- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pořád se někdo strefuje do pražáků, že nerozumějí vínu a vypijí kdejaký patok, "sudovku," ale kde se v Praze ty hektolitry patoků berou? Jářku prodávají nám je dobří lidé z Moravy :-)
znovín tak by se mělo prodávat víno, když se podíváte na etiketu je tam vše, když si dáte jejich stránky je to přehledné a když ochutnáte je to dobré
To je clanek nekde hluboko z supliku. Podle burcaku bych rekl tak rok zpatky. Byli jsme u nich asi pred mesicem a Ondrej ma nejmin o 20kilo min a slusivou bradku. Preji mu mnoho uspechu v jeho pocinani.
A clanek jsi necetl ze? Jsou tam uvedene datumy....
Až nebude stát litr Pálavy v lahvi 170 Kč , tak si taky koupím.Zatím zůstávám u sudové.....
170 je slusna cena. Kup si krabicak, pokud ti jde o cenu.
Jsem taky vinař z jihu JM a sudovky si kupuju! (protože mám vinohrad pouze s Vlašákem, ale rádi popíjíme s ženou i sladší i červené) Jen je třeba vědět kde odo koho a co!
A nepotřebuji jako bych byl nesvéprávněj neumějích si vybrat dle refernecí!!!, ochránce - stát, co dle zprávy NKU stejnak nevyřešil pančování ani kamerami ani kolkama, kdy zejména ve Zlíně celníci! spíše pomáhali! pančovačům! A prej se jim ztratilo!??? cca 4.000.000! kolků ...
Taky bych se nenapil sudovky kdybych vyrobil 1000 litrů vina.
no jenže pražáci mají napita jinačí vína
No řídit takový kolos si zada celeho cloveka, nekdy i 8 az 10 hodin tydne!
Myslím, že jste ten text nepochopil. Pán to má jako koníčka a předmětem jeho podnikání jsou úplně jiné činnosti než vinaření.
Dost mozna byl tento clanek napsany a zverejneny jen proto, aby si prosty lid vice uvedomil, ze je po moravskem vine pali zaha (celoplosne), samozrejme s vyjimkou vina tohoto pana, a ze proti tomu nic neni; a ma jeste klientele naznacit, ze nejlepsi proti tomu je si dat plzenskou tocenou 12°.
víno má kyselé Ph, pokud je celková strava nevyvážená a celkově Ph kyselá, s velkou pravděpodobností žáha pálit bude. samozřejmě, že do toho vstupují i jiné zdravotní faktory.
Každý kvašený nápoj má kyselé pH. V zásaditém prostředí kvasinky nepracují a hynou.