- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já osobně jsem do jídelny v ZŠ Mánesova chodil! Všechna jídla, která uvařili, byla moc super! Já si je chválím. :-) i jejich přístup je fajn, vyjdou vám vstříc (sice ne, že chcete nějaký pořádný flák masa :-D ) Jsem rád, že se umístily první! ;-) :-)
Proč se to jmenuje králičí burger, když je to normální karbanátek?
Aby to bylo trendy a in?
Budiž, když k tomu našim hloupým novinářům stačí tak málo...
"trendy a in, aby děti zaujala" - trochu mi uniká, jak to členové komise vědí?
Protože v komisi byly děti, které umějí mluvit?
To by mě zajímalo, jak se do těch 34,-Kč vlezou ty maliny, když za tuhle cenu se leckde prodávají už v akci .
Vzhledem k tomu, že v ceně 34 Kč nejsou započteny odpisy zařízení, energie ani mzdy kuchařek, tak by ta částka měla stačit na velmi kvalitní jídlo. Nejvíce předpokládám ukousne porce masa, ale i při ceně kolem 150 Kč/kg masa je to 15 Kč na 100g porci a opravdu nevím, kde zmizí zbylých 19 Kč... Nehledě na to, že ve dnech, kdy se vaří bezmasý pokrm ta cena jídla padá hodně dolů. Takže je to jen o tom chtít uvařit kvalitně a pro děti lákavě...
Byl tam v tom i dezert. Jo, a 34 Kč byl limit. Mohli to udělat levněji.
Pamatuji si jak do nás ve školce lili teplé mléko se škraloupem..Od té doby má z teplého mléka 90% populace mindráky
Hmm... Burger... kdypa do dopracují k párkům v rohlíku, jako v Simpsnech..?
Jste zmasirovan spolecnosti. Na burgeru neni nic spatneho, mozna ta psenice v housce... Kdyz je z kvalitnich surovin, je to zcela normalni jidlo.
docela by me zajimala kalkulace toho jidla. Nedovedu si dost dobře představit, že polivka, maso, zelenina, desert, naklady na energie a živou sílu se vejdou do 34kč Prosím opravte mě jestli se mýlím
Mýlíte se a to zásadně. Jde jen o suroviny.
Podle mě je docela zásadní celková kultura stolování. Pokud to dostanete na bílý látkový ubrus místo děravého plastového, máte normální příbor a ne ohnutý hliníkový, k pití je voda oproti přeslazenému čaji a donese vám to kuchař na neomláceném talíři místo aby to po vás skoro hodila stokilová kuchařka pamatující Marii Terezii, je z celého jídla dojem špatný a můžete tisíckrát tvrdit, že samotné jídlo není ve školních kuchyních zas tak špatné.
Hliníkové příbory jsou dávno zakázané a dětem se jídlo neservíruje, nosí si ho od okýnka samy. K kuchařem moc nepočítejte, při těch platech to dělají samé ženy.