Diskuze

Králičí burger za 34 korun. Nejlepší školní oběd umí kuchařky z Otrokovic

Žádná hnědá omáčka bez chuti a hrachová kaše. Na kuchařském klání v pražských Stodůlkách se v úterý sešly týmy ze špičkových školních jídelen v Česku a soutěžily o nejlepší oběd, jehož základem bylo maso z králíka. Porotu nejvíce nadchnul králičí burger s houbovou pohankou a rýží, který připravily kuchařky z Otrokovic.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Já osobně jsem do jídelny v ZŠ Mánesova chodil! Všechna jídla, která uvařili, byla moc super! Já si je chválím. :-) i jejich přístup je fajn, vyjdou vám vstříc (sice ne, že chcete nějaký pořádný flák masa :-D ) Jsem rád, že se umístily první! ;-) :-)

0 0
možnosti
MK

Proč se to jmenuje králičí burger, když je to normální karbanátek?

Aby to bylo trendy a in?

Budiž, když k tomu našim hloupým novinářům stačí tak málo...

4 3
možnosti
EH

E93v57a 44H47u49r67t83o44v74a

26. 8. 2015 14:25

A proč ne burger?

1 0
možnosti
TH

T28o35m36á97š 30H49a64a45s

26. 8. 2015 1:01

Ty jo, docela bych ochutnal..

1 0
možnosti
ZM

"trendy a in, aby děti zaujala" - trochu mi uniká, jak to členové komise vědí?

1 1
možnosti
MT

Protože v komisi byly děti, které umějí mluvit?

2 0
možnosti
EE

To by mě zajímalo, jak se do těch 34,-Kč vlezou ty maliny, když za tuhle cenu se leckde prodávají už v akci :-/.

0 0
možnosti
VP

Za kilo nebo za kus?

2 0
možnosti
ZH

Vzhledem k tomu, že v ceně 34 Kč nejsou započteny odpisy zařízení, energie ani mzdy kuchařek, tak by ta částka měla stačit na velmi kvalitní jídlo. Nejvíce předpokládám ukousne porce masa, ale i při ceně kolem 150 Kč/kg masa je to 15 Kč na 100g porci a opravdu nevím, kde zmizí zbylých 19 Kč... Nehledě na to, že ve dnech, kdy se vaří bezmasý pokrm ta cena jídla padá hodně dolů. Takže je to jen o tom chtít uvařit kvalitně a pro děti lákavě...

3 2
možnosti
JS

J12a33n 12S57t93o27d46o76l90a

25. 8. 2015 19:43

Byl tam v tom i dezert. Jo, a 34 Kč byl limit. Mohli to udělat levněji.

0 0
možnosti
PC

Pamatuji si jak do nás ve školce lili teplé mléko se škraloupem..Od té doby má z teplého mléka 90% populace mindráky

10 2
možnosti
JS

J17a31n 27S65t33o61d85o55l40a

25. 8. 2015 19:44

Já škraloup rád, ale teplé mléko ne.

1 0
možnosti
JP

J20a78n 96P92e17k13a

25. 8. 2015 18:24

Hmm... Burger... kdypa do dopracují k párkům v rohlíku, jako v Simpsnech..?

0 7
možnosti
PS

Jste zmasirovan spolecnosti. Na burgeru neni nic spatneho, mozna ta psenice v housce... Kdyz je z kvalitnich surovin, je to zcela normalni jidlo.

18 0
možnosti
MS

docela by me zajimala kalkulace toho jidla. Nedovedu si dost dobře představit, že polivka, maso, zelenina, desert, naklady na energie a živou sílu se vejdou do 34kč 8-o Prosím opravte mě jestli se mýlím!

1 2
možnosti
VP

Mýlíte se a to zásadně. Jde jen o suroviny.

5 0
možnosti
JP

Podle mě je docela zásadní celková kultura stolování. Pokud to dostanete na bílý látkový ubrus místo děravého plastového, máte normální příbor a ne ohnutý hliníkový, k pití je voda oproti přeslazenému čaji a donese vám to kuchař na neomláceném talíři místo aby to po vás skoro hodila stokilová kuchařka pamatující Marii Terezii, je z celého jídla dojem špatný a můžete tisíckrát tvrdit, že samotné jídlo není ve školních kuchyních zas tak špatné.

2 2
možnosti
HD

Hliníkové příbory jsou dávno zakázané a dětem se jídlo neservíruje, nosí si ho od okýnka samy. K kuchařem moc nepočítejte, při těch platech to dělají samé ženy.

1 0
možnosti