpad, se ví také. Cpe se do nich leccos dusičnany počínaje a krysami konče.Tak co? WHO objevilo Ameriku?

0 0
možnosti

Ano, konzumace masa působí preventivně před kardiovaskulárními onemocněními.

0 0
možnosti

L68u83b41o91š 40R46e21n29k10a

28. 10. 2015 10:09

Obehrané, ale spolehlivé. Nejlépe se prodávají ty zprávy, při jejichž čtení se čtenář cítí ohrožen. Už nejméně dva dny tu nic takového nebylo, tak nastal čas zase něco vypustit. Včera to byla zelenina, dnes uzeniny, příště červené maso a co ještě zbývá? Pečivo? Idnes je čím dál bulvárnější, což je škoda.Rv

2 0
možnosti

Takže vy chcete říct, že prasátko, které baští zeleninu, kravička co se pase je rakovinotvorná poté co se dá se do uzenin? Z toho plyne jednoznačný závěr, že travička a zelenina je rakovinotvorná, protože je kravička a prásátko jen převlečená zelenina;-D;-D;-D:-P

0 3
možnosti

Když tedy vynecháte ty přísady, které se k tomu dávají, tak ano. To se ovšem dopustíte hrubé systematické chyby.

0 0
možnosti

To je zajímý, děda pojídal ke snídani špek, zapil ho famfulínem slivovice a umřel v 95 letech při práci v lomu;-)

1 0
možnosti

Nejspíš plácáte. Ale hlavně že jste nezapomněl na těžkou fyzickou práci. Pokud neměl přes váhu (měl správný BMI koeficient), tak toho moc nenajedl a kromě toho fyzická námaha je nejlepší způsob, jak ochránit srdce a tepny proti kornatění.

0 0
možnosti